термин септември 2017

• 46 604
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Цоп и аз тук. Бях във същата темичка, но 2013г. Закъснява ми 4 дена. На 4-ти вечерта видях двете чертички. Термина ми ще е към 10-11.09.2017г. Имам леки болки и едно жълтеникаво течение, което ме притеснява. На преглед съм другия четвъртък и до тогава ще се пръсна от чакане и вълнение. Дано всичко е наред. След работа ще ви чета подробно.

# 106
Здравейте и от мен! Аз също засега съм само с положителен тест. На мен ми е трета бременност. Имам две момичета на 10 г.и на 6 г.

# 107
  • Варна
gool2_

Sun-smile

Добре дошли на новите момичета, леко бременеене и щастлива бременност   ylinfant

Уф много съм изненадана , че през тази бременност ми е така дискомфортно, лошо...не мога да пия и кафе дори...чудя се някакъв чай дали да не изпробвам, сблъсквалите се с този проблем, намерихте ли помощно средство?Simple Smile

# 108
Аз пия вечер чай от липа, или лайка, че другите билки може да навредят.

Кафето може да го заместиш с мляко и леблебия.

Аз ходих на ендокринолог, заради ниското тсх.

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 19:23 от Анонимен

# 109
Привет на всички включили се!
Кафето го спрях още преди първата ми бременност и тогава го заместих просо с много вода. Когато ми стане уморено - вода, когато ми се доспи - вода, когато ми е скучно - вода. В случай на гадене може да се сложи в кана резани лимон и краставица. Тъкмо така се хидратиря тялото ☺.
Също срещу гадене знам, че помага кока-кола, но това не е най-здравословният вариант. През първата ми бременност много повръщах и като се събуждах трябваше задължително да хапна нещо още преди да стана защото със ставането почваше гаденето. Солети, обикновени бисквити, сухари - е такива неща. Гаденето спря като по магия, когао влезнах в 4 месец.

# 110
  • Варна
Аз пия вечер чай от липа, или лайка, че другите билки може да навредят.

Кафето може да го заместиш със мляко и леблебия.

Аз ходих на ендокринолог, заради ниското тсх.
  Какво ти каза ендокриноложката? Всичко наред ли е!?

# 111
Привет на всички включили се!
Кафето го спрях още преди първата ми бременност и тогава го заместих просо с много вода. Когато ми стане уморено - вода, когато ми се доспи - вода, когато ми е скучно - вода. В случай на гадене може да се сложи в кана резани лимон и краставица. Тъкмо така се хидратиря тялото ☺.
Също срещу гадене знам, че помага кока-кола, но това не е най-здравословният вариант. През първата ми бременност много повръщах и като се събуждах трябваше задължително да хапна нещо още преди да стана защото със ставането почваше гаденето. Солети, обикновени бисквити, сухари - е такива неща. Гаденето спря като по магия, когао влезнах в 4 месец.
Аз четох че до 200 мл кафе е ок Simple Smile но мисля че ще трябва да го спирам и аз! А ми е толкова вкусноооо! Не знам как ще си го наложа!
Съветите, които си изброила много помагат! И аз при предната бременност така се крепях да не умра от повръщане! Освен това за гаденето помага и фреш от портокал, но задължително на нощното щкафче един пакет обикновенни бисквити!
Интересното е, обаче, че сега няма и помен от гадене или повръщане! Ама грам! Но пък така ми се яде! Само се чудя с какво да се натъпча! А това никак не е добре, защото миналата бременност стартирах на 55 кг, но сега започвам от 70 и тръпки ме побиват до къде ще стигна с този вълчи апетит дето ме гони!

# 112
 Много съжалявам Nadia_Stefanova, че ти е така дискомфортно. Аз имах до сега 2-3 леки пристъпа на гадене, винаги в резултат на недоспиване така, че въобще не ги броя. От време на време ми става гадно на коремчето заради гастрита и киселините и тогава вариантите са ми някакви бисквитки , чай с лимон и парченца джинжифил или айрян. По принцип знам, че добри резултати при гадене дават кисели на вкус храни - киви, грейпфрут, трушика и т.н. Стискам палци да откриеш своето "лекарство" и да се наслаждаваш на предстоящите месеци  Simple Smile

Ето едно линкче за разрешеното и забраненото в сферата на чайовете и подправките http://www.hera.bg/s.php?n=509  От него излиза, че трябва да се избяга лайката, а пък аз много си я обичам   Sad . Поне липовият чай е ок Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 19:46 от Sun-smile

# 113
rumipet2, с кафето не ми беше трудно да се разделя, просто му дойде времето. За килограмите - тоя път не искам да се освинвам. Преди качих 25+, сега ще гледам да не са повече от 15-16 и си налагам да не ям между храненията. Въпреки, че преди малко излапах 5 домашни сладки без да разбера кога и как 😂😂😂. Иначе килограмите успьх да си ги възстановя след раждането. Стартирах 55, сега даже съм 54.

# 114
Ендокринологът не може да се довери на стойностите от лабораторията и назначи нови изследвания по здравна каса в ендокринологично отделение.

Може да се наложи да се пият тиреостатици, и да ме вземат в болница, за да не стане силна тиреотоксикоза, която би предизвикала аборт.

# 115
  • Пловдив
охххх, пусти болки....така се притеснявам. С предишната бременност големи мъки имахме. Постоянни контракции, отлепена плацента...9м по мъките. Надявам се, че е истина че бременност с бременност еднакви няма. Та се надявам тая да нямам проблеми и тия болки, които имам сега да отшумят. Пия спазмалгон и за сега ми помага. Иначе и аз през тая бременност се надявам да не стана кит. С предишната от 50кг станах 82кг. Сега съм 50кг и ще се ограничавам с похапването на тестени изделия.

# 116
Кой ти назначи спазмалгон?

По-добре е да пиеш нош-па. И по време на инвитро го дават.

# 117
  • Пловдив
гледам си рецептите от миналата бременност. Всички лекарства, който съм пила и са ми изписвани ги пазя и знам кога и какви лекарства съм пила през цялото време. Нош па не ми помага. Като изпия един спазмалгон и всичко отшумява. Имам и някакво жълтеникаво течение. Не знам как ще издържа до другия петък. Притеснена съм и съм цял ден на работа права. Моля се всичко да мине нормално.

# 118
Eliwell Браво за килограмите! Аз родих 72 кг и месец по късно си бях пак 55, но детето имаше АБКМ и ме сложиха на диета, която продължи около 8 месеца и когато ми разрешиха да ям млечни за един месец качих 12 кг и повече не успях никога да ги сваля! Та сега съм вече 70 и започвам от тук!

# 119
Здравейте.Аз пък незнам на какво отгоре се оплаквам,но е чак странно.Нямам сутрешно,обедно или каквото и да било гадене.Всички храни си понасям.Не чуствам омора,нямам грам апетит...чак се чудя наистина ли съм бременна.Единствено обаче много ме болят гърдите и корема ми се подува ужасно ако смеся няколко храни.През първата ми бременност за кафе не можех и да помисля а такива неща ядях-не е за вярване.

Общи условия

Активация на акаунт