Живота в Германия

• 22 770
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
Сателитът е в топ 3 на личната ми форумна класация на нискочели австралопитеци с безкрайно самомнение и нулево покритие за великите си претенции.

Езикът е само средство за комуникация със себеподобните ни.
Съвременният български език е много различен от езикът говорен по българските земи, преди падането ни под турско робство. Ако можеш да направиш пътуване назад във времето и присъстваш например на покръстването на българите, ще те помислят за чужденка, защото говориш странно и почти неразбираемо за тях. Пък ти си наследила същите техни гени.
Съвременният английски език също е много по-различен от това което са говорили на мъгливия остров през 9 век. Съвременният гръцки е различен от старогръцкия и т.н.
Ако имах власт на абсолютен диктатор над цяла Европа, щях на наложа нов общ език за всички, с лесна граматика и без идиотщините като на френски и английски – едно да пишеш, пък друго да произнасяш. Така всеки ще може свободно да си сменя местожителството, без да го броят за гастарбайтер цял живот.

# 61
Колко добро за човечеството е, че индивид като теб има власт само над дистанционните си.

# 62
Е, не. Падам и умирам! Аз съм единствения българин на мястото, където работя - всички други са германци. Аз взимам с няколко евро повече от ВСИЧКИ тях - на час!!! Сега разбирам, че щом говоря български, трябва да мия тоалетните. Още следващата седмица подавам молба за напускане и започвам да работя, каквото ми се полага, понеже германците са Голямата работа... За разни сателити и парцали.

# 63
Аз съм единствения българин на мястото, където работя - всички други са германци. Аз взимам с няколко евро повече от ВСИЧКИ тях - на час!!! Сега разбирам, че щом говоря български, трябва да мия тоалетните. Още следващата седмица подавам молба за напускане и започвам да работя, каквото ми се полага, понеже германците са Голямата работа...

Ти си нашият национален герой гастарбайтер, работещ на почасово заплащане, демек работническа длъжност и толкова голям тарикат хипнотизатор, че взимал повече пари от всичките германци колеги.
Гладна кокошка просо сънува.

През миналия век, майка ми взела та излъгала една братовчедка на баща ми ( от родното му село ), че са ме били избрали за кмет на града в който живея. Свършили се белгийците, та баш мен ме били избрали, щото съм много хубав ха ха ха ...
А истината беше съвсем друга, белгийците никъде не ме искаха да ме назначат на работа в частните им фирми, въпреки че бях изкарал белгийска диплома на която пише че съм консултант по маркетинг. Та понеже на жена ми баща й беше директор на една държавна администрация за цялата провинция ( област по нашенски, или окръг ама голям), той ме назначи там да си клатя краката по офисите и да ми дават заплата. А колегите белгийци ми викаха, че заемам мястото на някой белгиец кореняк, щото за да те назначат на държавна работа, трябва да си белгиец. Аз по документи го имам белгийското поданство, ама за тях си бях мръсния чужденец връзкар зет на директора. Подиграваха се също, че съм се бил оженил по сметка, за да се намърдам на държавна чиновническа работа. Други в очите ми казваха че съм бил привилегирован, защото едно време италианците са бачкали в мините за въглища, а тичащите по камина и събиращи домакинските боклуците, са били до един чужденци 60-те и 70-те години на миналия век.
Гастарбайтерите ги канят в Германия за да вършат работата която немците не искат да я работят, при по-ниско заплащане даже.
Като почнат в българските частни фирми да назначават масово цигани с по-високи заплати от българите, тогава ми разправяй че германците ти давали на теб повече пари.

# 64
Аз съм единствения българин на мястото, където работя - всички други са германци. Аз взимам с няколко евро повече от ВСИЧКИ тях - на час!!! Сега разбирам, че щом говоря български, трябва да мия тоалетните. Още следващата седмица подавам молба за напускане и започвам да работя, каквото ми се полага, понеже германците са Голямата работа...

Ти си нашият национален герой гастарбайтер, работещ на почасово заплащане, демек работническа длъжност и толкова голям тарикат хипнотизатор, че взимал повече пари от всичките германци колеги.
Гладна кокошка просо сънува.

