За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 78 044
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Благодаря, Онна и Лейди готик. То не било толкова сложно. Ще се пробвам значи.  chef Нямам машинка за месо, но и в робота трябва да стане. Simple Smile

# 736
  • Русе
  • Мнения: 6 163
Кюфтета от риба

800 г рибно филе /бяла риба, мерлуза, налим и други, не трябва да бъде мазна риба/, 2 филии бял хляб,без кората /можеш да ги заместиш с два сварени и добре намачкани средни картофа/,4-5скилидки чесън,пасирани,1/2ч.л. смлян чер пипер,2глави лук,2с.л. твърдо краве масло,3 яйца,2к.ч. галета,2к.ч. олио,сол на вкус.

Смиламе рибното месо, прибавяме белият хляб ,накиснат 10 мин. в прясно мляко и добре изцеден.Слагаме пасираният чесън, черният пипер, накълнацият на много ситно лук и прекарваме цялата смес отново през месомелачка. С мокри ръце правим кюфтета, като в средата на всяко слагаме по едно твърдо парченце краве масло. Използва се двойна планировка – два пъти потапяме кюфтетата в първо в разбитите яйца после в галетата.Пържим ги в силно сгорещено олио.Готовите кюфтета поставяме в тавичка и държим само няколко минути в предварително загрята фурна.

# 737
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
А, Пейч, ти пържиш и после печеш, така ли?

Рецептите и на трима ви са много близки, мисля и аз така да направя, само чесъна ще пропусна. И разбира се - с двойната панировка! Откакто я научих от пепчо, все така я правя.
За днес ще са шницели, пак с двойна панировка. Simple Smile

Благодаря за рецептата.

И ни е време за нова тема. Wink

# 738
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, Онна и Лейди готик. То не било толкова сложно. Ще се пробвам значи.  chef Нямам машинка за месо, но и в робота трябва да стане. Simple Smile
Аз също нямам машинка за месо. Пасирам или смилам в робота, както дойде. За риба върши перфектна работа

# 739
  • Русе
  • Мнения: 6 163
А, Пейч, ти пържиш и после печеш, така ли?

Рецептите и на трима ви са много близки, мисля и аз така да направя, само чесъна ще пропусна. И разбира се - с двойната панировка! Откакто я научих от пепчо, все така я правя.
За днес ще са шницели, пак с двойна панировка. Simple Smile

Благодаря за рецептата.

И ни е време за нова тема. Wink

Не ги пека, просто ги слагам в затоплена /загрята/ фурна, без включени реотани да се изсушат леко.

# 740
  • Мнения: 9 461
Благодаря, Онна и Лейди готик. То не било толкова сложно. Ще се пробвам значи.  chef Нямам машинка за месо, но и в робота трябва да стане. Simple Smile
Аз също нямам машинка за месо. Пасирам или смилам в робота, както дойде. За риба върши перфектна работа

Ето нова тема, заповядайте. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=964544.msg34502559#msg34502559

Рибни кюфтета и от мен http://pep-4o.blogspot.bg/2012/04/blog-post_27.html Ако рибата е филе, не меля, накълцвам на ситно. Иначе ще стане съвсем на пихтия.

Общи условия

Активация на акаунт