Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 917
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Витами Д давам през ден по капка. Няма възглавничка, спи на калъфка само.

# 601
Благодаря Мохини, веднага ще поправим грешката. Нашата педиатърка ни каза от нослето, посока вътрешния ъгъл на очето и дори ни каза, че ще видим как изтича секрет.

# 602
При торбичката натискаш леко, за да се отвори, а след това провлачваш пръста към канала.

# 603
Давам Вигантол по 2капки на ден. Педи каза, че зимата е по 2 а лятото по 1.
Иначе спеше на възможно най тънка възглавничка, но заради въртенето я махнах и си спинка само на матрака. Наслушах се на "слагай му възглавница, как спи така". Хич не обичам да ми се месят и изобщо не слушам никой.
Мама знае кое е най доброто за бебчо!!  Flutter

# 604
За възглавници и аз щях да питам. Слагам едни мекички, колкото да фиксират главата. Понякога ги махам, за да видя дали не им пречат, но разлика в качеството на спането им не намирам. В Лидл са пуснали едни специални възглавнички за бебета, които изглеждат много стабилни и удобни, та се чудя дали да не купим...
Мохини, прегледът при офталмолог мина много леко. Децата бяха спокойни през цялото време. Прегледаха ги с някакъв малък уред, който е като фенерче насочено към оченцето и се проследява погледа във всички посоки.
Sab,  в Токуда му сложиха на бебо една свещичка и температурата веднага падна до малко над 37 градуса. После му давахме панадол, осцилококциум и витамин С по предписание. При него после се разви конюнктивит от търкането с ръчички по нослето и сополките и после заразяваше оченцата.
Някой питаше по-горе за слъзния канал и конюнктивита. Нас ни оправи торбекс капки, но се касаеше за инфекция. Иначе преди малката имаше запушен слъзен канал още от родилното. Чистехме с чай от лайка и бързо се оправи. Има едни капки в аптеката с екстракт от лайка - казват се Лактамил. И аз давам по 2 капки Вигантол.

# 605
  • Стара Загора
Давам вигантол по 2 капки.Снощи ММ беше приспал Алекс и точно и аз щях да заспивам и се разрева.Поослушах се дали няма да спре сам ама не.Станах галих го известно време уж се успокои аз си легнах и след малко пак. Та пак ставах и пак го галих.Не видях в тъмното дали му бяха отворени очичките и дали не е било само насън.За зъбките давам дентокинд 3*1,а когато видя,че се задава нещо увеличавам дозата.Но ти не знам защо става много раздразнителен след като пробие зъбчето.

# 606
  • София
Моят син спи на възглавица от тези на Чико, които са против задушаване. Представлява перфориран дунапрен с дебелина около 1 см. Ето така изглежда:

Кити, благодаря,че си казала как минава прегледа при офталмолога, че и аз се чудех.
Да видим нашата дали ще ми даде направление  Simple Smile

# 607
Нашият бебок от самото начало си спи на анти-рефлукс възглавница, която повдига под ъгъл поне 15 градуса, но не само главата, а почти цялото тяло, затова отделно на главичката си му слагам една малка бебешка възгалвничка която купихме заедно с комлекта за количката от мемори пяна и ми се струва много удобна, съвсем тънка е. Друг е въпросът че на 2 пъти вече я намирам изхвърлена извън леглото...хаха... май се опитва да ми каже нещо  Wink

Добре, значи повечето си давате витамин Д, ние понеже преминахме на второ шишенце вече и се зачудих на нас ли нещо не ни е наред че продължаваме...ама явно е нормално да им се дава, особено зимата.. въпреки че и лятото той слънце почти не е виждал, защото го мрази , като малко вампирче е...хахха...започва директно да реве ако го обърна към слънцето, та лятото навън винаги е бил със сенника на количката опънат на макс.

# 608
Какви са симптомите на проблемите със слъзния канал? Тие имаме едно малко бяло секретче понякога сутрин, но не винаги та затова се чудя.
Нормално ли е въпреки панадола темп.ни да не мърда от 37,5? Знам, че организмът се бори с инфекцията ама все пак.

# 609
На мен ми каза доки да давам витамин Д докато навърши годинка.
Саб, при нас имаше секрет, но не малко беличко, а се събираше много и беше с бледо жълт цвят. Освен това окото постоянно сълзеше, сякаш плаче. Първо изолираха бактерия и след това установиха и запушването.
Ако при вас е малко секрет, като гурличка, мисля, че няма място за притеснение. Но за твое успокоение, по-добре го обсъди и с педи.

# 610
Саб, точно както го описва Мохини е. Ти щеше да разбереш, ако има нещо притеснително.

# 611
Днес следобяд най-накрая петият пореден зъб изби,съпроводено от крясъци и рев. Надявам се,че най-накрая поне тази нощ ще е малко по-спокойна,докато шестият не реши,че му е време.

# 612
Браво, и вие сте напред с материала. При нас никакви признаци за поява.

От вчера съм добрата мама и започнах да приготвям пюрета в къщи. Толкова се ентусиазирах, че днес напълних фурната с де що видях от хладилника и пекох на водна пара.
Мисля да му слагам по мъничко чесън в пюретата. Давали ли сте и бихте ли дали сега?

# 613
  • София
О, Мохини, чесън не бих ....  Blush
Той е доста газообразуващ и не е лека храна , пък ти си знаеш  Peace

# 614
Не знаех,че е газообразуващ. Знам, че е много полезен особено през зимата, та за това си мислех да му слагам около 1/6 скилидка( тях ги изпекох във фолио) на около 180-190 гр.пюре. Но ще го мисля още тогава.

Общи условия

Активация на акаунт