Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 989
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Не, нямат проблеми. Просто се чудя от какво да им правя каши.
Може от царевично или оризово брашно. Елда, просо и овес е ясно.

# 451
Оршзовата каша колко дни се въвежда? Аз я въведох 3 дни и после започнах да редувам с елда, така правилно ли е?
Искам да въведа и батат и зелена чушка, някои знае ли дали има готово пюре с някое от двете?
Бебчето не иска да стои в стола за хранене, след 15-тата минута започвачда се гърчи и плаче дори и да разкопчея колана. А съм я сложила на най-полегналата степен. Някой да има подобен проблем?

# 452
Оршзовата каша колко дни се въвежда? Аз я въведох 3 дни и после започнах да редувам с елда, така правилно ли е?
Искам да въведа и батат и зелена чушка, някои знае ли дали има готово пюре с някое от двете?
Бебчето не иска да стои в стола за хранене, след 15-тата минута започвачда се гърчи и плаче дори и да разкопчея колана. А съм я сложила на най-полегналата степен. Някой да има подобен проблем?
Според моята педиатърка, оризовата каша даже не се въвежда с по лъжичка-две, ами направо си се дава. Иначе аз я въведох за 3 дни, но не чиста, а смесена с круша, понеже детето като я опита, се разплака чак от отвращение Crazy Сега и елда мисля да дам.
А защо слагаш детето полегнало? Аз не я храня в никаква друга поза, освен седнала, защото ме е страх, че може да попадне храна в трахеята. Подпирам я и отстрани, за да не я държи само колана, а да има опора и да не се килва, Отпред я подпира табличката, която се регулира, а отзад - облегалката. Но тя доста бързо яде, не повече от 10 минути, аз й давам само 60 мл на ядене 2 пъти на ден и после докърмвам. След каша обаче, понеже малко на око я давам, отказва кърмене, явно я засища.

# 453
Благодаря. Стич!

И аз слагам децата в седнало положение, докато ги храня. Само като им сложа лигавниците,  вече загряват, че ще се папка и стават нетърпеливи. Да се похваля, че седежът ни е вече много по-стабилен, както и пълзенето на момата. Simple Smile

# 454
Слагам я в полулегналото положение на стола за хранене, защото не издържа седнала. Почва дa плаче след 3-4 минути, ако е на 90 градуса.
Стич, Кити, защо разделяте на 2 части през деня пюрето ако въвеждате нова храна?
Аз например въведох тиквички в комбинация с картофи и не намерих отделно само тиквички, та не стигнах до цяло ядене на чисти тиквички. Та се чудя сега водят ли се въведени? Но 3 дни иначе давам тиквички с картофи.

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 23:21 от SAB-f

# 455
Душица мила. А ако я вземеш в скута си, пак ли е така? Освен в столче за кола или шезлонг. Моето почва да плаче само ако не му харесва храната, отваря уста, но плаче и не я гълта с апетит, даже ѝ се догажда.

# 456
Мами някой поръчвал ли е количка от Mothercare ? newsm78

столчетата ни за кола поръчах от там, защо?

Хипо, днес я опитах тая елда - такава гадост до сега не съм яла. Надявам се да е по-вкусна варена. Ти как точно приготвяш кашата с елда ? Извинявай, ако вече си писала.
Елдата има доста специфичен вкус и доста неприемлив за нас,тъй като не сме свикнали. Бебоците обаче това не го знаят,а е много полезна,така че сега е моментът да им я даваш. После и цез това оцикновенж нищо не искат да ядат Simple Smile Особено,ако е полезно.  Елдата я накисвам,както си ноправила и ти,после хвърлям тази вода и слагам нова,в кояго вече варя. Слагам на око,така че да е повече,за да не дебна да загори. Не вдигам капака да си се запарва. Като реша,че е готова (става бързо,нали е и кисната),иззеждам,ако има още вода (не хвърлям водата,а после я ползам за разреждане на кашата), пасирам и добавям от водичката,за да стоне желаната гъстота. Давам му я или без нищо или с тиква и две капки зехтин. Елдата е по-вкусна солена. Аз не съм въвела сирене,иначе така ще я давам после. Добавям я и вместо ориз към зеленчуковите пюрета,заради запека. В Русия,Украина и т.н. елдата се предлага принципно като гарнитура към солени ястия. Сега е времето да положим добра основ на бебоците и да им притикваме колкото се може полезни храни,дори и на нас да ни се струват невкусни и безвкусни.

# 457
Слагам я в полулегналото положение на стола за хранене, защото не издържа седнала. Почва дa плаче след 3-4 минути, ако е на 90 градуса.
Стич, Кити, защо разделяте на 2 части през деня пюрето ако въвеждате нова храна?
Аз например въведох тиквички в комбинация с картофи и не намерих отделно само тиквички, та не стигнах до цяло ядене на чисти тиквички. Та се чудя сега водят ли се въведени? Но 3 дни иначе давам тиквички с картофи.
Явно не й е комфортно на 90 градуса и правилно я слагаш в полулегнало. Дечицата се развиват различно. Огнян също не се чувства особено добре в пълно изправено и си се сурва с дупето напред,така че пак си е леко полегнал. Таблата нещо го притеснява,така че не я слагам. Няма и нужда да го подпирам откъдето и да е,но не обича на 90 градуса.

