След развода на мама и татко

• 10 598
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
Pollux, не мисля, че си права. Това, че и дават пари и я водят на почивка, не означава, че и осигуряват всичко необходимо.
Независимо от възрастта децата трябва да се чувстват обичани от родителите си. Трябва да знаят, че имат дом, където ще намерят уют и топлина и където да се прибират с радост.
Да ги захвърлиш някъде или да ги оставиш да се чувстват нежелани, подхвърляйки им някой лев, за което трябва да са благодарни, е далеч от моята представа за любящ родител.

Детето РЕВНУВА като малко бебе. И докато САМА не си пребори ревността и глупостите, които си е нафантазирала, винаги ще се чувства необичана. А истината вероятно е съвсем противоположна на фантазиите и. Представям си какви мъки причинява поведението и на родителите и. Нежеланието и да разбере, че не могат да са заедно заради прищевките и.  И не са длъжни да се отказват от личен живот заради капризите на една пикла.

# 46
  • София
. Какво  дете е на 15? Моята дъщеря на вече 15 работеше и се издържаше напълно.  А колко деца на тази възраст живеят съвсем сами на пансион в чужбина известно ли ви е?
Или да се целуват с гаджета не са деца, ама иначе са деца и родителите и са длъжни да си седят вкъщи до нея "да я ГЛЕДАТ". При това и двамата желателно. И не дай си Боже да решат да си устройват личния живот. Sick Не! Да я гледат в очите- да и принасят и отнасят и да и козируват на мамината щерка. Защото кой иначе памперса ще и смени?

Абе вие в ред ли сте, с какво и пълните главата?
Нека ти кажа, че до 18 годишна възраст са непълнолетни и родителите отговарят за тях, което явно ти е убягнало, докато си била заета да си устройваш личния живот.
Това, че си натирила детето си на 15 да се издържа сама, не само не е за хвалба, ами е и подсъдно.
Пък ти, продължавай да се хвалиш и да си устройваш личния живот- на гърба на детето си.
Твоето се нарича безпросветен егоизъм, съчетан със също толкова безпросветна наглост.
Всъщност, не се учудвам- от емоционален кастрат, друго не може и да се очаква.

# 47
  • Бургас
А защо мислиш, че ревнува и се вкарва сама във филми? И не допускаш, че може наистина нещата да са така, както ги описва?
Питам съвсем сериозно, явно виждаш нещо, което на мен ми убягва.

# 48

Нека ти кажа, че до 18 годишна възраст са непълнолетни и родителите отговарят за тях, което явно ти е убягнало, докато си била заета да си устройваш личния живот.
Това, че си натирила детето си на 15 да се издържа сама, не само не е за хвалба, ами е и подсъдно.
Пък ти, продължавай да се хвалиш и да си устройваш личния живот- на гърба на детето си.
Твоето се нарича безпросветен егоизъм, съчетан със също толкова безпросветна наглост.
Всъщност, не се учудвам- от емоционален кастрат, друго не може и да се очаква.

Не само че не е подсъдно, ами в цял цивилизован свят децата работят от тази възраст. В класа и тя беше една от последните която си намери работа. Всички останали ВЕЧЕ работеха.  И нито съм я натирвала, нито подстрекавала, нито поощрявала. Нито пък съм и помагала в търсенето. Сама си е писала автобиографии, сама си ги е разнасяла, сама си ходеше по интервюта.  Може би училището е поощрявало, но и това не ми е известно. Сигурно зле съм си "гледала" детето.  Ама важното е какво дете съм отгледала. Щото съм сигурна, че твоето на 23 не може само да си обърше сопола, та не да създава работни места.

