За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 78 047
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Благодаря!

# 721
Искам да направя мъфини, но нямам слънчогледово олио, мога ли да го заменя със зехтин /имам домашен/ или да разтопя масло?

# 722
  • София
Искам да направя мъфини, но нямам слънчогледово олио, мога ли да го заменя със зехтин /имам домашен/ или да разтопя масло?
Според мен може 50/50 зехтин/масло, но нека да споделят и други мнение.

# 723
  • Бургас
аз правя мъфини със зехтин, но трябва да е от този рафинирания за готвене, а не екстра върджин за салатите

# 724
  • München, Deutschland
Масло бих сложила, че зехтинът малко ще понамирисва и на нас не би ни харесал. А с масло си е сигурна работата. Wink

# 725
Зехтина е домашен, иначе знам за екстра върджина, правила съм и не ми харесват.
Ще разтопя и ще сложа масло, благодаря ви.

# 726
Наскоро в един ресторант ядох спагети с морски дарове, но имаха и силен вкус на лимон. Основата на соса беше със сметана. Намислила съм и аз да направя, но се чудя дали няма да ми се пресече сметаната от лимона? Кога да го сложа според вас?

# 727
  • München, Deutschland
Не съм сигурна за комбинацията от лимон и сметана, но имай предвид, че спагетите може да са били овкусени с лимонена трева или просто с лимонения пипер. И двете са с много силен аромат на лимон. С лимонена трева прясна не съм подправяла, само суха съм слагала, и не мога да ти кажа как се ползва с точност, но сигурно като всяка друга зелена подправка...

Правил ли е някой кюфтенца от риба? Много харесвах преди готовите рибени пръчици, но гледам да не купувам готови продукти. Как обработвате рибата предварително? Идеята ми е да са с някакъв вид бяла риба, така подозирам, че правят купешките.

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 12:04 от chrissy

# 728
И аз с въпрос за лимоновите спагети.
В събота ще посрещам гости и съм решила да им приготвя лаврак в морска сол. Но не мога да измисля каква гарнитура да приготвя.
Загледах тази рецепта за лимонови спагети, но мисля вместо спагети да приготвя талиатели.
Не мога да преценя обаче дали би подхождало за рибата.
Ще приготвя и един дип от авокадо и крема сирене към рибата.
Вие какво мислите? Имате ли някакви други идеи, които да са подходящи?

# 729
  • София
Скрит текст:
Не съм сигурна за комбинацията от лимон и сметана, но имай предвид, че спагетите може да са били овкусени с лимонена трева или просто с лимонения пипер. И двете са с много силен аромат на лимон. С лимонена трева прясна не съм подправяла, само суха съм слагала, и не мога да ти кажа как се ползва с точност, но сигурно като всяка друга зелена подправка...
Правил ли е някой кюфтенца от риба? Много харесвах преди готовите рибени пръчици, но гледам да не купувам готови продукти. Как обработвате рибата предварително? Идеята ми е да са с някакъв вид бяла риба, така подозирам, че правят купешките.
Аз правя от време на време. Ни обработвам рибата предварително, слагам сурово филе. Добавям лук, , яйце, понякога сварен картоф, морков, подправки. Смилам всичко. Ако е твърде течно сгъстявам с грис или галета. Оформям кюфтенца, овалвам в галета и пържа

# 730
  • München, Deutschland
В събота ще посрещам гости и съм решила да им приготвя лаврак в морска сол. Но не мога да измисля каква гарнитура да приготвя.

Предполагам че за всичко с картофи - печени, на пюре, салата и т.н., си се сетила и сама.
Бих ти предложила пюре от селъри, като за да не е твърде течно, ние добавяме пармезан и масло, пасират се тези неща, докато е още горещо и се оставя да поизстине, за да стегне малко.

Като цяло, рибата поднасям със зеленчуци, пастата, която си избрала изглежда супер и вкусово ще си подхожда, просто аз с риба не мога да ям нещо толкова хранително, тежко ми става.

В зимния сезон предлагам още брюкселски зелки на половинки, сварени и после цвърнати на тиган. Към това може да се добавят (бейби) морковчета. Харесвами ориз за гарнитура на риба, добавям каквото ми хрумне - грах, тиквичка на мн ситни кубчета (като за тартар), зелен лук, чушка на ситно, каквото имам в момента. Овкусявам със зехтин, за да не се слепва оризът и после с ринг оформям (или с купичка, ако нямаш ринг).

# 731
Благодаря ти chrissy  Hug
Проблемът, че не съм запозната добре с вкусовите предпочитания на тези хора, тъй като не сме се събирали много често с тях на вечеря.
Знам, че мъжът не обича пармезан, харесват риба и морски дарове, стремят се да се хранят здравословно.
Оризът отпада, защото мъжът ми пък не обича ориз.

# 732
  • Русе
Загледах тази рецепта за лимонови спагети, но мисля вместо спагети да приготвя талиатели.
Не мога да преценя обаче дали би подхождало за рибата.
Ще приготвя и един дип от авокадо и крема сирене към рибата.
Вие какво мислите? Имате ли някакви други идеи, които да са подходящи?

http://supercook.ru/zz235-19.html

# 733
Любим грах да споделите. В смисъл за покупка от супера (нямам предвид сготвен) , а не как се сее, какво се прави и в кое село е най-добрия Simple Smile

# 734
chrissy,може да погледнеш и тази рецепта за рибни кюфтенца,любима ни е.Когато ще яде и малката ги правя на фурна върху хартия ,пак стават вкусни chefПолзвам хек най-често.
http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=270

Общи условия

Активация на акаунт