Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 437
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък днес бях малко екстремна. 30 минути вървях пеша в преспите, че имах час за маникюр Laughing Пуста му красота, пък и кой да ти предположи, че тротоарите никой не ги чисти  hahaha
До миналия месец бях +3кг, но сега изведнъж набъбнах и ще видим след няколко дена какво е положението. ММ вече ми казва "моето кръгло кръгче"  Embarassed
Хич гледам да не се вталясвам с тия кг. Да, после нас ни чакат, ама в крайна сметка кг се свалят. Имам позната роди 100+, няма и 1 година след раждането изглеждаше по-добре от преди да забременее. Всичко е въпрос на мотивация, желание и постоянство.

Да ви питам, 6и месец от коя седмица се води?  newsm78 Намерих две различни таблички и на едната го дават от 22ра, на другата от 23та г.с.

# 106
Зависи дали ги броиш като календарни или като лунарни(докторите смятат по лунарни).
Календарни месеци:
От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец 
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец 
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец 
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

Лунарни месеци:
от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец

# 107
SilverR Аз гледам в един сайт, но виждам, че има известни разминавания с това, което Organza е пост-нала: http://bremennost.bg/koq-gestacionna-sedmica-na-koi-mesec-otgovarq.html . Сега започнах да си ги броя според термина ми (06.05), т.е. утре влизам в 6ти месец, на 6.02 - във седми и тн..горе долу съвпада и със схемата от линка  Grinning

# 108
Да, аз точно тези две съм гледала, които давате и вие двете, та затова се зачудих. Нищо де, за една седмица няма да го правим на въпрос  Grinning

# 109
Здравейте и от мен Simple Smile
Днес ходих на преглед- пу пу всичко е ОК. Пак се потвърди момченце. Както дъщеря ми, така и това върви м/у 1-2 седмици на пред Simple Smile Ще си имаме високо мъжленце Simple Smile
За снега: и аз съм от Варна и беше ад. Нооо аз, мъжът ми и детето сме луди глави и бяхме на вънка и голям смях и веселба падна на площадката Simple Smile
Килограмите- олеееее да не ви казвам аз колко съм на + , но мъжо и всички около мен ме успокояват, че изглеждам добре ( с дъщеря ми съм качвала от кокалчетата на пръстите, а сега само на корем и дупе хаха) Даже и доки (която винаги ми е казвала директно нещата в очите и ме е критикувала) ми каза, че за средата на 5-ти месец съм супер  Crazy Може и да ме успокояват само, но в тези седмици с момиченцето ми си бях махнала вече халката и нищо не ми ставаше от преди да забременея. А сега халката ми халтае все още и си нося някои панталони/дънки ( с разкопчано копчето) от преди това Simple Smile Ама и цицитеееее миии са огромни хахаха Преди в 9-ти месец бяха така, сега не ми се мисли май месец как ще са хахах
Живи и здрави да са децата, пък после с разходи ще ги сваляме  Simple Smile
За месеците аз си ги изчислявам така: 20.05 ми е термина. На всяко 20-то число влизам в следващ месец. Сега на 20.01 влизам в 6-ти и т.нат. Това си го измислих с дъщеря ми, защото така и не схванах лунарни и календарни месеци... хахах

# 110
iii, на мен са ми казвали, че с момиченцата много се подуваш и доста качваш навсякъде. С момченцата уж се качвало само на корем.. Някакви бабешки глупости са сигурно, но просто ми прави впечатление, че от няколко места ми го казват вече  Laughing

# 111
Здравейте!!!! Днес ми е страхотен ден - не знам как се случи, но с ММ се оказахме и двамата будни около 4.30 ч. и малчо странно как се усети и се размърда, но така както до сега не го бях усещала - направо си ме риташе, корема ми подскачаше - усещах го и отвън Simple Smile ММ му се случи за първи път да го усети. Беше невероятно изживяване.
За кг. - аз съм +12 в 20 г.с. До преди празниците си бях 57 кг. сигурно 3 седмици ама ей на... 4 дни при мама на село и +3 кг. - според ММ много ми отивало newsm78 Иначе на мен ми тежат, дишам като кон на моменти ама ... толкова дълго съм го чакала и всичко ми е хубаво...

# 112
И аз в 22+5 съм +4/5 кг. Колкото толкова, бебоците да са здрави, ние после ще ги сваляме. Аз днес не съм мърдала от къщи, но душата ми се схвана-ужас. Не толкова снега ме плаши, а грипа. Аз трябваше в сряда да съм на консултация, но добре, че се обадих, че консултациите били отменени заради епидемията. Сега имам час за вторник, дано не го отменят, че трябва да ми удължат болничния от 02.01 и ми е притеснено, че ще стане късно вече.
Пазете се, че и аз миналия ден паднах леко, като се подхлъзнах

# 113
Момичета помня че някоя от вас ходеше на йога за бременни в София в Студио Янтра. Може ли малко повече информация дали сте доволни от курса, при кого точно ходите-Бистра, Божена или Дани и долу-горе как протича едно занимание-повече дихателни упражнения и техники, медитация и визуализации  или има доста асани за изпълнение? Много се чудя, ходи ми се защото от стоенето в къщи и липсата на движение имам усещането , че всичко ми се е сраснало, от друга страна се чудя дали ще се справя ако има твърде много разтягане и натоварване, че не съм много пластична  newsm78 особено пък в момента  Joy

# 114
Гледам,обсъждате кг.,да се включа и аз 20 седмица+3 кг.....мен килата ме притесняват,че предния път станах слон+30кг...влязох да раждам-98кг.😞свалих ги мн.бързо после,но не искам пак да си причинявам тоя стрес на организма...пък и си е тежичко,не е комфортно.....сега съм 72,бях69 като забременях,висока съм и засега съм добре с тия килца

# 115
Гъбке, как успя да ги свалиш тези кила предния път?

# 116
Момичета, има ли нещо специално, с което мажете бюста си? Аз досега съю се мазала с Мустела, Матернеа и Палмерс, но нищо конкретно за гърди... а сега изпаднах в ужас като видях, че имам ужасно големи и червени стрии от долната страна на бюста и още утре ще взема нещо за мазане за там. Ако сте доволни от нещо, ако може да споделите Simple Smile)

# 117
Момичета, има ли нещо специално, с което мажете бюста си? Аз досега съю се мазала с Мустела, Матернеа и Палмерс, но нищо конкретно за гърди... а сега изпаднах в ужас като видях, че имам ужасно големи и червени стрии от долната страна на бюста и още утре ще взема нещо за мазане за там. Ако сте доволни от нещо, ако може да споделите Simple Smile)
Аз редувам серума за стягане на гърди на Мустела с лосиона за стрии. Точно за да не се появят. Един ден едното, другия- другото  Hug

# 118

Засега мажа цялото тяло в това число и гърдите с обикновено кокосова масло и дава резултат   Hug

# 119
Много ви благодаря. Аз мисля да взема някакво олио също и нещо специално за гърди, може би това на Мустела и Био ойл прочетох, че имало ефект, после ще кажа какво е станало Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт