Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 654
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 270
аз пък искам да ви вдъхна и малко позитивна енергия, знаете за моята дружка - беше болна от Хочкин - май така се казва, вид рак, трудно лечим, тя го надделя, казаха и обаче че няма да има деца - е не е така, има прекрасна дъщеря, роди се на 25-ти август, носи името на Богородица, това дете е против всичко в медицината, разбра за бременноста на 24 декември - навръх Коледа, малката Мария е цяло чудо........това амо исках да споделя - не винаги тази гадна болест побеждава Hug
Настръхнах... Дай Боже всекиму!  Praynig

# 271
аз пък искам да ви вдъхна и малко позитивна енергия, знаете за моята дружка - беше болна от Хочкин - май така се казва, вид рак, трудно лечим, тя го надделя, казаха и обаче че няма да има деца - е не е така, има прекрасна дъщеря, роди се на 25-ти август, носи името на Богородица, това дете е против всичко в медицината, разбра за бременноста на 24 декември - навръх Коледа, малката Мария е цяло чудо........това амо исках да споделя - не винаги тази гадна болест побеждава Hug
Наистина има и такива случаи  Hug Дай боже всекиму  Praynig  Praynig  Praynig В карйна сметка само едната надежда ни остава  Peace

# 272
Вече 4 месеца прескачам темата, но очевидно няма да й избягам.

Преди 13 години оперираха баща ми от капсулован рак с размер на бебешка главичка и му изрязаха половината вътрешности. Операцията беше навременна и успешна. Преди 10 години оперираха майка ми от рак на шийката на матката. Отново успешна операция. И в двата случая ракът беше открит случайно, при изследване на кръв – три цифрената утайка е индикатор на ракови заболявания. Благодарна съм на Господ, че подари и на двамата тези години, за да видят внучка и на мен, че ги имах до себе си.

Днес баща ми отново е с рак, но на черния дроб. Доколкото знам най-бързо действуващият. Без никаква връзка с предишните. За няма и два месеца от баща ми е останала една руина. Надежда вече нямам, но се моля да се мъчи колкото може по-малко и аз да съумея да бъда достатъчно на ниво в последните му дни. Мъката ще я оставя за после...

Ракът е наследствен. И по бащина и по майчина линия всичките ми роднини са починали от различни видове рак. И аз вече съм ІІІ група цитонамазка, но нямам никакво намерение да се давам. С профилактика човек може ако не да се пребори с рака, то поне да отложи неизбежното.

# 273
  • Mediterraneo

Братовчедка ми също "преболедува" Хочкин. Сложих го умишлено в кавички, защото при рака никога нищо не се знае...
Беше преди 5 години, изостана в училище заради продължителните престои в болницата, повтаря една година, но важното е, че е здрава за сега!!! Станала е хубава млада дама на 18 години  Heart Eyes

# 274
  • с/у ОколоМръсТното
solaris  Hug Hug Hug
Силен и борбен човек си, личи си  Heart Eyes Дай Боже такава и да си останеш  Peace

П.П: за рака на баща ти...
И чичо ми беше с находки и там. Знам, че са му правили една процедура - казва се термалбазио(ако така се пише). Горят се със сп. сонда изменените клетки и ако е рекъл Бог, те се капсуловат. Това се случи във ВМА и му го е правил водещ в тази област френски лекар. Попитайте, дали и на татко ти не биха му направили тази процедура?!

КЪСМЕТ   bouquet
==============================================================================

Чичо ми почина от рак миналата година....
... Те имаха и дадоха много хиляди левове, но...нищо. Знам само, че мъките и са били ОГРОМНИ накрая...

....върнах се на дъното...  Tired

# 275
Днес баща ми отново е с рак, но на черния дроб. Доколкото знам най-бързо действуващият. Без никаква връзка с предишните. За няма и два месеца от баща ми е останала една руина. Надежда вече нямам, но се моля да се мъчи колкото може по-малко и аз да съумея да бъда достатъчно на ниво в последните му дни. Мъката ще я оставя за после...

Бъди силна и се бори и за него, и за себе си.
Баща  ми почина от рак на панкреаса, когато бях бременна в осмия месец. С разлика от няколко дни разбрахме и двете новини.Първо, че ще си имаме детенце, а малко след това че дядо му няма да го види. Бори се седем месеца, но не успя. Почина в ръцете ми, и тези на брат ми и майка ми. Мъката ще си остане завинаги трябва да се научим да живеем с нея!

# 276
Шани, нищо не може да се направи. Не случайно писах, че вече са му извадени повече от половината вътрешности. Този път не го хванахме навреме и има разсейки в червата, които и без това са му до голяма степен изрязани. Разчитам единствено на "Хитозан" / ако някой се интересува давам линк http://tiens.hit.bg/chitozan.html / да забави неизбежното.

