Живота в Германия

• 22 750
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
  • Hamburg
Според мен трябва да изключиш и турския и българския при общуването с децата ти, ако не искаш цял живот да са клозеточистачи в Немцията.
...
Няма нищо да им стане на децата ти, ако им говорите само на немски.
...
Най-веротно в Турция доброволно няма да отидат да живеят, та за кво им е тоя турски ? Докато сте били в България е било друго, там сте се чувствали различни и сте си говорели на турски, ама в Германия на кой му пука че си туркиня или че си българка ? За каквато и да се самоопределяш там, за немците все ще си чужденка, понеже немския едва ли ще го проговориш като германка.
Бъдещето на децата ти минава през ползването приоритетно само на немския език. Ти би трябвало да си щастлива, ако говорят лошо на турски и правят много грешки, същото е и спрямо българския.
Ех какви хубави внучета германчета ще отглеждаш след 15-ина годинки, ехееее...

По-голяма глупост не бях чела отдавна.

# 46
имам още едно питане-понеже детето ми е на 6 и тепърва изучава немският,мисля си дали мога да включа и българския поне 3пъти седмично,понеже у дома говорим повече на турски език.А не бих искала да го забравя.

Според мен трябва да изключиш и турския и българския при общуването с децата ти, ако не искаш цял живот да са клозеточистачи в Немцията.
Моят син знае само френски и е вече на 10 години.

Сателит, с това изказване просто надмина себе си. А това, че синът ти е на 10 години и знае само френски език, определено не е повод за гордост (с цялото ми уважение и без да имам претенциите, че съм патриот).

Естествено, че трябва да се концентрира върху немския, но това изобщо не изключва българския. Аз може би бих изчакала с целенасочените занимания по български (писане, четене) поне една година, но междувременно бих чела на детето книги на български и бих му пускала филми и песни.

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 17:34 от Nedinka

# 47
  • Най-красивата страна
Аси,за теб ще е добре,ако имаш възможност да се запишеш на курсове по немски за чужденци.
Хем ще понаучиш езика,хем ще намериш и нови приятели.
Като научиш немски вече ще можеш да общуваш и с германците и да си създадеш някакви контакти.

Ние така започнахме .10 години живяхме в Германия.Немски започнах да уча още преди да заминем,там продължих.Езикът е много важен.
Мащехата ми е германка и много ни помагаше .

# 48
Тва пък е най-тъпият съвет. Жената не говори немски. Освен да си мълчи с детето друго не остава.
Аз въпреки, че вече говоря немски на много високо ниво, говоря с децата на български. Не е особено полезно за тях да ми слушат нематерния немски.

# 49
  • Пловдив
имам още едно питане-понеже детето ми е на 6 и тепърва изучава немският,мисля си дали мога да включа и българския поне 3пъти седмично,понеже у дома говорим повече на турски език.А не бих искала да го забравя.

А за теб самата има българска телевизия от сателитите, пък има и огромно количество турска телевизия безплатно. Та си гледай телевизия докато децата ги няма и няма да забравиш езиците които вече знаеш.
Моят син знае само френски и е вече на 10 години.
Пък и като гледам в Турция как се затяга диктатурата, дали искате децата ви някой ден да се озоват в турски затвор, защото са критикували Сулатана ?
Най-веротно в Турция доброволно няма да отидат да живеят, та за кво им е тоя турски ? Докато сте били в България е било друго, там сте се чувствали различни и сте си говорели на турски, ама в Германия на кой му пука че си туркиня или че си българка ? За каквато и да се самоопределяш там, за немците все ще си чужденка, понеже немския едва ли ще го проговориш като германка.
Бъдещето на децата ти минава през ползването приоритетно само на немския език. Ти би трябвало да си щастлива, ако говорят лошо на турски и правят много грешки, същото е и спрямо българския.
Ех какви хубави внучета германчета ще отглеждаш след 15-ина годинки, ехееее...
 Не съм съгласна с твоето мнение!На мен лично немския ми е 4 език и аз никога не съм се затруднявала с изучаването на езици,но понеже детето ми е на 6 (а немския ще и е 3 език)се притесних че може да има проблем с говора(както се случи с детенцето на мои прятели)турския никога няма да го изключа той и е майчин език,а българският е задължителен (да не забравяме откъде сме дошли все пак,защото все някой ден ще се върнем.Казвате че детето ви е на 10 и знае само френски, вие нямате ли български традиции и обичаи на които да научите детето ,защо не му кажете че сте Българка?Или може би ви е срам?

# 50
  • Пловдив
Аси,за теб ще е добре,ако имаш възможност да се запишеш на курсове по немски за чужденци.
Хем ще понаучиш езика,хем ще намериш и нови приятели.
Като научиш немски вече ще можеш да общуваш и с германците и да си създадеш някакви контакти.

Ние така започнахме .10 години живяхме в Германия.Немски започнах да уча още преди да заминем,там продължих.Езикът е много важен.
Мащехата ми е германка и много ни помагаше .

Да ,записах се но курса ми почва от април,аз си взех и учебници и CD-та за интензивен курс.Сприятелих се с една жена и тя е туркиня,но са от 9 год. тук и ми каза,че ако общувам ще га науча по-бързо.Даже вече имам и напредък,питам я как си?,къде отиваш,може ли,и т.н. Wink

# 51
ако раз4иташ само на бг среда лесно ще нау4иш немския ... няма да имаш избор  Twisted Evil
но ти се подвизаваш в турска , а там нещата стоят по друг на4ин и не знам .

