Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 971
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 1 680
Симптомите за тази болест наистина са много различни.Моята баба почина от рак .Симптомите при нея бяха болки в стомаха и самия и стомах стана твърд като камък беше и лошо а бе по-просто казано все едно е болна от грип но с болки в стомаха. За съжаление при нас голяма роля изигра некомпетентността на лекарите. Тя си отиде за 4 месеца на 51години.Истинско качествено лечение получихме от частен лекар , но за съжаление вече беше прекалено късно.

# 1 681
Признавам си ,че не съм чела цялата тема, но нямам сили.
На свекър ми му откриха рак на простата, за радост няма разсейки. Предстои му операция - избрал е безкръвната - дали това е добър избор? Може ли някой да ми даде повече информация за този вид рак. Най-лошото е ,че от утре и моят баща тръгва по изследвния. При случаен приглед по др. повод му откриват 4 увеличина простата и отклонение в кръвните показатели, отговорящи за простатата.

Дано Бог е с всички вас .

# 1 682
И аз да се пресъединя към вас.
От понеделник стартираме химиотерапията на татко.
Знам за диагнозата от две седмици и това са най кошмарните ми дни за всичките ми 40 години.
Уплашена съм и съм още в шок,но няма да се предам и ще се боря на равно с него.
Стискам палци на всички в това положение.

# 1 683
...Предстои му операция - избрал е безкръвната - дали това е добър избор? ...

Теоретично това е по-добрият вариант.
Но на практика класическото рязане май все още е по-сигурно.

Доскоро в повечето случаи това може да е било така, защото техниката е изпреварвала опита с нея.

Дано попадне на опитен хирург, който има достатъчно практика, и да отстранят всичко, което трябва, за да не се наложи повторна операция.

Искам да те успокоя, че познавам лекар, на който му правиха три последователни операции, но вече поне 5-6 години си е наред и няма проблеми.

# 1 684
Холограма, благодаря ти за оптимистичните думи.
Чакам развръзката и при татко.
Много се надявам да не се налага да посещавам тази тема, както и хората в нея да стават все по-малко.
  bouquet

# 1 685
  • София
И аз да се пресъединя към вас.
От понеделник стартираме химиотерапията на татко.
Знам за диагнозата от две седмици и това са най кошмарните ми дни за всичките ми 40 години.
Уплашена съм и съм още в шок,но няма да се предам и ще се боря на равно с него.
Стискам палци на всички в това положение.
Сигурно ще прозвуча нескромно, но аз съм жива все още. От 17 години съм с тази диагноза, оперирана шест пъти и няколко броя химии и лъче - но съм жива.
Стискам палци. Лечението е мъчително, трудно и продължително, но не се предавайте  Peace

# 1 686
утре се навършват 20 дни от както почина моята майка също от рак.Разбрахме че е имала рак след като почина.Беше отишла на някакви изследвания и резултатите от тях разбрахме в деня на погребението.До последно изглеждаше както винаги си е била,нищо по-различно.Толкова много ми липсва.Искам да изчета цялата тема,но в момента нямам сили.Стискам палци за всички болни дано да има надежда поне за тях

# 1 687
Хули,
ти си невероятно силен човек.
Искам да бъда като теб.
Стискам ти палци да влезеш най накрая в до животна ремисия и да се радваш на живота с пълна сила. Praynig Hug
Благодаря ти за подкрепата и надеждата която ми даде.

# 1 688
kristti, съболезнования!

Много е размазваща болката.
Но тя минава по някакъв си зловещ неин си "график", по който ти дава възможност да я понесеш.

# 1 689
kristti , съболезнования за майчицата ти!    Hug

Само като прочетох поста ти и ми се насълзиха очите...     моята майка си отиде преди 2,5 години ,а сякаш беше вчера....още чакам да ми звънне ,да ме пита как съм...

Но животът те завърта,болката става поносима,само в определени моменти избухва...

arween44 , nikoniki4 ,    стискам ви палци всичко да е наред и да минава!     Hug     

# 1 690
Момичета искам да ви попитам нещо?
татко пие гъбата Алгарик блазей,някоя от вписващите тук дали я пие?
Имам въпрос дали усещате,  някаква реакция на организма след приема й?
Татко се оплаква за силно парене в дробовете за някъде около 30мин.
Хули,за мен е важено всичко което правиш за справяне с борбата против това гадно заболяване.
при нас нещата са в много лоша светлина,тумора е много близко до трахеята и ако не спрем разтежа........
Надеждата е много малка......почети никаква и аз не знам какво да правим.

# 1 691
  • София
kristti, моите най-искрени съболезнования! Flowers Rose Flowers Rose

Аз ,макар че знаех за моята майчица,още не мога да го преживея,накара ме да си спомня онзи ужасен ден преди 4 год.
Прегръщам те СИЛНО! Hug

# 1 692
Момичета искам да ви попитам нещо?
татко пие гъбата Алгарик блазей,някоя от вписващите тук дали я пие?
Arween, нали баща ти започна химиите? Защо пие и гъба паралелно? Това по съвет на онколога или вие сами така решихте?

Моят съвет е по време на химиите да НЕ  се пие нищо, никакви хранителни добавки. Лека храна, повече плодове и зеленчуци, червено меси (варено или печено), зехтин ...
Нормално ежедневие.

Ако имаш още въпроси, намини при нас   Hug...

# 1 693
Спирам всичко,но той така лесно изкара първото вливане........
Мислех си,че е благодарение на някое от тез неща/саментото или гъбата/
Дълго вливане беше,около 8 часа,не ме питайте какво,щот не ми казаха.
Много ме е страх за следващото,защото е голям инат и да не вземе да се откаже.
Във вторник сме на някаква запечатка и ще настоявам да ми кажат какво са вливали.
Дали може някой да ми каже и другите три ли ще са толква дълги?

# 1 694
Спирам всичко,но той така лесно изкара първото вливане........
Мислех си,че е благодарение на някое от тез неща/саментото или гъбата/
Дълго вливане беше,около 8 часа,не ме питайте какво,щот не ми казаха.
Много ме е страх за следващото,защото е голям инат и да не вземе да се откаже.
Във вторник сме на някаква запечатка и ще настоявам да ми кажат какво са вливали.
Дали може някой да ми каже и другите три ли ще са толква дълги?
не му давайте да се откаже.баща ми беше човек канара, и като че не осъзнаваше какво точно е болеста.няколко дни преди да почине, каза-"не мога да повярвам, какво направи тази гад с мен" Cryтой също понесе много леко първата химия, после просто се отказа да ходи,не успяхме да му надвием.когато вече трудно ставаше, реши да отива, нямаха лекарството,после показателите пък бяха толкова лоши , че не можеха да му вливат.заппочна  морфин и си отиде точно след един месец

Общи условия

Активация на акаунт