# 49
Щото съм сигурна, че твоето на 23 не може само да си обърше сопола, та не да създава работни места.
Не зная ти в какво си сигурна, но аз съм сигурна, че ти си минала на гъби, предизвикващи много яки халюцинации. След като преди време в една тема ни обясни как си родила преждевременно и бебето е било в кувьоз цял месец, но ти си се върнала на работа броени дни след раждането и въпреки че всеки ден си ходила в болницата, за да кърмиш, никой не е разбрал, че си родила, защото не си отсъствала от работа, сега явно дойде времето на митовете и легендите за дъщерята с печеливш бизнес още на 23.

Изписаха ме след има-няма няколко часа след раждането. Дори не съм лягала в болничното легло. Бебето недоносено остана в кувьоз. Ходех в родилното на всеки 2часа за кърмене. Но бях на работа и си изпълнявах служебните задължения. След изписванете бебето беше с мен на работното ми място. Всичките си деца съм кърмила по 1г+ Никога не съм имала детегледачки, въпреки че съм имала възможности.
А, вземи да смениш доставчика или поне спри лютеницата.

# 50
Щото съм сигурна, че твоето на 23 не може само да си обърше сопола, та не да създава работни места.
Не зная ти в какво си сигурна, но аз съм сигурна, че ти си минала на гъби, предизвикващи много яки халюцинации. След като преди време в една тема ни обясни как си родила преждевременно и бебето е било в кувьоз цял месец, но ти си се върнала на работа броени дни след раждането и въпреки че всеки ден си ходила в болницата, за да кърмиш, никой не е разбрал, че си родила, защото не си отсъствала от работа, сега явно дойде времето на митовете и легендите за дъщерята с печеливш бизнес още на 23.

Изписаха ме след има-няма няколко часа след раждането. Дори не съм лягала в болничното легло. Бебето недоносено остана в кувьоз. Ходех в родилното на всеки 2часа за кърмене. Но бях на работа и си изпълнявах служебните задължения. След изписванете бебето беше с мен на работното ми място. Всичките си деца съм кърмила по 1г+ Никога не съм имала детегледачки, въпреки че съм имала възможности.
А, вземи да смениш доставчика или поне спри лютеницата.

Бях абсолютно сигурна, че ще се намери някой да ме обвини в лъжа. Това е редовен номер в тоя форум- щом аз не го мога, значи никой друг не може. Абе не може наще да са лузъри пък на тая да не е...ААА?

# 51
  • София

Ама важното е какво дете съм отгледала. Щото съм сигурна, че твоето на 23 не може само да си обърше сопола, та не да създава работни места.
Хи,хи! Най- важното е да натириш детето на 15 да си вади хляба и голяма гордост, че на 23 вече плаща и на други!
Да имаш няколко чистачки под ръка, е огромно постижение! Joy

# 52

Ама важното е какво дете съм отгледала. Щото съм сигурна, че твоето на 23 не може само да си обърше сопола, та не да създава работни места.
Хи,хи! Най- важното е да натириш детето на 15 да си вади хляба и голяма гордост, че на 23 вече плаща и на други!
Да имаш няколко чистачки под ръка, е огромно постижение! Joy

Завистта е много грозно качество.  Laughing Joy

# 53
Но твоите фантазии са красиви.

# 54

Бях абсолютно сигурна, че ще се намери някой да ме обвини в лъжа. Това е редовен номер в тоя форум- щом аз не го мога, значи никой друг не може. Абе не може наще да са лузъри пък на тая да не е...ААА?

Да, тъкмо щях да ти напомня къде си.
Нали не мислиш, че само ти имаш дете в чужбина?
Не съм прочела да е практика чужбинските деца да работят на 15. Поне тук, във форума, не съм срещала такива неща.

# 55

Да, тъкмо щях да ти напомня къде си.
Нали не мислиш, че само ти имаш дете в чужбина?
Не съм прочела да е практика чужбинските деца да работят на 15. Поне тук, във форума, не съм срещала такива неща.