# 52
 Не съм съгласна с твоето мнение!На мен лично немския ми е 4 език и аз никога не съм се затруднявала с изучаването на езици,но понеже детето ми е на 6 (а немския ще и е 3 език)се притесних че може да има проблем с говора(както се случи с детенцето на мои прятели)турския никога няма да го изключа той и е майчин език,а българският е задължителен (да не забравяме откъде сме дошли все пак,защото все някой ден ще се върнем.Казвате че детето ви е на 10 и знае само френски, вие нямате ли български традиции и обичаи на които да научите детето ,защо не му кажете че сте Българка?Или може би ви е срам?

Аз не съм българка и не искам да съм българка, добре си ми е да съм българин.
Моят син знае че съм българин, но аз съм преценил че за него е по-добре да израсне като белгийче. А той пък миналата седмица ми каза, че според него е щяло да е по-нормално да е французин, щом като майчиният му език е френския. Това му сегашно мнения най-вероятно идва от факта че гледа постоянно френска телевизия и често ходим във Франция с него.
На него въобще не му трябват никакви български традиции и обичаи. Той няма да живее в миналото, а в бъдещето.
Мисля че ти и твоят мъж ще си живеете в миналото и няма и да усетите как децата ви ще станат германчета и въобще хич тамън няма да им пука нито за родните ви места в България, нито пък ще им мине през акъла да се настанят и живеят в Турция. Нито България, нито Турция ще я настигнат някога Германия по нивото на заплатите.

# 53
... Нито България, нито Турция ще я настигнат някога Германия по нивото на заплатите...
Те пък немците като са се разживели с тези си заплати ... То не е живот да го опишеш, то не са кредити, то не са нервни кризи, то не е стрес ...
Бяхме през ваканцията до Австрия на ски и лелката на рецепцията като разбра от къде сме и като се заплесна ... не си познах държавата от приказките и. Нейна риятелка живяла няколко години в София, но пък не искала да си ходи от там, защото в селото в австрийските Алпи било стрес пък в София живота си живеем ... Аз слушам, слушам пък си викам кой от коя камбанария гледа, кой какво вижда ... я да си знаят децата български. НЕ се знае след години къде ще е годно за живеене.
Та Сатели. Карайте я само на френски. Не е зле. Поне няма да увели4ават бутаницата след години по пътищата за бягство от соц. капитализма Simple Smile хи хи

# 54

Та Сателит. Карайте я само на френски. Не е зле. Поне няма да увели4ават бутаницата след години по пътищата за бягство от соц. капитализма Simple Smile хи хи

Още не се е случило да бягат масово хората от хубавото и да ходят да мизерстват в държави където заплатите са 10 пъти по-ниски.

# 55

Та Сателит. Карайте я само на френски. Не е зле. Поне няма да увели4ават бутаницата след години по пътищата за бягство от соц. капитализма Simple Smile хи хи

Още не се е случило да бягат масово хората от хубавото и да ходят да мизерстват в държави където заплатите са 10 пъти по-ниски.

Дам. Дам ... 

# 56
Това обаче какво общо има? Не мога да разбера негативите да знаеш още езици. Сателит ако може да обясни.
Голямата ми дъщеря е на 8 и вече говори на три езика. Разбира се на различно ниво, но все повече подобрява двата, които не са основни в общуването.

Между другото, ако мъжът ми не говореше абсолютно ненужните руски и български, нямаше са получи работата по два страхотни проекта. Така де, да си беше останал само със скъпоценния немски и френски, щото виждаш ли само там се случват нещата.

# 57
Това обаче какво общо има? Не мога да разбера негативите да знаеш още езици. Сателит ако може да обясни.

Ако искаш да направиш от едно дете момче истинско германче, конкуретно способно на трудовия пазар у Немцията, трябва просто да не говориш на друг език вкъщи пред него.
Детето трябва да остане с впечатлението, че ти не държиш на българския език и си на мнение че на него въобще няма да му трябва да го говори правилно, защото бъдещето му е в Германия, понеже в България мизерията е непоносима.
Обратното, ако искаш да го подритват цял живот и работодатели и колеги и гаджета, тогава му наблъскваш от най-ранна детска възраст в главицата разни родолюбиви морални псевдо ценности. Говориш му само на български, будалкаш го че в България всички ще го обичат ако живее там, хвалиш му слънчевия климат и изобщо всичко българско е най-най-супер-доброто на Света. А немците разбира се му ги описваш като студенокръвни ксенофоби, от които да стои настрана и в никакъв случай да не му минава през акъла идеята да се влюби в някоя руса германка, защото в родното му българско село момите са най-хубавите и най-добрите домакини, знаещи да готвят боб с люти чушки и т.н. Пускаш му през два дена баба му по Скайпа от България да му говори на български, пък и братовчедчета ако има някакви и с тя да говори на български и така. И детска телевизия само на български да гледа с платен абонамент от сателит, забраняваш му да гледа немска телевизия и да произнася думи на немски вкъщи.

# 58
Satelit, много си ограничен и комплексиран.

# 59
Сателитът е в топ 3 на личната ми форумна класация на нискочели австралопитеци с безкрайно самомнение и нулево покритие за великите си претенции.

Общи условия

Активация на акаунт