# 277
Solaris  Hug
Ракът на чрния дроб е.....вече писах какво...Обичайте го много прекарвайте колкото можете повече време заедно...На мен ми остана 1 огромна празнина - че последните 2 месеца не бях близо до него, че не можа да ме види докато беше жив Praynig

Това е то, което единствено можем да направим!!!Да обичаме - до край, до лудост, до последно, с всички сили, с всяка наша фибра Peace

# 278

Това е то, което единствено можем да направим!!!Да обичаме - до край, до лудост, до последно, с всички сили, с всяка наша фибра Peace

Това правя... И се обвинявам, че не му го казвам постоянно, че сме далече, че съм се държала зле понякога... Много хубаво си го казала, точно така се чувствам, напрегнала съм цялото си същество да му изпращам обич. Той е много щастив, че е видял внуче, което носи и неговото име. Миналата година каза, че е готов да умре, че е била най-щастливата му година (а тъкмо му поставиха диагнозата - некролога, както се шегува) - аз се дипломирах, родих дете, брат ми беше приет навсякъде, където кандидатства, за да продължи професията му... Тази година, точно на рождения и ден, кръстихме дъщеря ми - толкова се радваше... Аз отново съм благодарна, че можа да изживее и това... Трябва да живеем пълноцено всяка минута.

# 279
  • София - Варна - Бургас
Цитат

Ракът е наследствен. И по бащина и по майчина линия всичките ми роднини са починали от различни видове рак. И аз вече съм ІІІ група цитонамазка, но нямам никакво намерение да се давам. С профилактика човек може ако не да се пребори с рака, то поне да отложи неизбежното.

- Така е, рака може и да е наследствен, но може и да не се "отключи" никога,
а и профилактика наистина има, и то години преди преди да се появи рак!  Peace

# 280
  • Sofia
По какви признаци може да се установи дали има нужда от такава профилактика? Наследственост, някакви други признаци?

# 281
По какви признаци може да се установи дали има нужда от такава профилактика? Наследственост, някакви други признаци?

От профилактика има нужда без признаци. Не знам дали джипитата ви са ви правили тази година изследвания на изпражнения / доколкото разбрах се предвиждат на всеки две годни/, но тяхната функция е точно тази - изследва се наличие на окултни кръвоизливи. За женските и мъжки профилактики достатъчно е написано.

# 282
Признаци не винаги има - зависи къде е рака...
В случая на баща ми - запознах се с хирурга, който до последно е бил с него - златен човек- той ми обясни, че рака на черния дроб е безсимптомен..При баща ми обаче капсулата е започнала да притиска диафрагмата и да му пречи на дишането....Така и разбрахме - при положение, в което вече не може да се помогне....Операцията беше отчаян ход, но не успя!! Без нея хирургът каза, че баща ми е имал максимум месец и е щял да почине в големи мъки...
Безкрайно съм му  благодарна, че се оказа най-вече Човек, а не само специалист...Нито му е плащано, нито е искал нещо!!!Бил е до баща ми и през нощта, в почивен ден - по спешност - за да опита да сътвори чудо и да помогне...

# 283
  • София - Варна - Бургас
Мира
Цитат

- Години преди изобщо да се "отключи" Рака, признаците не са на Материално ниво, а най-вече са Психо/Емоционални.
 - Такъв човек се чувства като пренавита отвътре пружина, перфекционист е, тревожи се от най-малкото нещо, бори се срещу хаоса в света, Много съчувстващ е, Постоянна много силна тревожност за здравето на близките, но.... не и за себе си!?...
 - Ако го попитате - тревожиш ли се, мислиш ли за себе си? - отговора е: Ааа, за себе си не мисля...
 - Работохолик и ако няма проблеми за оправяне - сам си създава такива, като вътрешното му усещане е: - че трябва да се разтегли като ластик, за да обхване и контролира Всичко!
 - Темата за КОТРОЛА е най-важната за него - всичко трябва да е под контрол, и за това трябва да положи неимоверни усилия!
 - За целта всичко трябва да е предварително планирано.
 - Обожава природата, прекрасните изгреви и залези и при гръмотевична буря излиза навън за да и се възхищава.
 - Огромна състрадателност, особено към животни.
 - От физическите белези - Тъмни, плоски бенки(не брадавици!) и влошаване от топлина. Топлокръвен.
 - Освен фамилна ракова анамнеза, влияние оказва и: дълго действащ, доминиращ, прекомерен родителски контрол в детството.
 - Има и други признаци, ако има интерес мога да продължа да ги излагам
 - Разбира се това са извадки от Хомеопатичната психология,  в друга литература няма и да ги срещнете...  Hug  smile3529

# 284
- Години преди изобщо да се "отключи" Рака, признаците не са на Материално ниво, а най-вече са Психо/Емоционални.
 - Такъв човек се чувства като пренавита отвътре пружина, перфекционист е, тревожи се от най-малкото нещо, бори се срещу хаоса в света, Много съчувстващ е, Постоянна много силна тревожност за здравето на близките, но.... не и за себе си!?...
 - Ако го попитате - тревожиш ли се, мислиш ли за себе си? - отговора е: Ааа, за себе си не мисля...
 - Работохолик и ако няма проблеми за оправяне - сам си създава такива, като вътрешното му усещане е: - че трябва да се разтегли като ластик, за да обхване и контролира Всичко!
 - Темата за КОТРОЛА е най-важната за него - всичко трябва да е под контрол, и за това трябва да положи неимоверни усилия!
 - За целта всичко трябва да е предварително планирано.
Hug  smile3529

Всичко това 100%  важеше за баща ми. От пренавиване всичко в работата му да е супер точно на 50 год. получи масивен инфаркт и се възстанови много трудно. Пет години след инфаркта почина от рак на панкреаса.

Общи условия

Активация на акаунт