Сега и елда мисля да дам.
Особено,ако е полезно. Елдата я накисвам,както си ноправила и ти,после хвърлям тази вода и слагам нова,в кояго вече варя. Слагам на око,така че да е повече,за да не дебна да загори. Не вдигам капака да си се запарва. Като реша,че е готова (става бързо,нали е и кисната),иззеждам,ако има още вода (не хвърлям водата,а после я ползам за разреждане на кашата), пасирам и добавям от водичката,за да стоне желаната гъстота. Давам му я или без нищо или с тиква и две капки зехтин. Елдата е по-вкусна солена. Аз не съм въвела сирене,иначе така ще я давам после. Добавям я и вместо ориз към зеленчуковите пюрета,заради запека. В Русия,Украина и т.н. елдата се предлага принципно като гарнитура към солени ястия. Сега е времето да положим добра основ на бебоците и да им притикваме колкото се може полезни храни,дори и на нас да ни се струват невкусни и безвкусни. 
Педи ми предложи да добавям в пюрето и АМ като суха консистенция,но дори на някои пюрета изрично пише да не се добавя ам! Майка ми ми каза,че съм си намерила майстора,защото и аз съм злояда от дете,за разлика от ММ. Иначе си наддава добре пиива си по 210мл мляко и обожава водата (по 40-50мл на хранене). При вас има ли такива проблеми? 
Препоръчани теми