Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 653
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 285
Мира
Цитат
По какви признаци може да се установи дали има нужда от такава профилактика? Наследственост, някакви други признаци?

- Години преди изобщо да се "отключи" Рака, признаците не са на Материално ниво, а най-вече са Психо/Емоционални.
 - Такъв човек се чувства като пренавита отвътре пружина, перфекционист е, тревожи се от най-малкото нещо, бори се срещу хаоса в света, Много съчувстващ е, Постоянна много силна тревожност за здравето на близките, но.... не и за себе си!?...
 - Ако го попитате - тревожиш ли се, мислиш ли за себе си? - отговора е: Ааа, за себе си не мисля...
 - Работохолик и ако няма проблеми за оправяне - сам си създава такива, като вътрешното му усещане е: - че трябва да се разтегли като ластик, за да обхване и контролира Всичко!
 - Темата за КОТРОЛА е най-важната за него - всичко трябва да е под контрол, и за това трябва да положи неимоверни усилия!
 - За целта всичко трябва да е предварително планирано.
 - Обожава природата, прекрасните изгреви и залези и при гръмотевична буря излиза навън за да и се възхищава.
 - Огромна състрадателност, особено към животни.
 - От физическите белези - Тъмни, плоски бенки(не брадавици!) и влошаване от топлина. Топлокръвен.
 - Освен фамилна ракова анамнеза, влияние оказва и: дълго действащ, доминиращ, прекомерен родителски контрол в детството.
 - Има и други признаци, ако има интерес мога да продължа да ги излагам
 - Разбира се това са извадки от Хомеопатичната психология,  в друга литература няма и да ги срещнете...  Hug  smile3529
Не съм особено съгласна с тези признаци, защото от това, което прочитам стигам до извода,че горе-долу 70% от хората около мен са раково болни!!Дори аз - но тъй като напоследък съм по доктори, още не са ми открили рак!!Остава сега и за това да се тревожа Crossing Arms

# 286
Момичета със сълзи на очи прочетох част от тази тема това е може би най гадното нещо на този свят Когато четеш такива теми краката ти омекват и трепериш целия Моето мнение в случея е да вярваме в Господ защото само той може със сигурост да ни спаси от това Ако се поровите по форуми и статии за вярата ще видите че има случаи на хора почти починали от рак и сас силата на вярата но истинската вяра    /чиста и без грам лицемерие/ доживели до много години. Още повече ако вярваме в Господ  и преди всяко наше действие мислим дали с него няма да нараним някого или няма да си довлечем някой грях може би нищо лошо няма да ни се случвал. А колко деца загиват по пътищата заради нечия наглост и безотговорност. А колко пъти повече се спасяват по чудо. Господ да пази всички деца по света а и родителите им.
 На това момиче на което се е случило най лошото искам да кажа да погледне напред не я връщайте повече назад след всяко голямо нещастие може да доиде голямо щастие да мисли за напред.
 Почти във всяка литургия на края се казва че болестите идват от човешката злоба и греховете / В никакав случаи не казвам, че хората които са болни или им се е случило нещо са по греховни от другите/ Нека бъдем добри нака се обичамe ако всички хора на света изпълняват божиите заповеди може би мъка на този свят няма да има

# 287
  • София - Варна - Бургас
samorasliche
Цитат
Не съм особено съгласна с тези признаци, защото от това, което прочитам стигам до извода,че горе-долу 70% от хората около мен са раково болни!!Дори аз - но тъй като напоследък съм по доктори, още не са ми открили рак!!Остава сега и за това да се тревожа

Извинявай, но Не си прочела внимателно какво съм написал и изопачено тълкуваш написаното:

Цитат
- Години преди изобщо да се "отключи" Рака, признаците не са на Материално ниво, а най-вече са Психо/Емоционални.

- Години преди ИЗОБЩО да се "отключи" рак - това значи че може никога и да не се "отключи"!

# 288
  • Sofia
Изключително интересно!

Наистина като че ли повечето отговорни хора, с личен бизнес, отдадени на работата си, притежават тези признаци. Това звучи доста смущаващо, но съм склонна да вярвам на това. Най-малкото такива хора са подложени на по-голям стрес и сигурно са по-податливи на болестни изменения.

