Объркана съм и уплашена

• 18 634
  • 131
  •   1
Отговори
# 75
Down under то няма смисъл от коментар ,тя жената си е взела решение вече Simple Smile  ,но няма да ни съобщи какво е ,въпреки че доста хора като гледам са взели присърце проблема й . На лични отговаря на въпросите за образование ,възраст и т.н. .... 
какво да се пише още ?! И аз започнах да я чета темата с интерес, като често си мислих ,че е измислица . Все пак ,както ти визираш циганките ,не всяка без образование и пари сяда да пише в бг мама за съвети. То там и манталитета е различен  ,така че ще си остане загатка истина ли е ,какво е решила девойката и въпросите касаещи живота й преди децата Simple Smile

# 76
  • BG
Явно темата е приключена. Нещо, за което авторката не е сметнала за нужно да уведоми пишещите. Ми що пък да не се хабят да пишат по проблема й... Thinking
Първо не отговори на нито един от въпросите зададени към нея, после се появи да го раздава обидена, а накрая се оказа, че и тя гледала сеира на пишещите. Ми какво да кажа - всеки си заслужава съдбата.

Е те нещо такова се опитвах да кажа през цялото време, ма по-избиколно!

Значи това за свирките всички много добре го забелязахте и отразихте, но не и да се опитате да вникнете в същността  на това, което  казвам. Палавници такивааа!  Mr. Green

Това с воденето на лекар не знам как да го коментирам, защото не се връзва с не лошия стил на писане на авторката.
Дали?

Да със сигурност даж и неграмотна циганка ще намери път до генеколога разбира се обаче ако има платени осигоровки нали така ?

# 77

Benisima,
не ми отговори на въпроса - как да приложи съветите ти като той я е изоставил? За това трябва да има желание от двете страни, само едната не става, ако ще да си стъпи на врата.

Разбирасе че отговарям на хората който ми дадоха съвет отговорих на лично съобщение интересувах се и взех решение
Пуснали сте доброволно публична тема, затова и хората задават въпроси и дават съвети и тук...

# 78
  • BG

Benisima,
не ми отговори на въпроса - как да приложи съветите ти като той я е изоставил? За това трябва да има желание от двете страни, само едната не става, ако ще да си стъпи на врата.

Извинявай, Човече, пропуснала съм. Всъщност аз не виждам в първия й пост да казва, че я е изоставил в буквалния смисъл. Все пак носи мляко понякога, ходи, прихожда. Така или иначе са на квартира и той ще продължи да плаща сметките и наема. Родителите му едва ли ще го оставят да зареже бременна жена с дете на пътя, а и съм сигурна, че той едва ли цели това. Самата тя казва, че силно се е уплашил от новината за второто бебе, а допреди това всичко си е вървяло нормално. Тя не споменава преди това да я е удрял, а ако беше я пребивал, едва ли щеше да пропусне да го каже. Така че всичко това какъв негодник е той ми звучи твърде преувеличено. Да, лошо е, че я е удрял, най-малко аз съм човекът, който би неглижирал това. Но да се твърди, че е жертва на системен физически тормоз и че трябва да додрапа до Отец Иван на всяка цена, ми изглежда прекалено. Смятам, че това семейство има шанс. Момчето е шокирано, на главата му, освен жена и дете, му е дошло още едно гърло за хранене. Защо не се поставим за миг на негово място? Всичко е на неговите рамене. Дори и задачата да води жена си на лекар, да се чуди как да й плати прегледа и куп други неща, с които тя не може и не желае да положи усилия да се справи. Ми и аз бих я натупала, честно. Идвал и цикълът редовно, хапвала си, ама как така решила да си направи тест също не ми е съвсем ясно. Ама какво е работила тя преди това, колко време го е работила, колко пари е изкарвала, била ли е изобщо в помощ на това семейство също не става ясно. Не може да се очаква, предвид капацитета на жената, този на мъжа да е нива по-високо (говоря за интелектуалния). И подобна реакция от негова страна ми изглежда съвсем нормална. Едва ли би седнал като учен от БАН да поговори с нея философски и да стигнат до някакво разрешение на проблема. Той е реагирал така, както му е подсказала природата му - първично. Брутално, за съжаление, но това е положението. Което изобщо не значи, че след някой ден няма да му мине, да поутихнат страстите, да свикне с мисълта, а когато се прибере що пък да не завари бележка от жена си "При отеца съм". Подкрепям всички добри съвети, дадени от  момичетата за осигуровки, работа, жилище и т,н,., но сама съм минавала през тези неща и знам, че дори и за мен бяха доста трудни за изпълнение. Като млада бясна булка бях тръгнала веднъж да напускам мъжа си, детето беше малко, беше лято и не бях бременна. Преспах една нощ у една прясно разведена приятелка, изпаднала в немилост пред мъжа си, на сутринта се огледах в каква дупка съм се оказала, прибрах се като насрана вкъщи и през ум не ми мина да повторя тази глупост. Дете (деца) и семейство не се зарязват току-така. Човек трябва да полага усилия да ги гради, и след това да ги запази.

