След развода на мама и татко

• 10 594
  • 92
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Е защо решихте,че родителите са безотговорни,защото се развеждат ли?

# 16
  • Бургас
Предлагам ти да поговориш с родителите си. Ти си голям човек и не е нужно да шикалкавят и крият разни неща от теб. Обясни им, че не си бебе, и е хубаво да разговарят с теб, за да не се притесняваш излишно. Задай им всички въпроси, които те притесняват, обясни им как се чувстваш. Възрастните понякога в стремежа си да предпазят децата, ги плашат повече.
Изнасянето при приятелка може би ти изглежда добре, но няма да ти хареса. Първо си на чуждо място, второ не се знае колко ще те изтърпят родителите и, а и не виждам да е нетърпимо положението у вас, за да се налага.
Не знам защо я нападате, че е егоист. Аз мисля, че се чувства неуверена и уплашена от неизвестното, затова се настройва негативно. Родителите и са за бой, как може да подадеш молба за развод и да не поговориш с детето си какво се случва, какво предстои.

# 17
  • София

Tя каза, че не и обръщат внимание, осигуряват я финансово, но до там, поне аз разбрах това от поста и.

# 18
  • Варна

Tя каза, че не и обръщат внимание, осигуряват я финансово, но до там, поне аз разбрах това от поста и.

Да,но е във възраст на пубертет,когато мислят,че всеки и всичко е против тях.

# 19
  • София

Да,но е във възраст на пубертет,когато мислят,че всеки и всичко е против тях.

Може и да преувеличава, не знам.  Peace

# 20
terezat-Здравей мило дете.Много ме натъжи поста ти.Не се сърди на родителите си .В бракоразводните дела често се използва термина -родителски капацитет.Това  определение-показва способността на родителите да отгледат дете.За съжаление се гледа физическото гледане на детето т.е.-храна,дрехи,дом и др. Но не се обръща внимание на емоционалните потребности на детето.В
момента родителите ти са задоволили и пре-задоволили твоите физически нужди,но ти се чувстваш объркана от това,че не споделят с тебе-игнорират те.Може би се страхуват и не знаят как да повдигнат въпроса пред теб?Може би ти ще направиш първата крачка към разговор с тях по този въпрос?
 Родителите ти те обичат.Може трудно да показват чувствата си, но бъди сигурна ,че винаги ще те обичат,дори и разведени или разделени.

От писмото ти личи ,че си умно и будно дете и аз ти пожелавам всичко да се нареди по най-добрия начин при вас.Имай в предвид ,че в повечето случай е по-добре родителите да се разделят за да живеят децата в нормална семейна среда от това пред скандали и караници-това не е нормално да е ежедневие.

# 21
Абе от такива финансово презадоволени да те е страх ... Ще държи сметка на майка си и баща си ooooh!

# 22
  • София
Ти се чувстваш гадно, защото те не ти казват какво са намислили, а не споделяш с тях твоите мисли и страхове. Не се обиждай, но прекалено малко си говорите в това семейство. Постави тези въпроси пред родителите си - къде планират да живееш в новата ситуация, как ще се виждаш с другия родител и тн. Аз също съм дете на разделени родители, живеех при майка си но винаги съм поддържала връзка без ограничения и с баща си, така че в този смисъл нещата не са били драматични. Случват се такива неща и си достатъчно голяма и умна, за да се приспособиш към новата ситуация, всичко ще бъде наред. Ходенето при приятели какво ще промени?  пак ще си при чужди хора, много по чужди от новите половинки на родителите ти

# 23
Много интересни коментари прочетох...

Само на мен ли ми направи впечатление как майката в продължение на година се среща с любовника си, без това да е тайна за никого.
Бащата води дъщерята на море, за да я запознава с новата си приятелка...а след това се прибират отново в семейното жилище и двамата родители си излизат по срещи с 3ти лица.
Чудно, как се чувства едно дете на 15г. виждайки всичко това?!?
И разбира се, че няма право да се сърди на родителите си, че решават да си живеят живота. Но живот може да се живее и без да правиш всичките си похождения, достояние на децата си.