През миналия век, майка ми взела та излъгала една братовчедка на баща ми ( от родното му село ), че са ме били избрали за кмет на града в който живея. Свършили се белгийците, та баш мен ме били избрали, щото съм много хубав ха ха ха ...
А истината беше съвсем друга, белгийците никъде не ме искаха да ме назначат на работа в частните им фирми, въпреки че бях изкарал белгийска диплома на която пише че съм консултант по маркетинг. Та понеже на жена ми баща й беше директор на една държавна администрация за цялата провинция ( област по нашенски, или окръг ама голям), той ме назначи там да си клатя краката по офисите и да ми дават заплата. А колегите белгийци ми викаха, че заемам мястото на някой белгиец кореняк, щото за да те назначат на държавна работа, трябва да си белгиец. Аз по документи го имам белгийското поданство, ама за тях си бях мръсния чужденец връзкар зет на директора. Подиграваха се също, че съм се бил оженил по сметка, за да се намърдам на държавна чиновническа работа. Други в очите ми казваха че съм бил привилегирован, защото едно време италианците са бачкали в мините за въглища, а тичащите по камина и събиращи домакинските боклуците, са били до един чужденци 60-те и 70-те години на миналия век.
Гастарбайтерите ги канят в Германия за да вършат работата която немците не искат да я работят, при по-ниско заплащане даже.
Като почнат в българските частни фирми да назначават масово цигани с по-високи заплати от българите, тогава ми разправяй че германците ти давали на теб повече пари.

Ами то и ти така... Никой не е искал да е*е жена ти, та ти си отишъл, че и работа са ти дали...

# 65
Не съм отишъл аз в Белгия да я търся, тя е дошла в София на безплатен семинар по български език, защото беше студентка, учеше руски в един брюкселски университет.
Според едни белгийци, аз съм сексуален имигрант , ха ха ха ... да им подобрявам генния фонд на нацията.
А ти си бачкай в немцията и се фукай през лятото в родината, че германците са по-долни от теб.

# 66
Сателитния мери всичко със собствения си аршин, затова не вЕрва, че има и успели българи в Германия, Франция, Англия, къде ли не. И в Белгия ги има даже. Малкото му мозъче, манталитетът на селски тарикат, никаквият житейски опит и миниатюрния капацитет не му позволяват да излезе извън рамките на жалкото си съществуване на белгийски чехлю с уреден жалък животец.
Пък светът е голям, светът не е само пазарите и супермаркетите в близките села, ами и университети разни разнообразни, изследователски центрове, фирми-гиганти, фирми не толкова гиганти, високотехнологични заводи и какви ли не интересни местенца, в които се подвизават хиляди много високо образовани, опитни и ценени българи. Ултра високо ценени и много добре платени. Ама за туй се иска мъничко капацитет за да го разбереш. Като общуваш само с нископлатени гастърбайтери и индивиди с твоето мислене, как да надскочиш средата си? Няма как. Като си придобил смешна диплома по маркетинг,  как да повярваш, че има български професори в европейски и щатски университети с шестцифрена заплата. Като все някой те е уреждал за това-онова, как да повярваш че може да се явиш на конкурс и да отвееш конкуренцията честно и почтено, само със знанията и уменията си, даже и да си българин. На човек, на когото най-големият успех в живота е, че някаква белгийка го е оженила за себе си, как да му обясняваш, че българи  със световно значими постижения има не само във футбола, ами в доста много сфери, разни и разнообразни.
То не е смешно, хич даже.

# 67

Като си придобил смешна диплома по маркетинг,  как да повярваш, че има български професори в европейски и щатски университети с шестцифрена заплата. Като все някой те е уреждал за това-онова, как да повярваш че може да се явиш на конкурс и да отвееш конкуренцията честно и почтено, само със знанията и уменията си, даже и да си българин.

Можеш да я отвееш конкуренцията, там където не им пука за лошото ти произношение на немски, пък може даже и на английски само да им говориш, ама на каква цена се получава такова нещо , а ?
Цената е да зубриш постоянно хиляди страници, да си забравил да си живееш младежкия живот, почти да нямаш истински семеен живот, децата ти да те виждат по 2 часа на седмица, щото работиш денонощно във фирмата, до стигане на състояние на бърнаут.
Аз не искам да съм мутант работохолик вечен зубрач.
Аз искам да имам свободно време, да си живея моя живот.
От 1999г., на сам не знам какво е това да искам разрешение за отпуск от някакъв си шеф. Щото нямам шефове представи си.
Маймуните че са маймуни, пък не ходят на работа, а зубрачите ходят всеки ден и си доработват вкъщи събота и неделя и си четат професионалните и-мейли 24часа в денонощието, щото някой експлоататор капиталист ( който си почива всеки ден) ги е назначил някъде и ги е натоварил със смазващи отговорности и иска от тях резултати.