# 79
С всичко съм съгласна. Но няма как да се върне назад. Ако беше писала преди, щяхме да й дадем съвет и за аборта, и за работата. Пита се в момента какво да прави - той изчезва с дни, няма го, не може да разчита, че ще се прибере примерно довечера, а наличното дете трябва да яде. Тя също.
Отделно я удря, дори при положение, че е и бременна.
Ако по някакъв, дори косвен начин той покаже, че има желание да се получат нещата, да, но в това положение аз не бих седяла вкъщи да чакам да ми донесе мляко веднъж на 10 дни и да се залъгвам, че това са нормални отношения, и всичко ще е наред...
На първо време - помощ от свекърите, после да търси по-постоянен вариант. Имам позната самотна майка, която се събра с друга в един апартамент, делят разходи, гледат си децата, докато другата е на работа и т.н. И тя нямаше да го напусне, водейки се от логиката, която описваш, но след известно време той съвсем спря да се прибира, та нямаше много избор.

# 80
  • BG

......Пита се в момента какво да прави....

Като цяло почти нищо не може да направи, освен да разчита на милостта на: мъж, свекъри, приятели, организации, държавата и др. Дееба държавата й, що пък не вземе да й опрай тия осигОровки, бе, кво се стиска!  smile3512

Няма нужда да се пънем повече в размисли. Както самата авторка каза - вече е взела решение (адмирации тука), което за нас ще си остане тайна. Нищо че мен любопитството ще ме гризе дълго  Laughing  Peace

# 81
  • София
Относно проституцията - та нима ти не я караш да прави същото? Да върти свирки на мъж, когото не обича, който я държи гладна, без пари и т.н. само за да му смекчи поведението какво е? Свирка, за която той евентуално ще си плати с по-често купуване на храна, два лева за баничка, преглед при лекаря или с вечер без крясъци и бой?
Да, ако се изнесе и вземе живота си и този на децата си в свои ръце ще е с по-високо вдигната глава, защото ще знае, че не стои и чака бащата на децата й да се сети да им купи нещо за ядене. Пак ще мизерства, но поне няма да й крещят, няма да я бият, няма децата да стават свидетели на всичко това, няма да растат в толкова агресивна среда и най-важното ще знае, че прави нещо за промяната, която им е нужна.
Без да се засягаш, но навиваш клише след клише- "да вземе живота си в ръце" "високо вдигната глава" и куп бла- бла!
Да отиде при отец Иван не е никакво взимане на живота в ръце, а удар в дъното.
Такава промяна на нея не ѝ е нужна, а на децата още по- малко.
За да имат перспектива, трябва да сред цивилизацията и трябва да устиска докато второто стане за ясла и тя да започне работа.
Дотогава, ще сърба това което си е надробила, а дали ще върти баници или свирки, е без значение.
Важна е целта, щото гордост и глупост стават синоними в някои моменти.

