термин септември 2017

• 46 621
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, мами  bouquet
Преди два дни бяхме на преглед заради отлепянето и нещата не са никак добре. Продължавам да съм с около 50 % отлепяне и ще лежа до 12 седмица, изписа ми микронизиран прогестерон и аспирин протект. Ставам само до WC и да хапна нещо, не знам как ще издържа още 4 седмици.
Някой знае ли дали е възможно предозиране с този прогестерон- в листовката максималната доза е 2*200 мг., а на мен ми изписа 4*200 мг на ден? Предполагам, че организма си взима само нужното.
Трябва ли да изследвам профилактично прогестерона и последен въпрос до 12 седмица ли ще го слагам прогестерона?
Извинявам се за милионите въпроси, но лекаря не беше от обяснителните и само ми каза след 2 седмици пак при него.

# 586
Здравейте!
Аз съм добре, вируса го изкарахме в началото на годината. От миналата си бременност знам, че аналгина е строго забранен, но парацетамол може. Съдъжащите ибупрофен също не се дават на бременни.
Относно г.с. докторите може да дават и г.с. спрямо размера на плода. Миналата бременност бях с късна овулация при зачеването и ми се разминаваха седмиците според размер и последен мц.
Аз съм на първи преглед в понеделник, с двуседмично закъснение много се надявам на сърчице. Този път съм сигурна за зачеването на бебчето и се надявам да няма разминаване в г.с.

# 587
Шушулче, не се притеснявай за прогестерон, на този етап не можеш да го предозираш, а е много нужен.Ние при инвитро взимаме и 3х300.
 В повечето случаи го дават до 12 г.с, но има и редки, в които е до по късно.

Кажи няколко думи повече за твоя микронизиран прогестерон (за първи път го чувам) - някакъв с по лесно усвояване ли е?

# 588
Карайте я леко с масажите, близките може леко да ви разтриват, но на професионални масажисти ходете и задължително предупреждавайте, че сте бременна. Още сте 1-2 месец, няма как да ви личи, те да знаят. Има точки, които в никакъв случай не се масажират при бременни. Не говоря за зоната на корема само, напр има една зона на ръката, която при масаж предизвиква контракции и е абсолютно противопоказна и опасна.

# 589
  • София
Surasura, добре че каза, не се бях толкова замислила
Има доста неща, коио сега сега се замислям хубаво ли е да се правят. Например не мога да преценя в случая до колко тежко мог да вдигам, то ясно, че не трябва, но до каква степен? Мога ли да си нося сама покупките от магазина, например? Оня ден се качих в такси за да не вървя пеша, то така ме одруса, че викам по-добре да бях вървяла...и други такива

# 590
http://2.bp.blogspot.com/-ZC95kBAs5oY/VNfpUPdhQsI/AAAAAAAAK-U/Ne … effik%2B200mg.jpg
Това ми изписаха за вагинално приложение, а това намерих за самият препарат :
 През 1989 г. е разработен микронизиран (много фино смлян) прогестерон за по-добро абсорбиране в кръвния поток. Прилагането на природната хормонозаместваща терапия става все по-популярно, тъй като жените не са удовлетворени от конвенционалната хормонозаместваща терапия (КХТ) поради страничните й ефекти и повишения риск от рак на гърдата и матката.
Това, което аз разбрах е че е в по-естествена форма и с по- малко странични ефекти. До един час след приложението му организма вече е абсорбирал нужното му количество за следващите 8-10 часа.
И тук има Дуфастон, но явно не го изписват толкова често- дори и при процедури изписват други препарати, явно тук не е толкова на мода.