Ако не те затруднява, Александер, продължи, моля те!

# 289

Ако не те затруднява, Александер, продължи, моля те!

И на мен ми е интересно и се присъединявам към молбата на Мира.

# 290
Моята баба почина от рак на гърдата в ужасни мъки. Дядо ми почина от рак на кръвта. Баща ми почина от рак на дебелото черво. Беше му открит в последен стадий, с много разсейки и без всякакви надежди. Мъчи се 1 година, водихме го къде ли не, давахме му какво ли не, с надеждата да се оправи, но... Почина такъв, че беше неузнаваем. Болката го беше стопила и променила изцяло. Най-добрата приятелка на майка ми и моя също почина от рак на гърдата. Искам да спра дотук с надеждата, че хората, които се разболяват от рак, ще спрат дотук. Толкова много познати имам, които починаха от рак, че лошо ми става.
Някой ми беше казал за един лек, наречен МУМЬО. Намирало се някъде от Русия и лекувало, ама нищо повече не мога да кажа. Друг ми беше казал да се пие газ, пречистена през марля, както и урина.

# 291
solaris,

Моля те, поне ти ми отговори чувала ли си нещо за Хилда Кларк и за рецептата й.
Теорията й е такава, че много биха я обявили за глупава или налудничава. Но аз съм отчаяна. Татко е с открити преди 20 дена разсейки в черния дроб. Претърсиха го целия за огнището, но не намериха такова.
Той обаче за тези 20 дни се състари с 20 години. Имаше чудовищни мъки преди около 2 седмици. Сега почти не става, не прилича на себе си - кожа и кости е. И е в постоянен унес. Едвам го събуждам, за да го нахраня.

При него е просто необяснимо.
Аз съм маниачка на тема мед.изследвания и преди 3 месеца лично аз му направих пълни, ама много пълни изследвания на кръвта, ехография на щитовидна жлеза, бъбреци, черен дроб, жлъчка...
Според тях той би трябвало да е 20 годишен спортист - идеални бяха. Особено чернодробните ензими.
Но му ги направих заради рязкото отслабване на тегло преди 7-8 месеца - изведнъж с цели 15 кг.
Това стана почти веднага, след като си сряза пръста на една от ръцете, до костта.
Отключи се диабетът му - дотогава имаше безобидни покачвания на захарта, които лекуваше с хапчета.

Затова съм шокирана - не мога да повярвам, че това е моят живот и моят баща.

Ровя като луда в интернет, сякаш всеки момент ще открия лекарство срещу рака. Така попаднах и на този форум. И на книгата на тази Кларк.

Мога да дам отправка за нея, но не знам как би прозвучала на другите.
Чувал ли е някой за нея.
Става въпрос за три билки, но не знам... Само аз ли съм чела това?
Открих в българската преса една статия, в която я цитират, но по друга тема - в. "Марица".
В Щатите... не знам - едни казват, че я тормозят, защото с билковите си рецепти "работела" срещу фармацефтичните компании. Други - че не я тормозят, ами просто слагат на място една изкукала възрастна лекарка-микробиолог.

Моля, ако някой знае нещо повече за нея - нека да ми каже.

# 292
  • София - Варна - Бургас
Ок, продължавам:

- Деца които се влошават от мъмрене, от упреци!

- Изнасилвани (или блудсвано с тях) - като деца.

- Твърде високи очаквания от родителите към детето

- Много силни и продължителни страхове в детството.

- Отсъствие на баща.

- Дълга и продължителна Тиха тъга.

- непрекъснати наказания през детството

- Отговорни деца в твърде ранна възраст

- Деца с безпричинен Гняв.

- Унижавани деца

- Анорексия нервоза при деца

утре ще продържа, ако искате  Hug...

# 293
zuki казва се мумио, наистина е от русия, като сгъстен нефт е, имам у нас...........но.......не лекува рак......за съжаление Tired

# 294
Моята мила и жизнерадостна майчица в момента се бори в рак. Не мога, пък и честно казано, не искам, да опиша колко е тежко и жестоко. Искам само да подчертая накой по-общи, по-обективни неща.

Трудно ми е, но ще прескоча без коментар брътвежите на Александър.