# 82
Т.е. искаш да кажеш, че е по-добре да стоят в дом, в който от време на време получават храна в комбинация с викове и бой?
Нима същите тези неща с устискването и започването на работа след това не може да ги свърши ако живее далеч от мъжът си?
Да, за мен е много по-сериозно да отиде някъде на по-спокойно място от домът на насилника, който е баща на децата й. Пък ако ще това да е при отеца, в ДМСГД или другаде, където ще й има по-редовно храна и няма да има кой да й крещи и да я бие.
Разбира се, вероятно има жени, за които няколко шамара и крясъци са нещо напълно нормално, което сами са си заслужили и което е далеч от дъното, но за щастие не всички сме на такова мнение Peace

# 83
Защото ако е при свекърите си ще може да оставя децата и да ходи по институции например или да започне някаква работа, ако те са съгласни да гледат децата. В приюта тези екстри ги няма, а и този на отеца е далеч. С какво ще си плаща транспорта ако и се наложи?

Просто давате идеи без да прецените реално ситуацията. Тя е с малко дете, още бебе и очаква второ, т.е. поне година няма да е в състояние да си намери работа. Ще продължава да е неосигурена и да няма кой да я заведе на лекар.

# 84
  • София
Т.е. искаш да кажеш, че е по-добре да стоят в дом, в който от време на време получават храна в комбинация с викове и бой?
Нима същите тези неща с устискването и започването на работа след това не може да ги свърши ако живее далеч от мъжът си?
Да, за мен е много по-сериозно да отиде някъде на по-спокойно място от домът на насилника, който е баща на децата й. Пък ако ще това да е при отеца, в ДМСГД или другаде, където ще й има по-редовно храна и няма да има кой да й крещи и да я бие.
Разбира се, вероятно има жени, за които няколко шамара и крясъци са нещо напълно нормално, което сами са си заслужили и което е далеч от дъното, но за щастие не всички сме на такова мнение Peace
Искам да кажа, че сит на гладен не хваща вяра, та и ти така.
Предлагаш ѝ чудно решение- вдън гори тилилейски, минимум 3 години, без досег с цивилизацията, на хранилката на дядо поп!
Невероятна възможност да вземе живота си в ръце!
Невероятна си, думи нямам!

# 85
Имам чувството, че или аз не пиша на български или ти не можеш да четеш?
Някъде да съм казала, че точно при отеца трябва да отиде? Нима няма други места? Хайде, моля ти се, онова не е единственото място, в което може да бъде приютена ... Дадоха се доста примери, ако моят български не го разбираш, то поне "чуждият" би следвало да успееш да прочетеш.

# 86
absurT, кажи какво би направила ти в нейното положение - мъж, който държи всички пари и го няма. Нямаш връзка с него, може да се прибере днес, може и след 10 дни? Бременна си и имаш още едно малко дете.

Знам, абсурдна е ситуацията и тя си е виновна, но за момент си представи и кажи какво да направи.

Аз не знам Иван ли е Петкан ли е, но някъде трябва да потърси помощ. При свекърите, все пак за внуците им става дума, не вярвам да не й дават храна, организации, които защитават жени в подобно положение, роднини/приятели. Други варианти няма.

# 87
Ама Човече, тя и Апсурт за свекърите говори, а и аз мисля, че е пресилена историята с мъжа.

Центрове има не само при Отец Иван, но условията на всякъде са тежки и са наистина последен шанс. В нейната ситуация няма как да си стъпи на краката в такъв център, а контингента там не е най-подходящата среда за отглеждане на деца.

# 88
Ясно, значи за едно и също говорим Peace
Дано вече ни е послушала...

# 89
Ясно, значи за едно и също говорим Peace
Дано вече ни е послушала...

Да  Peace. просто се поразпенявихме на съвети "събирай си багажа и се махай", които ей така се раздават без да се отчита ситуацията. Едно е да си работеща, да имаш семейна подкрепа и поне да не си бременна, докато гледаш бебе, друго е нейното положение.

Общи условия

Активация на акаунт