Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 975
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 1 665
Може би трябва да зададеш въпроса си и ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421233.480. Ние сме от обратната страна - тези, които се борим със заболяването.
Аз лично бих казала, че от първия момент, в който се усъмних, че имам тази диагноза съм искала да зная истината. Да зная с какво ми предстои да се боря и какъв път да поема.
Моето мнение е, че трябва да знае истината. Без той да поиска да се лекува, вие нищо няма да постигнете. Дори и да е лабилен, в което малко се съмнявам, ще трябва да намерите начин да приеме фактите и  да се лекува.
Успех ви желая !

....
всички знаем, че ще си идем....мисля си, че в крайна сметка колкото и да боли от страха и истината за твоя собствен край - знанието поне ти дава възможност да предприемеш и да изживееш неща, които иначе би отлагал във времето
Аз също мисля така. Затова писах тук, исках вашата гледна точка.
Мисля,ч е той има право да подреди поне живота на детето си и да избере как да се бори.
Благодаря ви за мненията, съветите и подкрепата.

Дробовете му са чисти и черният и белият. Искат да му правят някаква скопия на дебелото черво, но за сгеа се въздържаме да го подложим на това. ЯМР дали ще помогне да се открие огнището. Отказват д аму дадат напарвление за ЯМР, ще платим цялата сума, но повечето лекари казват , че няма смисъл от такова изследване. Нали там всичко се вижда, защо не искат???

# 1 666
  • София
Не е нужно да се прави ЯМР. Скопията на дебелото черво може да се направи и под анестезия така, че той няма да страда.

# 1 667
...Отказват д аму дадат напарвление за ЯМР, ще платим цялата сума, но повечето лекари казват , че няма смисъл от такова изследване. Нали там всичко се вижда, защо не искат???

За кухите органи ЯМР е различно показателен.
Освен това лекарите явно искат да вземат и биопсии.

Защо не видят най-напред панкреаса?
Правени ли са изследвания на кръвната захар, на панкреатични ензими...

Ако толкова се съмняват в дебелото черво, трябва да направят най-напред поне изследване за скрити кръвоизливи - от изпражненията, след тридневна бяла диета.
Да видят хемоглобин и още няколко кръвни изследвания (извинявай, ако си писала по-нагоре какво вече е направено)

Ти ли каза, че много спи?
А не иска ли непрекъснато да е седнал, а не легнал?
Има ли силен рефлукс? Изследвания за хеликобактер пилори, гъбички и пр. правени ли са? Боли ли го рамото, под плешката...
Дванайсетопръстник обсъждан ли е?

Непрекъснатото унасяне може да се дължи на едни хормоноподобни вещества, които се излъчват от туморите и тровят мозъка.
Консултирай се дали може да му се даде ХепаМерц (ако няма някаква алергия, към аспирин напр., тежки нарушения на бъбречната функция и няколко генетични заболявания на обмяната, които предполагам, че няма)
Вижте и кръвната захар, непременно.

ПП Друго неинвазивно изследване е ехография на щитовидната жлеза - ако така и така са му вземали кръв, могат да видят 2-3 важни хормона ("губи ли глас", засилен косопад има ли...) За мъжете е важно и специфичен простатен антиген да се види.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 21:47 от Холограма

# 1 668
...исках вашата гледна точка.
Мисля,ч е той има право да подреди поне живота на детето си и да избере как да се бори...

...да се открие огнището...

Значи искаш да му кажете, че е болен от рак, но не е открито огнище?

А ако е грешка това с метастазите?!
Не е ли по-добре да му кажете, че трябва да му се правят още изследвания, но не може всичко наведнъж. Че не е ясно какво го мъчи и лекарите сега са принудени да го претърсват "за какво ли не"? Дори за рак, но все пак нищо не са открили.

Защо искате да се доверите на една-единствена снимка?
Ако я разчитат грешно? Рак се доказва 100% само с биопсия.

# 1 669
Значи искаш да му кажете, че е болен от рак, но не е открито огнище?

А ако е грешка това с метастазите?!
Не е ли по-добре да му кажете, че трябва да му се правят още изследвания, но не може всичко наведнъж. Че не е ясно какво го мъчи и лекарите сега са принудени да го претърсват "за какво ли не"? Дори за рак, но все пак нищо не са открили.