Ето какво имам да кажа:

1. Профилактика! Всяка жена трябва да прави цитонамазка периодично. След 50 години-мамография задължително.
Симптоми за много от раковите заболявания в началния им етап, когато може да се спре растежа, обаче за съжаление няма.

2. Информираност. Ако някой има ужасното нещастие да го сполети тази беда (а тази болест, статистически, засяга ужасяващо голям процент от нас), трябва да успее да се усведоми, и то не за на Пена от Горна Равнища какво било състоянието и как го лекувала, ами за специфичното свое заболяване, например, най-елементарното:

(а) Какъв grade е (от 1 до 3): 3 е най-агресивния тип растеж.
(б) на каква степен е хванат, и точно за тази степен какви са вариантите за лечение;
(в) какъв тип карцероген е, някой например са чувствителни към остерогена и растежът им се спира чрез лекрства, които спират прозводството на остероген, и т.н.

Който чете английски, може да намери много информация по интернета. Едно например една връзка
http://www.cancerhelp.org.uk/help/default.asp?page=135

Няма да станем/заменим докторите, но поне трябва да знаем какви въпроси да зададем.  Трябва да се питат лекарите подробно и за всичко: няма нещо по-страшно от неизвестното, всеки има право да знае с какво чудовище се бори, а не да замахва в тъмното.

3. Настройка. Борба. Вяра. Оптимизъм. Подкрепа от близките. Подкрепа от специалист-терапевт.

4. Избягване на негативни хора, на шарлатани (виж някой умопомрачителни глупости от постингите по-горе), на самосъжаляващи се ревльовци (ти си болен, те ти реват, егати и хорицата).

Това имам да кажа. Моите дълбоки съчувствия към всеки, чиито близък е засегнат от тази коварна болест.

# 295
  • Стара Загора
Алиса, кураж на теб и цялото семейство.  Hug

# 296
Моля те, поне ти ми отговори чувала ли си нещо за Хилда Кларк и за рецептата й.

Дъщеря, не съм чувала нищо за Хилда Кларк, а и не съм се интересувала. Моя братовчедка е била дълги години главна сестра на онкологията и тя е нашият непрекъснат консултант. От нея научих за лекарството, чиито линк съм дала по-горе, като тя ме увери, че е наблюдавала няколко случаи на забавяне развитието на рака с него. За лечение, не става и дума.

# 297
Вчера откриха рак на стомаха на баба ми. Нямаше почти никакви симртоми и сега е в напреднал стадий.Много ми е мъчно. Cry  Cry  Cry Дали я боли?

# 298
  • София - Варна - Бургас
 - Абстрахирам се от меко казано недружелюбните забележки и продължавам за тези които проявиха интерес.
 - Като пак повтарям: Тези особености и симптоми ИЗОБЩО НЕ ОЗНАЧАВАТ ЧЕ НЯКОГА ЩЕ СЕ РАЗВИЕ РАК, а показват само предпоставка, предразположеност към него.

- Тревожност със загуба на съня.

- Хапане върховете на пръстите - при деца

- Булимия - при деца

- Измама, лъжа причиняват скръб, печал

- Спиране на менталното развитие при деца.

- Силно недоволство от себе си със плач

- Постоянно живее в миналото

- Твърде претенциозен и придирчив в работата

- Лична история на Мононуклеоза

- Слабост причинена от Мононуклеоза

- Страх от тълпата на улицата

- Страх че ще умре от рак.

- Тикове

- Хронично възпаление на  лигавиците

- Усещане за пълна безпомощност

- Усещане че целия му живот е една непрекъсната борба.

- Депресия при алкохолици.

- Никога не е плакал(а)

- Главоболие, вследствие на унижение

-  Непрекъснато трепкане, "играене" на окото

- След отстраняване на третата сливица!

# 299
solaris,

Благодаря ти за отговора.
Ето пък аз какво намерих за някакво GA-40, за Овосан.

http://www.post-board.ru/91/121822.html

Надявам се на Саменто (котешки нокът), на Натанал, на бял трън. Давам Милгама Н, витамини, алфа-липоева киселина.

Ще направя и тази рецепта на Кларк.
И ще се моля...

Общи условия

Активация на акаунт