термин септември 2017

• 46 602
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
gerda1 xaxaxax развесели ме ти Simple Smile Омега 3 от Денис знам, че е много полезна за бебето, но аз продължавам да съм с усещането, че нещо не е наред и няма да я пия докато не отида на лекар (повече от 3 години правим опити и никога не съм виждала дори и изпарителна втора чертичка и сега всичко ми се струва прекалено хубаво за да е истина). Витамин Д и аз си пиех редовно просто защото при жени с ендометриоза е почти гарантиран недостига му.

# 91
Ох, момичета правих изследване и се оказа, че глюкозата ми е на горна граниза - 6,02.
В понеделник ще се срещам с ендокринолога.
И тсх ми е доста ниско 0,004 и се притесних.

# 92
shushulina_88 При мен през първата бременност нито ми беше лошо, нито бях изморена, нито имах киселини абе абсолютно нищо през цялата бременност все едно не бях бременна, освен многото килограми- имам момченце, ако е от значение.
Сега през втората три вечери се будя точно по едно и също време и ми е лошо и се насилвам някак да не повърна и минава след време.Така че си е различно всеки път Simple Smile

# 93
gerda1 с подходяща терапия няма ли да се стабилизира това Тсх ?
Petya12 благодаря за успокоението.
Лошото е , че не живея в Бг и не мога да отида когато си искам на ехограф или сама да си назнача изследвания, а чакането не е никак лесно. Ще се опитвам да съм по- позитивна и дано всичко да е наред.

# 94
И първата бременост в началото бях като парцал, сега катогледам и втората се очертава да е така Sad вчерацял ден не можеш да си всигна главата, добре че малката е кротка и разбрана. Иначе бремеността ми вечее потвърдена и с ехографски преглед. Инцидентно отидох, заради продължителна болка в десния яйчник. Оказа се киста, малко се притесних, но се тадявам да изчезне до 3тия месец. Иначе плодното сакче се е загнездило в матката, размера беше 4г.с +/-6дни видя се с коремен ехограф. По плодното сакче доктора записа 9.09 като евентуален термин.

# 95
  • Варна
Здравейте. И при мен е потвъпдено само с тест...нямам дреги симптоми и все още не съм ходира на преглед. 7ми ден от закъсневието ми е. Тези за които е втора бременност - на колко са ви дечицата, с каква разлика ще са? Имаме момиченце на точно 3 годинки...

Моята дъщеричка е на 1г и 7м, живот и здраве с бебчо ще имат 2г и 3м разлика, мъжът ми винаги е настоявал за малка разлика на децата,аз бях 50/50 , но да си призная тия дни леко започвам да се притеснявам...но като чета не сме единствените и ще си оказваме подкрепа Simple Smile))

Хихи много се радвам,че се увеличаваме ... с предната ми бременност от бг мама си създадохме група, с която и до днес комуникираме непрестанно, толкова полезно,приятно, развлекателно....
Живот и здраве предстоят ни много вълнуващи моменти....

# 96
Здравейте момичета!
Чета ви постоянно, но по-рядко пиша! Simple Smile Simple Smile За мен това също е втора бременност. Имаме си Теодор на почти 4, септември живот и здраве, ще е на 4 години и 6 месеца! Той много си чакаше бебчето, така че беше като правихме тестовете, знае от първият момент, че ще имаме бебе и много се гордее че ще става батко....... не знам дали ще задържим този ентусиазъм и след като се роди бебето!
Иначе аз съм доста поспалива, което е нормално, но мисля че се задъхвам доста, което ме притеснява! Освен това ми се струва че корема ми рязко стана огромен и вече ми личи! Още не съм казала на работа а пряката ми ръководителка вече ме посреща със "Здравейте! " Simple Smile и ми казва какво е полезно да се яде забременни!

# 97
На мен непрекъснато ми е студено, а при предната бременност умирах от жега. Ходех по къс ръкав през зимата, а сега се навличам все едно съм в Сибир . Нямам никакви симптоми , дори гърдите ми не са много чувствителни. Освен, че съм надебеляла други признаци нямам. Обаче според разните интернет калкулатори ми дава термин 05-ти,а вчера на прегледа ми показа 09-ти и сега дали да се шашна? newsm78

# 98
При мен положението е горе-долу както при rumipet2. Нашият батко през септември ще стане на 4 и половина, засега само си задаваме въпроси от рода- ако имаме бебе какво ще е? Ако имаме бебе как да го  кръстим? Ако имаме бебе ще ни помагаш ли да тикаме количката и да се грижим за него?... и такива подобни... мисля да изчакам да минат първите 3 месеца и тогава да му споделим засега го подготвяме. САмата аз не съм готова да разбира целия свят,  което ще стане ако му кажем...Simple SmileИ аз постоянно се задъхвам, повечко поспивам, не съм си купувала витамини, след прегледа в четвъртък ще взема, само на фолиева киселина съм.