# 591
Здравейте, мами  bouquet
Преди два дни бяхме на преглед заради отлепянето и нещата не са никак добре. Продължавам да съм с около 50 % отлепяне и ще лежа до 12 седмица, изписа ми микронизиран прогестерон и аспирин протект. Ставам само до WC и да хапна нещо, не знам как ще издържа още 4 седмици.
Някой знае ли дали е възможно предозиране с този прогестерон- в листовката максималната доза е 2*200 мг., а на мен ми изписа 4*200 мг на ден? Предполагам, че организма си взима само нужното.
Трябва ли да изследвам профилактично прогестерона и последен въпрос до 12 седмица ли ще го слагам прогестерона?
Извинявам се за милионите въпроси, но лекаря не беше от обяснителните и само ми каза след 2 седмици пак при него.
здравей. Аз също съм с отлепяне още от самото начало. Вчера на прегледа лекарката ми го показа и ми се стори много голямо. Незнам дали е 50 процента или по малко. Аз пия дуфастон и нош па 3 пъти по 1 и вчера я питах и за нещо друго защото много ме е страх имах и кървене близо 2 седмици. Изписа ми и утрогестан вагинално по 2 преди лягане. Много ме е страх с това отлепяне. Лекарката каза че не е хубаво да го има. Аз също лежа но напоследък почнах да поизлизам за малко че се побърквам само вкъщи сама по цял ден. Мъжа ми е на работа връща се вечерта изморен на мен ми се говори а той милия иска само да си легне. Трябва да пия хапчетата до края на февруари когато ще съм в 12 седмица. Лошото е че по здравна каса има само 3 ехографа и те са разпределени през цялата бременост а аз моя първи го ползвах вчера така че на следващия преглед каза че трябва да и занеса резултатите от кръвните изследвания и да ми направи картон няма да гледаме бебето. Ще го видя най рано края на февруари когато ще ходя за синдром на даун и фетална морфология. До тогава само мога да се надявам и да се моля.

# 592
Mechtatelkata28, няма ли вариант да си платиш ехограф на следващия преглед? Тук в Добрич ни взивмат по 25- 30 лв. За невключетните ехографи.А сегашния лекар, който съм избрала казват, че не взима и стотинка.

# 593
Моята лекарка ме вика на преглед чак на 15.02 а седмицата след това влизам в 12 седмица така че няма смисъл да и давам 30 лв и след няколко дни да дам пак пари за 4д. А и тя си е стандартна генеколожка в смисъл не е специалист по морфология или нещо друго и ехографа и е не от най модерните. Надявам се на 4 д всичко да е наред и бебчо да е в идеално състояние. Когато я попитах дали отлепянето ще се"залепи" тя ми каза че това не е лесно но ще се превърне е нещо си. Извинявайте но каза някаква сложна дума която не бях чувала до тогава и не я запомних. Като я попитах пак ми каза ние си имаме термини.

# 594
Здравейте и от мен
Според онлайн калкулатор, датата ще е на 16 септември. Втора бременност ми е. В понеделник съм при доки за първи път. Дано всичко е наред. Имаме дъщеричка която ще навърши 8 години март месец, все още не сме споделили новината с нея. С първата бременност нямах никакви оплаквания, работих до 8-ми месец, но сега постоянно съм изморена и с ужасни болки в кръста. 😀
Чета ви с голям интерес. Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност.

# 595
  • София
 ThinkingМомичета, чувала съм че една чаша вино е позволена при бременност, но в комбинация с дуфастон, аспирин протект, но шпа, магнезии и фолиева да ли пак е ОК?

# 596
И една чаша не е ок.

# 597
  • София
Мерси Герда
Понеже ще ходим на гости и за да не се откроявам като не пия, защото не е много типично за мен Simple Smile
Но няма да рискувам тогава

# 598
Надигаш, правиш се, че пиеш.

# 599
mechtatelkata28 и при нас тук има само 3 ехографа по каса, още не съм използвала нито един - първият ми го направиха в спешно женско отделение по препоръка на ЛЛ и не ми изписаха нищо- само повече почивка и да се върна ако започна да кървя. Всъщност мен лекарката ме прати в спешното заради ендометриозата и възможността от извънматочна бременност и едни болки, които имах и още имам от време на време. С епикризата от спешното ЛЛ само ми даде болнични и каза да лежа, ако било писано ще го бъде, но мен този отговор не ме удовлетвори и запазих час на частно (безбожно скъпо, но какво да се прави).
На частната консултация ми изписаха лекарства и ми обърнаха малко повече внимание.
Иска ми се да се прибера в БГ, но сега не ми позволяват да летя, а после планирам да се върна на работа.
Напълно те разбирам за излизането от време на време и на мен ми е много трудно само да лежа и нищо да не правя, а най-лошото е че ММ работи вечер и съответно през деня спи. От сега броя дните до 12 седмица и се надявам всичко да е наред с бебчето.
Вървим горе-долу заедно на седмици и дано скоро да се върнем към нормалният си начин на живот.
При теб вече е овладяно кървенето, нали ?

Общи условия

Активация на акаунт