След развода на мама и татко

• 10 606
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Може, всичко може на 15- да си седи неграмотна, също, освен ако не учи по метода на д-р Лозанов............

# 61
Ако родителите са много бедни и нямат какво да ядат съм е ок децата да работят. Но нека да е при наистина много екстремни ситуации.
Иначе съм абсолютно против децата да ходят на работа.
През учебната година децата трябва да учат, да спортуват, да се срещат с приятели и да се наслаждават на живота Ваканциите са евентуално за почивка, за изучаване на чужд език и т.н.
Една практика във фирмата в която работят родителите например ми се струва разумна- за една седмица ми се струва ок.
Децата не трябва да се претоварват, иначе в по-късен период ги грози Бърн Аут.
Аз моите деца бих ги насърчила да следват, да правят практики, в училище да ходят по олимпиади, извънкласни и т.н. , но в никакъв случай работа като сервитьор, по заведения, в Мек Доналдс и т.н. където са като роби. И детегледачки не искам да стават, това е голяма отговорност, не е за деца.

Никой не те пита искаш или не искаш. Отглеждаш ли самостоятелно дете се примиряваш рано с мисълта, че то само взима решения за живота си. Нито приема наставления, нито мнения, които не го устройват. При най-малкия опит за контрол от страна на родителите, си събира багажа да се изнася.
Колкото до претоварване, няма такива неща. Работата на тази възраст е купон.  Laughing И ГОЛЯМО разтоварване от даскалото, където е страшен пресинг.  Колкото до пътуване и наслаждаване на живота, след 20г не се спира. Обиколила е света.

# 62
За мен има разлика между тийнейджър, чиито родители са пред развод и тийнейджър, чиито родители са пред развод, но и с нови половинки, намерени докато са били семейство. Второто ми се вижда по-сложно. Ако баща ми ме заведе на почивка, на която уж ще сме двамата, а там се окаже и приятелката му, докато мама е с нейния приятел, ще се почувствам ужасно. Въобще не намирам за странно, че се чувства излишна.
Според мен момичето не постъпва зле като остава при леля си. Мама има неин човек, татко има негов човек, защо пък и детето да не се довери и приюти от семейната обстановка при някого? Ако беше егоистка, която диктува живота на родителите си, има по-фрапантни начини от писане в бгмама и живеене с лелята. Ако въобще е дявол, то това е най-малкият.

# 63
Продължавам да смятам, че темата е измислена, но има много подобни случаи, в които родителите, заети с делби и скандали, забравят за децата.

В подобен момент, целия свят на децата рухва и имат най-много нужда от подкрепата и на двамата си родители. Представянето на новите партньори също трябва да е постепенно и детето трябва да се чувства желано.

Няма проблем да работят по малко 15-16 годишните, но няма как да се издържат сами, а и да учат. Малко работа през ваканциите няма да им навреди.

# 64
Аз пък не знам къде по-постепенно представяне от това. Според мен е очевидно, че родителите от години се мъчат живеейки заедно само заради егоистичната си щерка. За връзките им настрани тя знае от много отдавна. Но не я устройва тези връзки да станат официални. По-добре да се лъжат и мъчат да не би да травмират ДЕТЕТО. Sick
На мястото на родителите, никога не бих се мъчила и пет дни. Като не я устройва, да си търси други родители!

# 65
Като не я устройва, да си търси други родители!
Ти сериозно ли?!

# 66
Тази женица е доста зле, но ако не е в делюзия, е добре, че детето и се е спасило.

Хубавото е, че повечето хора с втори бракове мислят за децата си и някак нещата се случват по нормален начин. Само в определени среди се зачеркват децата от предишния брак.

# 67
  • Варна

И паралелно с бизнеса на 23г  купи луксозен лофт на 3 етажа на стойност 1 милион долара.

Това само от бакшиши ли бре уау Crazy

# 68
Цитат
Моята дъщеря на вече 15 работеше и се издържаше напълно.
Къде се развива действието? В България под 16 години е забранено да се работи.

# 69
Цитат
Моята дъщеря на вече 15 работеше и се издържаше напълно.
Къде се развива действието? В България под 16 години е забранено да се работи.

Това не е вярно. От 14 годишни могат да работят. Има изискване з аброя часове. Съгласна съм, че няма как да се издържа сам един пубер, а и да си купи за милион долара триетажна сграда. И на мен ми е интересно къде е, защото в южна италия по селата и за 8000 евро може да се купи къща.

# 70
  • Варна
Е сякаш прочетох някъде,че за САЩ иде реч ...

# 71
  • Варна

Това е масова практика в САЩ и Канада. 

А не е сигурно дали е САЩ.Може да е само пример.

# 72
А дали е масова практика? Спри гъбите, както Уиш те посъветва.

# 73
Тази женица е доста зле, но ако не е в делюзия, е добре, че детето и се е спасило.

Хубавото е, че повечето хора с втори бракове мислят за децата си и някак нещата се случват по нормален начин. Само в определени среди се зачеркват децата от предишния брак.

Този път съм на същото мнение с Даун. Peace

# 74
Попитах две момичета на 15 и 17, които бяха в стаята знаят ли е какво е "30 годишен пергиш". И двете не знаеха, и двете помислиха, че е някаква мръсотия  Mr. Green

Май някой скучае и се чуди какво да прави  Wink

Общи условия

Активация на акаунт