След развода на мама и татко

• 10 596
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
absurT  Hug Много сме се ,,хранили,, с теб по темите но си безкрайно права  bouquet

Хлапе, поговори с родителите ти, явно си единственото разумно същество в семейството или което е останало от него.
Нека правят каквото искат но без да те въвличат в похожденията си и интимния им свят.
Защо те занимават кой е новия на майка ти и лиглата на баща ти??? Че и с кой ще живееш
Моя син е колкото теб и непрекъснато се стреми да ни събира с майка му. И му се получава
Но аз много говоря с него, много време му отделям. Хойкането ми на разведен мъж не е за сметка на времето с него и не го запознавам с тая и оная фльорца. Де да знам, поговори с баща си, според мен, провокирай го към разговор, изведи го навън без лиглата му, обясни му как се чувстваш...
Те говорят ли с теб? Питат ли те за мнението ти? Разговора с един тийн е много готин щото хем е голям вече хем си казва каквото му е на сърцето
Един 15-годишен тийн има много по-голяма нужда от чувство за семейство, съпричастност и подкрепа от едно 5-годишно дете

Тук мамите подхвърлят някакви захаросани форумни сериали как от новите връзки на родителите щели да се народят деца, братчета и сестричета и ще се гушкате и заедно ще литнете в небето... Бе вие нормални ли сте??? И това давате за пример на 15-годишно момиче??? Че какъв пример му давате??? Че ще роди от единия мъж и после от следващия и ще събира всички деца от всички бащи???
Отчайвате ме понякога

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 19:20 от Анонимен

# 31
  • София
Бясна съм на безпросветния егоизъм, нечовешки, направо!
Значи, днешните 30 годишни били вчерашните 20 годишни и на 30- 35 все още не са готови да родят и отгледат дете, но тийновете на 15 не са деца, нямат нужда от грижи и топлина.
Ай, спирам, че........... #2gunfire

# 32
Бясна съм на безпросветния егоизъм, нечовешки, направо!
Значи, днешните 30 годишни били вчерашните 20 годишни и на 30- 35 все още не са готови да родят и отгледат дете, но тийновете на 15 не са деца, нямат нужда от грижи и топлина.
Ай, спирам, че........... #2gunfire
Родителите са длъжни да се грижат финансово и морално за децата си докао не завършат първото си образование, т.е. не само до 18 години, а са длъжни да осигурят ако имат възможност и висшето.
В България наопследък се сблъсквам с доста безотговорни майки, които си падат по младо агнешко, свинско, конско и магарешко и т.н. Изоставят децата си или им е все тая, като ги подкара хормонът. Майката е длжна винаги да осигурява дом на детето си, докато то не си вземе хлябът в ръцете.
За съжаление нямаме нито стабилна държава, нито стабилна политика и закони.
В Германия родителите са длъжни да заплатят дори и висшето образование на детето си, ако имат финансовата възможност. В противен случай биват съдени и сумата се спира от заплатата. А ако нямат тази възможност държавата плаща социална стипендия, която хич не е малка и с нея може спокойно да се следва.

# 33
Момиче на 15 години си е направо дете, за което трябва някой да се грижи, да му бъде осигурен дом, стабилна среда, а то да си гледа само училището и уроците, спорта, хобитата и т.н.
Ако е истина това, то нейната майка не е майка, а шаврантия. Детето не трябва да се изпуска, защто може да тръгне по лоши пътища, само заради простотията и плиткоумието на някои родители, които мислят само с поовите си органи.

# 34
  • София

В Германия родителите са длъжни да заплатят дори и висшето образование на детето си, ако имат финансовата възможност. В противен случай биват съдени и сумата се спира от заплатата. А ако нямат тази възможност държавата плаща социална стипендия, която хич не е малка и с нея може спокойно да се следва.
Тук също.
В случая не иде реч за нежеланието да дават пари- напротив, дават ѝ достатъчно.
Само че, на едно 15 годишно му трябват родители, които да са зад него, да го подкрепят, да може да разчита на тях в тоя побъркващ от хормони период.

# 35
  • Варна
А вие сега като оплюете родителите и и като и обясните какъв безотговорник е баща и и каква шаврантия е майка и ще и решите всички проблеми  Tired

# 36
  • София
Обидите към майка ѝ са просташка изцепка.
Но, момичето за нищо не е виновно, че родителите ѝ са я създали на възраст, почти колкото е сега тя и че сега им се е подгънал косъма, та се изживяват като пубери отново.
Добре поне, че е при леля си сега, дано може да остане при нея.

# 37
Обидите към майка ѝ са просташка изцепка.
Но, момичето за нищо не е виновно, че родителите ѝ са я създали на възраст, почти колкото е сега тя и че сега им се е подгънал косъма, та се изживяват като пубери отново.
Добре поне, че е при леля си сега, дано може да остане при нея.

Единственият съвет, ккойто може да се даде на това дете е, че това се случва на много други деца за съжаление. Най-доброто нещо, което може да направи е, колкото и да е трудно, е да се концентрира над училището, да запише някакъв спорт, защото той действа много анти-стресиращо. Спорт като бойни изкуства, танци и т.н. където се намират и верни приятели.