Ами странно че не си срещала, аз лично никога не съм го крила. Това е масова практика в САЩ и Канада. А други форумски мами сигурно си ги дондуркат техните по български обичай. В Канада официално децата могат да работят още от 14 г. като детегледачи след изкаран курс и съответно разрешение. От 15-16 вече масово работят като сервитьори, в МкДоналдс май от 17 беше (на дъщеря ми и отказаха защото беше малка)

# 56
Но твоите фантазии са красиви.

И статията сигурно сама си я написах. За да те дразня с фантазии.

# 57
  • София

Ами странно че не си срещала, аз лично никога не съм го крила. Това е масова практика в САЩ и Канада. А други форумски мами сигурно си ги дондуркат техните по български обичай. В Канада официално децата могат да работят още от 14 г. като детегледачи след изкаран курс и съответно разрешение. От 15-16 вече масово работят като сервитьори, в МкДоналдс май от 17 беше (на дъщеря ми и отказаха защото беше малка)
Хайде да ти обясня, за да не мислиш, че нямаме понятие.
Ти пишеш, че дъщеря ти САМА се е издържала на 15 години.
Лъжеш, защото и като детегледачки, и после като сервитьорки, едно че им разрешават много малко часове и второ, им плащат мижави пари.
Което накратко значи, че трябва да имат родители зад гърба си, при които да живеят, които да ги издържат, за да учат, а заработеното стига за джобни.
Освен, твоята щерка да е прекъснала училището и да е почнала силно доходна работа на 15? Mr. Green

# 58

Хайде да ти обясня, за да не мислиш, че нямаме понятие.
Ти пишеш, че дъщеря ти САМА се е издържала на 15 години.
Лъжеш, защото и като детегледачки, и после като сервитьорки, едно че им разрешават много малко часове и второ, им плащат мижави пари.
Което накратко значи, че трябва да имат родители зад гърба си, при които да живеят, които да ги издържат, за да учат, а заработеното стига за джобни.
Освен, твоята щерка да е прекъснала училището и да е почнала силно доходна работа на 15? Mr. Green

Оо изобщо не са мижави пари,аз пък да те светна. По някаква случайност не си излезна тогава на квартира (много зор даваше). Т.нар. джобни пари" и стигаха за огромна колекция гримове на МАК, каквито нямат и проф. гримьори. И за луксозни маркови дрехи от бутиците. И после сама си плащаше колежа и университета. И винаги си имаше спестени. Защото да те светна, бакшишите на сервитьорите са повече от официалната заплата.  Часовете са ограничени само от собственото и желание, на практика всеки ден след училище ходеше на работа.  Имаше си банкова сметка и спестявания. Доста. Имаше си кредитни карти които умееше да управлява самостоятелно. От 17-18- собствен автомобил, за който се грижи самостоятелно.
И паралелно с бизнеса на 23г  купи луксозен лофт на 3 етажа на стойност 1 милион долара.

Но това колко е изкарвала няма никакво отношение към фактите които обсъждаме- на 15 може да си отговорен възрастен човек или безотговорна малка лигла, която "някой трябвало да я гледа".

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 23:03 от Pollux

# 59
Ако родителите са много бедни и нямат какво да ядат съм е ок децата да работят. Но нека да е при наистина много екстремни ситуации.
Иначе съм абсолютно против децата да ходят на работа.
През учебната година децата трябва да учат, да спортуват, да се срещат с приятели и да се наслаждават на живота Ваканциите са евентуално за почивка, за изучаване на чужд език и т.н.
Една практика във фирмата в която работят родителите например ми се струва разумна- за една седмица ми се струва ок.
Децата не трябва да се претоварват, иначе в по-късен период ги грози Бърн Аут.
Аз моите деца бих ги насърчила да следват, да правят практики, в училище да ходят по олимпиади, извънкласни и т.н. , но в никакъв случай работа като сервитьор, по заведения, в Мек Доналдс и т.н. където са като роби. И детегледачки не искам да стават, това е голяма отговорност, не е за деца.

Общи условия

Активация на акаунт