Ами в крайна сметка решихме наиситна да изчакаме, доакто му напарвятв сички изследвания. в края на този месец ще го приемат в неврохирургия във Варна, но преи да се планира мозъчна операция ще му направят пълни излседвания, нови скенери и така.
Аз писах и по-горе, че той живее в едномалко градче, където всичко е ограничено. Самоне знам защо не го взеха в болницата още сега да го излседват.
...Отказват д аму дадат напарвление за ЯМР, ще платим цялата сума, но повечето лекари казват , че няма смисъл от такова изследване. Нали там всичко се вижда, защо не искат???

За кухите органи ЯМР е различно показателен.- разбрах
Освен това лекарите явно искат да вземат и биопсии.

Защо не видят най-напред панкреаса?
Правени ли са изследвания на кръвната захар, на панкреатични ензими...- ами  почти нищо не му е правено, това ме тревожи, защо се мотат. А иначе нямало време, до месец щял да се обездвижи, а насрочиха всичко за след 2 седмици???

Ако толкова се съмняват в дебелото черво, трябва да направят най-напред поне изследване за скрити кръвоизливи - от изпражненията, след тридневна бяла диета.
Да видят хемоглобин и още няколко кръвни изследвания (извинявай, ако си писала по-нагоре какво вече е направено)

Ти ли каза, че много спи?- да
А не иска ли непрекъснато да е седнал, а не легнал?- да
Има ли силен рефлукс? Изследвания за хеликобактер пилори, гъбички и пр. правени ли са? Боли ли го рамото, под плешката...- ами той все вика , че нищо не го боли
Дванайсетопръстник обсъждан ли е?

Непрекъснатото унасяне може да се дължи на едни хормоноподобни вещества, които се излъчват от туморите и тровят мозъка.
Консултирай се дали може да му се даде ХепаМерц (ако няма някаква алергия, към аспирин напр., тежки нарушения на бъбречната функция и няколко генетични заболявания на обмяната, които предполагам, че няма)
Вижте и кръвната захар, непременно.

ПП Друго неинвазивно изследване е ехография на щитовидната жлеза - ако така и така са му вземали кръв, могат да видят 2-3 важни хормона ("губи ли глас"- да, засилен косопад има ли- не може да се каже, отдавна е с оплешивяване..) За мъжете е важно и специфичен простатен антиген да се види.

благодаря за всички насоки, ще ги кажа на мама, да действат от единия край

Майка ми каза, че видимо е започнал да слабее, за една седмица е отслабнал осезателно, а има добър апетити и се храни.

# 1 670
Desan4e,

Не съм лекар, но според мен има голяма вероятност да е панкреас или дванайсетопръстник.

Защо, ако в болницата наистина не проявяват сами инициатива, не се консултирате с лекар (трябва да ви е близък, за да не се настрои срещу вас, като започнете да го питате, сякаш сте му колеги) за някои от следните изследвания:

Кръвни изследвания:
Хемоглобин и изобщо ПКК
Панкреатични ензими - липаза и амилаза
Хеликобактер пилори (той може и с изследване на изпражнения да се докаже, но е по-скъпо, около 30-35 лв. май)
Хормони на щитовидна жлеза
Кръвна захар
PSA (простатен специфичен антиген)
Специално - билирубин и  ГГТ (!)

(Има още много неща, които биха могли да се търсят чрез кръвни изследвания и са показателни, но в лабораториите точат повече кръв, отколкото им е нужна, за да се презастраховат, а е много важно кръвта му да се пести.
Непременно помолете, ако му вземат кръв, да му пазят остатъка от това, което са взели - тя се разваля бързо, но ако наистина са взели повече, остатъка го изхвърлят скоро след изследването си, докато все още може да се използва за някакво допълнително изследване, за което биха ви насочили първите готови резултати или просто сте пропуснали да заявите)

Изследвания на урината:
Като начало - Обща и стерилна урина

Изпражнения:
За окултни кръвоизливи
Ако някъде правят - панкреатична еластаза
Ако имате възможност - хеликобактер пилори (вместо с кръв)

Ехографии:
На коремни органи и щитовидна жлеза.
Ако има тахикардия или други смущения на сърдечната дейност - ехокардиография

Всичките неща горе са неинвазивни изследвания.
Най-добре е да се започне с такива, за да се отхвърлят от началото някои диагнози или да се открият насоки, без да се тормози човекът, и чак след това, ако се налага,  да правят инвазивните.