# 38
Престанете да плюете по родителите на детето и по майка и. Те тук нямат абсолютно никаква вина. АБСОЛЮТНО! Никой не я е зарязал- филмите са само в нейната глава. Осигурена е с всичко, баща и на море я води...Какво искате повече? Да и паднат на колене и да и се молят по цял ден?
Та майка и на 17 е родила...Само с 2 години е била по-голяма от нея. Какво  дете е на 15? Моята дъщеря на вече 15 работеше и се издържаше напълно.  А колко деца на тази възраст живеят съвсем сами на пансион в чужбина известно ли ви е?
Или да се целуват с гаджета не са деца, ама иначе са деца и родителите и са длъжни да си седят вкъщи до нея "да я ГЛЕДАТ". При това и двамата желателно. И не дай си Боже да решат да си устройват личния живот. Sick Не! Да я гледат в очите- да и принасят и отнасят и да и козируват на мамината щерка. Защото кой иначе памперса ще и смени?

Абе вие в ред ли сте, с какво и пълните главата?

п.с. В това да родиш деца от различни родители няма нищо лошо и срамно. И този факт не ги прави по-малко братя и сестри.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 21:14 от Pollux

# 39
Момиче на 15 години си е направо дете, за което трябва някой да се грижи, да му бъде осигурен дом, стабилна среда, а то да си гледа само училището и уроците, спорта, хобитата и т.н.
Ако е истина това, то нейната майка не е майка, а шаврантия. Детето не трябва да се изпуска, защто може да тръгне по лоши пътища, само заради простотията и плиткоумието на някои родители, които мислят само с поовите си органи.

Madame_Butterfly, ти четеш ли се изобщо какви ги пишеш? Shocked

Най-напред наричаш детето "30 годишен пиргиш", сега обиждаш майката?! Twisted Evil

И аз мисля като Абсурт, ако може да е при лелята, ще е най-добре.
Нито при бащата, нито при майката ще е ОК.

Pollux, и ти големи глупости пишеш. Naughty
Къде си ти, че твоята дъщеря се издържа сама? И ти ли си с нов мъж? Rolling Eyes

Като искат да си устройват живота, да помислят първо за детето си, после за собствените си задници. Naughty

# 40

Madame_Butterfly, ти четеш ли се изобщо какви ги пишеш? Shocked

Най-напред наричаш детето "30 годишен пиргиш", сега обиждаш майката?! Twisted Evil
Все ми се струва, че тук работата е голям пЪрзУл, ама аДи.  Outta Joint

# 41

Pollux, и ти големи глупости пишеш. Naughty
Къде си ти, че твоята дъщеря се издържа сама? И ти ли си с нов мъж? Rolling Eyes

Като искат да си устройват живота, да помислят първо за детето си, после за собствените си задници. Naughty

Няма никаква нужда да си с нов мъж за да ти е самостоятелно детето. На 15 работеше, на 20 живееше сама в чужбина, на 23 имаше вече печеливш бизнес и много наемни работници на които плаща заплати и осигуровки.
А това не може да поеме отговорност да си учи уроците и да си извади само яденето от хладилника. При условие че всичко и е осигурено- и дом, и храна, и пари...

И какво като е при леля си? На кой ще му стане по-добре от това? Ревнивката мамина щерка ще накаже родителите си с игнор защото са дръзнали да се развеждат и женят за други  А лелята ще я гледа в очите и ще я глези. Ще и разказва приказки преди лягане и ще и пее приспивни песнички. ooooh!

# 42
И какво като е при леля си? На кой ще му стане по-добре от това? Ревнивката мамина щерка ще накаже родителите си с игнор защото са дръзнали да се развеждат и женят за други  А лелята ще я гледа в очите и ще я глези. Ще и разказва приказки преди лягане и ще и пее приспивни песнички. ooooh!

И защо е този сарказъм?
Хем на 15 е самостоятелна, хем песнички?

Родителите не се вълнуват от нея.
При лелята поне ще е по-спокойна.

# 43
  • Бургас
Pollux, не мисля, че си права. Това, че и дават пари и я водят на почивка, не означава, че и осигуряват всичко необходимо.
Независимо от възрастта децата трябва да се чувстват обичани от родителите си. Трябва да знаят, че имат дом, където ще намерят уют и топлина и където да се прибират с радост.
Да ги захвърлиш някъде или да ги оставиш да се чувстват нежелани, подхвърляйки им някой лев, за което трябва да са благодарни, е далеч от моята представа за любящ родител.

# 44

И защо е този сарказъм?
Хем на 15 е самостоятелна, хем песнички?

Родителите не се вълнуват от нея.
При лелята поне ще е по-спокойна.

Как трябва да се вълнуваш за дете на 15 я кажи ми сега. КАК? Като му висиш над главата и го контролираш ли се вълнуваш, че не разбирам аз? От какво такова "вълнение" има нужда голяма мома на 15 години? Та не се ли е сама изолирала точно ТЯ от родителите си? Не отказа ли точно ТЯ да живее с тях? Да не би някой да и е казал в очите че не я иска? Не. Тя сама си го нафантазира.

Общи условия

Активация на акаунт