# 99
Витамини приемам Pregnacare защото още кърмя бъдещия батко и много ще ми се изтощи организма. Тези витамини ги пия от както съм родила и съм много доволна от тях. Преди да ги почна се чувствах като парцал.  
Проблемът, който ме тревожи е останала диастаза от първото раждане, около 1,5-2 сантиметра. От днес възобновявам управженията дъска - права и странични за да опитам да прибера малко муслулните стени преди отново да са се раздалечили, за да не се получи херния този път. Малко ме е страх от хирургически намеси. Някоя от вас има ли подобен проблем?
Изобщо смятате ли да предприемете някакви упражнения по време на бременността, за да ви държат във форма? Аз имам една книга с йога за бременни, предшният път я правих, но не много редовно. Сега съм ентусиазирана да съм по-стриктна, но ще видим до кога така  Laughing Laughing Laughing
Утре мисля да си запиша час за преглед в четвъртък да видиме всичко ли си е на мястото. За съжаление ще е още рано за пулса, поне така мисля. Иначе АГ при който ще отида има и вагинален ехограф, та ще установи бременността 100%.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 19:27 от Eliwell

# 100
И аз постоянно се задъхвам, повечко поспивам, не съм си купувала витамини, след прегледа в четвъртък ще взема, само на фолиева киселина съм.

Доста се успокоих като ми каза, че и ти се задъхваш! Започнах много да се тревожа Simple Smile Иначе и аз съм само на фолиева киселина, но някъде четох че и витамин Д бил доста полезен да се влючи, но не запомних от кога Simple Smile

# 101
Здравейте. Аз днес отново получих кървене и отидох на преглед. Лекаря каза че има хубаво плодно сакче което си е на мястото даже ми даде първата снимка на бебчо. Това което ме притеснява е че след като си тръгнах от кабинета прокървих червена кръв и ми се стори че падна и нещо като съсирек. Незнам какво беше и се изплаших. Но ако е имало нещо сериозно като отлепяне или каквото и да е не би ли трябвало лекаря да го види и да ми каже. Каза че това кървене е възможно да е имплантационно или остатъчно. Каза да продължа с хапчетата дуфастон май се казваха. Но на тяхната листовка пише че се пият до 7ма - 8ма седмица а аз другата седмица влизам в 6та и хапчетата свършват в четвъртък. Питах го и той отговори купи си още ще ги пиеш докато спре кървенето. Дали е безопасно за бебето? Другата седмица пак съм на преглед да видим какво ще е положението и дали ще се наложи да ме приемат в болница.

# 102
 mechtatelkata28, за хапчетата най-добре си слушай лекаря. Аз ако бях на твое място щях дамо да почивам и да не вдигам нищо по-тежко от чаша с вода! И недей да се тревожиш (до колкото ова е възможно) защото хормоните, които се отделят при притеснение и тревога със сигурност няма да помогнат на ситуацията. Успокой се, почивай си и слушай съветите на АГ. Стискам палци и всичко ще е наред. Дано да ти се размине болницата!

# 103
Съвсем спокойно прогестеронови препарати може да се приемат да 12 г.с..
 При показания в някои случаи лекарите ги предписват и до по-големи седмици.
 Аз се притеснявам заради ниското ТСХ, какво ще ме правят.

# 104
Здравейте момичета! Включвам се и аз, 31-годишна бъдеща мама с положителен тест за бременност и закъснение 14 дни от цикъла. Това ми е първа бременност и имам толкова много питания и чудения  Wink. Предстой ми първи преглед на 11, но понеже живея в чужбина нямам идея какво точно ще включват. А иначе онлайн термина ми е 2 септ. или 7-8 септ. в зависимост дали изчислянията включват лутеална фаза. До сега симптомите ми са, слава богу, лимитирани до малко по-голяма умора, уголемени гърди ( ама доста уголемени Joy) и очертано коремче. Нямам гадене, но имам киселини, които може би са резултат от моя гастрид, езофагиален рефлукс и хиатална херния  Rolling Eyes. Само фолиева киселина пия в момента, но и аз обмислям варианта-витамини за бременни,ама ще изчакам лекарска блогословия. Мисля и да настоявам за тест за листерия, че имах разстроен стомах за 1-2 дни за миналата седмица и едно изядено парченце бри преди 2 седмици, та ме гони параноя  Crazy
Стискам палци на всички ни за лека бременост и най-вече здрави бебчета.

Общи условия

Активация на акаунт