Напр. гастроскопия (за да се види хранопровод, стомах, дванайсетопръстник)

За съжаление ракът може да бъде в абсолютно всяко местенце на тялото - вкл. сърце, устна кухина и пр. органи, за които изобщо не се сещаме. Много от тях "не болят", докато не почне "огнената фаза" на разрастването.

Но начинът, по който описваш нещата, губенето на гласа (предполагам, че има и проблеми със зъбите, ранно побеляване на косата...), това, че се унася непрекъснато и иска да е седнал и много други неща, ме карат да си мисля, че е добре да започнете от панкреаса - да се огледа внимателно целия (и тяло, и глава и всичко на този орган), за което може да наложи не само една снимка.

Макар че с пресипването може да има връзка и щитовидната жлеза...

Много е важно да наблягате на течностите сега. Да избягвате храните м много белтъчини. Непременно да следите за обезводняване (сгъстяване на кръвта), защото отслабването и обезводняването на определена фаза могат да се развият буквално за дни и тогава трябва да искате задължително вливания.

Ако развива хипогликемия, това (освен другото) нарушава сърдечния ритъм, което пък предразполага към образуване на тромби и опасност от инфаркти и инсулти, а човекът вече е имал такъв. За това също трябва да бъде лекуван - ако няма някаква специална пречка (други заболявания или несъвместима терапия), предполагам че са коментирали с вас да пие с аспирин в съответните дози...

Не отпускайте ръце! Не приемайте никоя диагноза с чувство на обреченост. Трябва да се борите докрай и с всичко, с което можете. Не допускайте да ви внушават, че понеже "нищо не може да се направи", вие и не трябва да правите нищо. Правете всичко, което може да подобри състоянието му, да облекчи дискомфорта му. Не му казвайте, че е болен от рак, докато това не се докаже - кажете му "Подозират всичко, искат да отхвърлят съмненията едно по едно, даже за рак". Но щом не са открили огнище още, не му слагайте тази диагноза, поне не пред него, каквото и да си мислите вие и колкото да сте отчаяни вие.

Не се успокоявайте с това, че черният му дроб бил "чист".
Стигне ли до там, да бъде засегнат видимо и той, нещата стават много трудни.

Дано да бъдете силни!

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 01:47 от Холограма

# 1 671
  На 08.11 /неделя/, от 13ч., пресконференция на тема: "Ракът - открито е лекарство", ще направим презентация на книгата, ще присъстват и излекувани...
Заповядайте!

# 1 672
  • София и там където не се пуши
  На 08.11 /неделя/, от 13ч., пресконференция на тема: "Ракът - открито е лекарство", ще направим презентация на книгата, ще присъстват и излекувани...
Заповядайте!

newsm78 къде?

# 1 673
ЕЕЕЕЕЕЕ СОРИ, просто го копирах от напомнящо съобщение...
ЕТО:На 08.11., от 13ч. в  СОФИЯ, зала София прес, ул. "Славянска"29, ще направим пресконференция на тема: "Ракът-открито е лекарство". Ще присъстват излекувани с Антималигноцит в БГ. На всички присъстващи, ще бъде раздадена книгата "Ракът-открито е лекарство". Заповядайте!

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 09:45 от почева

# 1 674
# 1 675
Здравейте, в тази така трудна тема...
За съжаление и ние се борим с това заболяване, даже  по-скоро вече не се борим, а чакаме края. Мама има рак на гърдата с метастази по кожата и белия дроб. Има ужасен задух, перикарден излив... В момента е в болница, но скоро ще я изпишат, тъй-като е в кардиологично отделение и не я искат. Непрекъснато е на отводняващи хепарин и кислород. Неможе да я върнем в къщи защото ще я обречем на ужасни мъки. Ще трябва да я пратим в някой хоспис... Cry Поне бих искала да са нормални човешки условията, а не да умре захвърлена като куче. Препоръчайте ми нещо. Сега четох за Токуда, би трябвало да са добри грижите там, как мислите? Знам че не работят със здравната каса, но в цените им дали влизат разните процедури - смяна на катетър, поставяне на системи, инжекции и т.н.?
Благодаря ви!

# 1 676
  • София и там където не се пуши
Аз днес по радиото чух за Токуда 2 май казаха. Защо ми се струва, че казаха, че сега се открива.

# 1 677
ПРЕМИЕРА за Антималигноцит в Сеизмограф :http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=s_0070&g=

# 1 678
# 1 679

Общи условия

Активация на акаунт