# 68
  • Най-красивата страна
И все пак аз мисля,че е нормално човек да говори и майчиния си език.

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 18:22 от -veni-

# 69

Ха! Ама разбира се!!! Когато жена му го изгони на улицата и баща й го уволни (както приятелите са му казали - той е там като сексуален мигрант), веднага ще се върне в селото, в което майка му лъгала роднините той в какво положение е там ... Но аз я разбирам жената - сина ти да е к*рва, не е яко.

За Сателита - ама аз не се фукам лятото на никого. Всички разбрахме, че това го правите в дълбоката провинция, че и си измисляте разни истории...

Не знам кой е нямал социален живот и е учил немски. В прованса е много различно обучението значи, защото аз от 1ви до 12 клас съм изучавал немски и на теста на Telc минах с б2, ц1 е 3 месеца по 4 часа дневно... Германците не употребяват ц1 в ежедневието... Ама така е, като комуникираш само с бай Мангал... Нямаш правилна информация.

# 70

Проблемът с наученият от ранна детска възраст майчин език е, че цял живот ще му пречи на немския. Все ще го познават германците, че говори не баш на 100% като тях. Даже и да успява да имитира немско произношение, с много зор и мъка, пак ще го усещат че съставя изреченията по някакъв различен и необичаен за чистите германци начин. Ако прибавим към това и едно хубаво българско фамилно име и отчетем надигащият се национализъм в Германия, заради милионите мюсюлмани там, и си имаме втора категория кандидат за топло работно местенце.
На мен така както не ми е роден език френският, познавам когато някой срещу мен ми говори на френски, че неговият основен ( майчин или бащин ) език е друг. И не само че ги разпознавам, ами доста често и ме дразни когато не ми говорят на чист френски език. Мързи ме да си да си напрягам акъла да отгатвам какво искат да кажат.
Посещението през януари при една очна докторка румънка с лошо произношение на френски, направо ме затрудняваше да й разбирам обясненията. Та трябваше да хитрувам аз да се унижавам да се извинявам, че моят роден език не е френския, та видите ли не познавам думичките които тя произнася на френски, та ако може да ми ги повтори. Тя така както не знае да говори правилно на френски ми прибра 50 евро, ама повече няма да ме види при нея.

Пък и да ви кажа, че в гр. Трир в Германия, немците имат различно произношение от тези по националните германски телевизии. Аз си ходя често на пазар при тях, щото е приятно за разходка в централната градска част и ги чувам че местният им диалект има силно влияние върху произношението им. Та те и самите немци си се разпознават ако са се преместили в друг район, та колко му е нашенец да го усетят след 10 секунди че е чужденец.

# 71
  • Пловдив
Сателитния мери всичко със собствения си аршин, затова не вЕрва, че има и успели българи в Германия, Франция, Англия, къде ли не. И в Белгия ги има даже. Малкото му мозъче, манталитетът на селски тарикат, никаквият житейски опит и миниатюрния капацитет не му позволяват да излезе извън рамките на жалкото си съществуване на белгийски чехлю с уреден жалък животец.
Пък светът е голям, светът не е само пазарите и супермаркетите в близките села, ами и университети разни разнообразни, изследователски центрове, фирми-гиганти, фирми не толкова гиганти, високотехнологични заводи и какви ли не интересни местенца, в които се подвизават хиляди много високо образовани, опитни и ценени българи. Ултра високо ценени и много добре платени. Ама за туй се иска мъничко капацитет за да го разбереш. Като общуваш само с нископлатени гастърбайтери и индивиди с твоето мислене, как да надскочиш средата си? Няма как. Като си придобил смешна диплома по маркетинг,  как да повярваш, че има български професори в европейски и щатски университети с шестцифрена заплата. Като все някой те е уреждал за това-онова, как да повярваш че може да се явиш на конкурс и да отвееш конкуренцията честно и почтено, само със знанията и уменията си, даже и да си българин. На човек, на когото най-големият успех в живота е, че някаква белгийка го е оженила за себе си, как да му обясняваш, че българи  със световно значими постижения има не само във футбола, ами в доста много сфери, разни и разнообразни.
То не е смешно, хич даже.
Точно така!

# 72
Сателит.. Joy по голяма простотия, не бях чела скоро Joy

# 73
Здравейте! На мъжът ми му предстои заминаване за Германия, получи оферта за Леверкузен. Някой да е запознат с квартирите в този регион или поне да ми каже някой по-читав хостел, докато успее да си намери квартира. Помагайте ако можете!

Благодаря предварително! Blush

# 74
Сателит, на теб проблема ти е , че докато се разхождаш из красивия Триер се опитваш да не те усетят , че си чужденец . Не мога да разбера как издържаш на такова напрежение??? Я се отпусни малко и гледай наоколо, дишай дърбоко , ближи си сладоледа ...  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт