За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 79 391
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Фъстъчено масло /за деца, не че има чак такова значение, но уточнявам защото е с какао/ в какво може да се вложи? В сладкиш, крем за торта или просто крем и с какви други продукти ще се "върже"?

# 586
# 587
# 588
За Коледа направих 6 вида сладки, в едните имаше и фъстъчено масло. С остатъка от него спретнах тези и домашните одобриха най-много тях и не остана нищо в кутията до края на вечерта.

# 589
  • София
Привет, къде в София мога да си купя пуешки бутчета, трябват ми за края на седмицата, за гости. Искам да ги направя със сини сливи по рецепта на Бон апети.

# 590
в лидл има

# 591
  • Euskal Herria
Как мога лесно да обеля сурови лешници (без да ги запичам)? Ако ги бланширам, ще стане ли?

# 592
  • WonderLand
Привет, къде в София мога да си купя пуешки бутчета, трябват ми за края на седмицата, за гости. Искам да ги направя със сини сливи по рецепта на Бон апети.

В кой квартал те устройва? В Лозенец има супер месарница "Моята месарница" от където вземам постоянно.

# 593

"Вашата месарница" е верига от месарски магазини, които доставят на адрес, безплатно, в рамките на София. http://vashatamesarnica.com/dostavka-na-miasto виж тук, избери - Цени и ще ти излязат различните видове меса; имат и пуешки бутчета

# 594
Как да съхранявам приготвена баница за да не изсъхва? Благодаря предварително за отговора.

# 595
Искам да направя гювеч със свинско месо и гъби, но във всички рецепти, които гледах досега продуктите се запържват предварително, а ние пържено не ядем. Да сваря ли предварително месото и след това да сложа останалите продукти сурови?

# 596
Гювеч по принцип се готви дълго и на по-ниска температура, така е няма опасност да станат сурови. Месото е добре да се запечата, а не да се изпържи.

# 597
Някой има ли опит с направата на масло от каймак на домашно краве мляко? Вчера отделих каймака от 3 литра, но мисля да събера повече и тогава да пробвам да го правя, но не знам на кой начин да се спра. Четох за различни методи, но ако някой има личен опит, моля да ми помогне.

# 598
  • Варна
Как да съхранявам приготвена баница за да не изсъхва? Благодаря предварително за отговора.
Аз я покривам със стреч фолио и я оставям на хладно. При нас обаче не остава за дълго и не знам колко време би останала свежа.

# 599
Събираш го в един буркан /докато го събираш може и да се замразява междувременно/, слагаш бучка лед или няколко капки много студена вода и с миксера бъркаш докато се получи масло. След това хубаво трябва да се измие от цвика с тензух под студена течаща вода докато маслото се събере на бучка. А цвика може да ползваш за направата на хляб - слага се вместо вода  chef

Общи условия

Активация на акаунт