# 24
  • Бургас
Не само на теб ти е направило впечатление. Но едва ли ще сме особено полезни на момичето, ако темата се обърне в коментиране на родителите и. В крайна сметка са големи хора и имат право да правят каквото си поискат, независимо дали на околните им харесва.

# 25
Влизааам да ви кажа,че от коледните празници съм в сестрата на майка ми Rolling Eyes Случиха се доста неща,ще ви разкажа на бързо.Като начало мама една вечер подхвана разговора за това къде и с кой ще живея.Тя щяла да живее с новия си приятел в неговата къща и ако искам да живия с нея,ще трябва да свикна с това,баща ми каза,че не настоява да живея с него,където аз съм си преценила да остана...чувствам,че никой от тях не ме иска,все едно ще им преча да си започнат живота на ново и на чисто,а аз винаги ще ги свързвам един с друг...
Иначе вкъщи е като война,спор за апартаменти,коли имоти и много ме натовариха,за това отидох при леля Tired

# 26
Влизааам да ви кажа,че от коледните празници съм в сестрата на майка ми Rolling Eyes Случиха се доста неща,ще ви разкажа на бързо.Като начало мама една вечер подхвана разговора за това къде и с кой ще живея.Тя щяла да живее с новия си приятел в неговата къща и ако искам да живия с нея,ще трябва да свикна с това,баща ми каза,че не настоява да живея с него,където аз съм си преценила да остана...чувствам,че никой от тях не ме иска,все едно ще им преча да си започнат живота на ново и на чисто,а аз винаги ще ги свързвам един с друг...
Иначе вкъщи е като война,спор за апартаменти,коли имоти и много ме натовариха,за това отидох при леля Tired
Tова са абсолютни лъжи. Хахахаха, като запристигат заварените и доведениете, тогава ще усетиш дебелия.

А и по писаниците ти се усеща, че не си дете, а някой 30-се годишен пиргиш.

# 27
Tова са абсолютни лъжи. Хахахаха, като запристигат заварените и доведениете, тогава ще усетиш дебелия.

А и по писаниците ти се усеща, че не си дете, а някой 30-се годишен пиргиш.
Добре ли се развиваш ? Много ми харесва как в едни форуми оплюват тийновете,че били неграмотни,а тука постоянно в някакво съмнение дали не е пише някой ''30 годинишен пиргиш'',точно защото се стараеш да пишеш грамотно.

# 28
Ти да не би да си на 5 годинки че да те гледат още? Момиче на 15 отдавна би трябвало да умее да си се гледа само. Пари ти дават, задоволяват ти всичко, какво още искаш? Да ти седят до поличката?

Мисля че си си внушила че никой не те иска. Това че си имат личния живот който им се полага, не значи че са престанали да обичат детето си. Тези неща по никакъв начин не са свързани. Държиш се като малко бебе- "искам си куклата и точка". Ами трябва да си наясно че това са свободни хора и имат пълното право да си устройват личния живот както поискат и с който поискат. Ще положиш малко усилия да се сприятелиш с половинките им. Това е твое задължение към тях. Задето са те родили и отгледали.

# 29
  • София
Ти да не би да си на 5 годинки че да те гледат още? Момиче на 15 отдавна би трябвало да умее да си се гледа само. Пари ти дават, задоволяват ти всичко, какво още искаш? Да ти седят до поличката?

Мисля че си си внушила че никой не те иска. Това че си имат личния живот който им се полага, не значи че са престанали да обичат детето си. Тези неща по никакъв начин не са свързани. Държиш се като малко бебе- "искам си куклата и точка". Ами трябва да си наясно че това са свободни хора и имат пълното право да си устройват личния живот както поискат и с който поискат. Ще положиш малко усилия да се сприятелиш с половинките им. Това е твое задължение към тях. Задето са те родили и отгледали.
Това е отвратително безхаберие от страна на родителите ѝ и не мога да разбера с какви очи ще я изкараш виновна, че я изоставят?
Че на 15 години има нужда от семейство и топлина?
Какво ви става, бе, съвсем изгубихте човешкия си облик! #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт