С какво ви дразнят свекървите- 74

• 71 586
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
И на снахата нещо ще й стане , ако поздрави свекървата.
И за какво да я поздравява като няма празник?! А колко свекърви поздравяват снахите за техните професионални празници?

Нормалните.

# 721
  • при късмета
Ако имаше ден на вещиците и поздравят свекървата по случая, дали ще го приме като по същия начин, както да я поздравят за бабин ден  Joy
Тогава сърдити ли щяха да бъдат или доволни? Нали и двете ще са поздравяване за празник, който нямат  Joy

# 722
Не смятам, че ще й стане нещо, ако го направи. Ако свекървата си е наумила, че има имен ден, няма да й обяснявам, че няма.
Треши, Треши..
Нима съветваш някого да подхранва делюзиите на друг? Ами то тя (която и да е) може да реши, че детето е обладано от Дявола и трябва  да се кръсти в еди коя си религия, защото е нейната избрана. И да настоява всички празници да се празнуват спрямо нея Simple Smile
 Може да реши, че с техникума си с вечерните класове е цял архитект и ние послушно да преклоним глава, да играем циркове и да я поздравяваме за деня на архитекта спрямо хрумките й?!

Не мога да повярвам, че това не е провокация от твоя страна.

# 723
  • София
Джулка, не ставай като ма ко, моля ти се! Hug
Дори не си заслужава разискването- при едни нормални отношения, какво ти пречи да зарадваш отсрещния с един поздрав, щом знаеш, че ще му стане хубаво?
Barefoot Kontesa, явно имаш проблем с човек с  делюзии, затова проектираш неговия полет на фантазията върху невинното желание на някои свекърви да им честитят бабинден.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 23:32 от absurT

# 724
  • Варна
Току що питах ММ днес като се е чул с майка си, честитил ли е Бабинден. Отговорът беше: "Че тя да не е акушерка?"
Абсурт, Трещи, според вас, щом свекърва ми е върла комунистка, трябва да й честитя 9-ти септември, щото ще й стане хубаво, а на мен нищо няма да ми стане, така ли?

# 725
Ако имаше ден на вещиците и поздравят свекървата по случая, дали ще го приме като по същия начин, както да я поздравят за бабин ден  Joy
Тогава сърдити ли щяха да бъдат или доволни? Нали и двете ще са поздравяване за празник, който нямат  Joy
Хммм, ако погледнеш аватара ми, ще се съгласиш, че Денят на Вещиците  е мой личен празник. Добре, че ми напомни за него. Някой ден ще изисквам от снахата да ме поздравява специално. Mr. Green

# 726
  • Бургас
Дори не си заслужава разискването- при едни нормални отношения, какво ти пречи да зарадваш отсрещния с един поздрав, щом знаеш, че ще му стане хубаво?
Е, при близки отношения и ако свеки толкова е приритала, че има празник, ще й начеша крастата с поздрав. Ама и свеки ако толкова се е вживяла да празнува, да вземе да почерпи  Wink

# 727
Аз пък на мойта и честитих. Щото я знам, че ще се зарадва и така си го е приела. Ясно ми е какъв е празника, ама все тая. И да и го обяснявам, само ще и стане кофти. И аз не виждам нищо лошо в един празник повече. Нито и купуваме подаръци нито чакам да слага маси и да празнуваме. Просто я усмихнах и туй то.

# 728
  • при късмета
Хммм, ако погледнеш аватара ми, ще се съгласиш, че Денят на Вещиците  е мой личен празник. Добре, че ми напомни за него. Някой ден ще изисквам от снахата да ме поздравява специално. Mr. Green
За теб знам, ама кажи поне датата, че и ние да те поздравим. Човек да не си измисли някой празник  Joy И затова, че съм го измислила и аз ще празнувам. Пък. Ако ми кажеш кога де  Joy иначе и аз без още един празник ще си остана

# 729
Ами, щом днес (8 януари) е измислен празникът, значи 8 януари ще е Witch Day. Тъкмо ще замени Бабин ден и ще завалят поздрави. Mr. Green

# 730
Ами, щом днес (8 януари) е измислен празникът, значи 8 януари ще е Witch Day. Тъкмо ще замени Бабин ден и ще завалят поздрави. Mr. Green
Ох, как ме разсмя   hahaha Joy hahaha

Абсурд, проблем с никого нямам.

Но наистина не смятам,.ю че трябва да се правят циркове с поздрави и снизхождение към илюзорни приумици. Това е ден на акушерите. Не на бабите и ако някой настоява да бъде поздравен,а не е акушер, е меко казано странно поведение.

"Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите" - жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са израждали. В миналото народният празник Бабин ден се е празнувал на 8-ми януари, но и днес в редица български селища се отбелязва пак на този ден. През 1951 г. е обявен за Ден на родилната помощ, по нов стил той се пада на 21-ви януари. Празникът е много древен, възхожда далеч преди християнските времена. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките. В далечното минало жените са раждали в примитивни условия, често в колиби, юрти, землянки или дори на път във временни убежища.
Бабин ден е популярен и до ден днешен. Но в наше време са се променили “героите” на този празник. Някога е бил празник в чест на бабите-акушерки, а днес – на медиците от родилните отделения."

Аз съм родена след Бабин-ден и много ясно съм запомнила кой празнува на този ден Simple Smile

# 731
  • при късмета
Това е добра идея. Честит ти Witch Day тогава и всяка година все по-модерна метла

# 732
  • София
Току що питах ММ днес като се е чул с майка си, честитил ли е Бабинден. Отговорът беше: "Че тя да не е акушерка?"
Абсурт, Трещи, според вас, щом свекърва ми е върла комунистка, трябва да й честитя 9-ти септември, щото ще й стане хубаво, а на мен нищо няма да ми стане, така ли?
Какво общо има политиката, не разбрах?  newsm78
Да не би да си лежала в Белене, че да се разстроиш от споменаването на 09.09?

Толкова елементарно е да доставиш радост на някого с един поздрав, но трябва да си позитивен човек, а не борсук.

# 733
Това е добра идея. Честит ти Witch Day тогава и всяка година все по-модерна метла
Благодаря! Благодаря! И на теб, честит, че нали си създателка на празника!  cheers

Иначе, сериозно мисля, че всичко зависи от отношенията. Ако е човек, който ме кефи и на когото държа, дори да се е навил на съвсем измислен празник, ще го поздравя, за да го зарадвам. Ако иска и за Деня на космонавта ще го поздравя. Но, ако е някой, когото не мога да понасям, хич няма да съм толкова поздравителна.

# 734
  • при късмета
Добре де, защо само от снахата се изисква да поздрави свекървата с измислен празник? Никой друг не е длъжен, даже синовете ви, така ли?

Наздраве Уиш

Общи условия

Активация на акаунт