# 458
Зачудихте ме с тази елда дали да не я пробваме и ние, защото малката хапне ли ориз нощното спане става ужасно неспокойно.
Ние се храним в люлката тя има доста положения на гръбчето и е удобна и на двете ни.
При нас обстановката е отново зимна а трябва да ходим на консултация :х
Усмихнат ден на всичкии

# 459
Най-после намерих време да се включа. Имаме две пробили зъбчета,за щастие с минимални мъки...Но не е така с пюретата Tired
Как ли не я мъча - сменям столчето,позата,обстановката,домашно приготвени,купени,каши,топли,студени,пея,ям с нея,правим се на шутове с баба й понякога...изяжда само най-много по 70гр на хранене и не мога да заместя ядене. И само се муси. Отваря уста отначало после направо свива устнички и се извива. А още по-зле да я увържа с колани. За сега съм въвела тиква,пащърнак,картоф,броколи (които я ужасяват),тиквичка,морков и бял морков(които горе-долу понася) и банан,круша,ябълка,слива,праскова(към които е без мнение). Оризовата каша не я иска и спрях с кашите за сега. Сумарно със следобедния плод хапва към 100гр пюре. Не разбирам къде бъркам newsm78 Педи ми предложи да добавям в пюрето и АМ като суха консистенция,но дори на някои пюрета изрично пише да не се добавя ам! Майка ми ми каза,че съм си намерила майстора,защото и аз съм злояда от дете,за разлика от ММ. Иначе си наддава добре пиива си по 210мл мляко и обожава водата (по 40-50мл на хранене). При вас има ли такива проблеми?

# 460
Да допълня за стоенето седнала-обича да седи и се заседява самостоятелно ако има с какво да се занимава(играчка например) имаче си се килва настрани,извива се на дъга изпъчена и това е подкана да я взема и да се разхождаме из стаята и да гледаме през прозореца,което й е любимо Thinking
Спи по часовник сутрин от 10:30 до 11:30 после обяд от 14:30 до 16:00-16:30 и вечер от 21:30 до 5:30-6:00. Чудя се дали не й е много съня,все пак трябва да увеличава будуването. Не се отвива,не се върти като спи,но аз я завивам с тънко поларче и е с капитонирано гащеризонче. Държа в стаята да не е повече от 18-20 градуса (за сън 18). Да се похваля - вече пълзи и напред,но само ако иска да си достигне играчка. Само с това неядене на пюрета мн ми е притеснено ooooh!

# 461
Не виждам никакъв повод за притеснение, според препоръките даже на СЗО хранене не се замества до 1 годинка. Много добре си яде детето.

# 462
Sorenta, тиквичките как гш въведе с готови пюрета ли?
Пробва ли да дадеш оризовата каша с ам, така може да я поеме?

Тъй като повечето от вас вече са въвели месото, искам да ви питам - ще го въвеждам както си му е реда през ден, но се чудя трябва ли и при него постепенно да се увеличава количеството и до колко гр максимум месо се дава - 50 гр ли беше?

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 18:00 от SAB-f

# 463
Sorenta,наистина няма за какво да се притесняваш. Ако Огнян изяде 80 грама пюре,направо е някакво изключение. Води се по детето,то най-добре си усеща за момента колко има нужда. Наистина препжръката на СЗО е да не се замества хранене до годинка. Днес даже открих една книга вкъщи,която цях тотално забравила и като погледнах схемите, ми на 7 месеца пише до 30 грама зеленчуково пюре. Чак на 10 месеца са 70-100 грама. Изданието е 2009 година при това. Браво за двигателните умения. А за съня,имаш дете-мечта, хич не го мисли. Сънят е важен за растежа.

# 464
Sorenta, опитай да добавиш пюре от круши към оризовата каша, моето само така я яде. Оризовата каша е единственото, което ми отказа да яде в натурален вид, но тя си е потресаващ блудкаж на вкус, така че не му се сърдя на детето. С круши си я лапа и после даже и да суче не иска, засища я, а уж правя към 50-60 мл. Аз също не мисля да замествам хранене до годинката, но ще видим.

Сънят ви е чудесен също. Моето спи 3 пъти на ден, общо около 13 часа на денонощие.

Мохини, ти спомена нещо за бавачка. Понеже и аз взех да обмислям опции вече, може ли да споделиш по какви канали мислиш да я търсиш и т.н. Изобщо не знам как да процедирам, ако решим след годината да търсим бавачка.

Общи условия

Активация на акаунт