Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 460
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Руми, не е хубаво това според мен  newsm78  Знам, че ако болките са и в корема и в кръста едновременно са контракции. Най-добре да споделиш с лекаря. Може да се окаже нещо чревно, ама за всеки случай...

На мен пък много ми се спи напоследък. Почти като във трети месец. Ама отсвирих само лявото спане и вече както ми е удобно така спя. Каквото ще да става.

Вчера четох за маслото за перинеум, с което се правят масажи след 34 седмица. Предпазвало от разкъсвания и епизиотомия. Някой смята ли да прави такива масажи?

# 451
Аз преди време бях питала тук за този масаж на перинеума, интересно ми е дали има ефект наистина. Ако някоя мама може да сподели опит. И съм навита да го пробвам, но може да не си купувам специално масло за перинеума ами сусамово да кажем или бадемово, мисля ги препоръчваха за тази цел:)
Излязоха ми резултатите, вчера доки ги разчита и нямам гестационен диабет йей Grinning Посъветва ме само да понамаля въглехидратите, но слава богу нищо фатално.
red_balloon това дето много ти се спи може да е в резултат и на нисък хемоглобин, принципно моя падаше на периоди още преди да забременея, и се случвало да ми е едно такова вечно уморено и поспаливо, но може и от хормоните да си е:)

# 452
Преди една-две седмици ми беше 113 хемоглобина. Сега гледам всеки ден да хапвам цвекло. Може и хормони да са, защото си поплаквам честичко без причина  Laughing
И аз смятам да го правя този масаж с бадемово масло да е живот и здраве. Има тема за него във форума.
Радвам се, че изследванията са ти наред  Hug

# 453
Rumyana Peneva, как си? Надявам се си по-добре. Да не си се преуморила нещо? Аз така хубаво се разчистих в къщи, че ме заболя гръб, кръст, нещо и на мен ми стана замаяно и веднага се спрях. Може да ти е паднало нещо кръвното...

# 454
ted_in_ka по-добре съм благодаря.Увеличиха ми магнерота,доста се бях притесила.Не съм се преуморявала, вкъщи съм по цял ден още от самото начало на бременността, ппнеже имах проблеми заради което и сега се шашкам от всичко. Дано всичко е наред Simple Smile))

# 455
  • София
Здравейте! Един бърз въпрос, сигурно много банален но... Болят ли ви ребрата? Правите ли нещо по въпроса? Мен направо ме побъркват

# 456
Здравейте! Един бърз въпрос, сигурно много банален но... Болят ли ви ребрата? Правите ли нещо по въпроса? Мен направо ме побъркват
мен ребрата така ме болят, ще кажеш някой ме е бил...ама то какво да правя..мъжо прави масажчета на целия гръб и това е ..

# 457
Мен въобще не ме болят ребрата, но може би, защото мисля, че бебето е по-ниско. Болят ме тазобедрените стави като спя на една страна.

# 458
И мен за сега не ме болят ребрата, само кръста като се застоя на едно място.
А да ви питам дали на някоя от вас корема и се е зачервявал? Моя от няколко дена е зачервен, все едно съм го претоплила.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 16:55 от _Ани03_

# 459
И мен не ме болят ребрата, но тазобедрените стави - да. Някои сутрини е много неприятно, пробвах да спя с възглавница за бременни, но ми е трудно да се въртя с нея и засега се отказах.

# 460
Здравейте момичета, моаята колежка, която също е бременна се оплакваше от постоянна болка в ребрата и каза, че било нормално. Мен тазовите стави си ме болят от самото начало...последно време вечер започнаха да ме болят краката и да усещам тежест като при разширени вени Sad Днес за първи път усетих как бебето се обръща, чак леко ме заболя  Shocked Все се притеснявам да не се омотае в пъпната връв  Rolling Eyes На всичкото отгоре климатика на комшиите ми се беше разтракал снощи и цяла нощ не можах да спя като хората... Ако скоро не предприемат нещо ще трябва да ходя да се разправям с тях.. smile3516

# 461
И мен за сега не ме болят ребрата, само кръста като се застоя на едно място.
А да ви питам дали на някоя от вас корема и се е зачервявал? Моя от няколко дена е зачервен, все едно съм го претоплила.
Знам, че е възможно да започне да сърби, заради разтягането на кожата. Може да се дължи на това зачервяването, мажи по-честичко коремчето и то с някакъв лосион, не олио, че то загрява. Пък да не е някаква алергична реакция от нещо? Забелязала ли си някаква зависимост от мазила, храна или прах за пране/омекотител?
Мен ребра не са ме боляли, костите на таза няколко пъти, както и краката (пръсците), но с помощта на разтривки от ММ всичко е наред.
Сега мен пък ме мъчи една кашлица  Sad Вкиснах се от чай, пък и вече цял буркан мед изядох. Пробвах с джинджифил, сок от лук с мед, чесън с захар, много лимони.... изобщо трагедия. Сега пия стодал, но файда няма. Притеснявам се да не си докарам контракции с тази кашлица. Знаете ли нещо изпитано от бабините тефтери?

# 462
ох, момичета аз снощи докато заспя мина един час сигурно, а така ми се спеше...и посред нощ се събудих от режеща болка в корема..сега се събуждам целият кръст ме боли и отпред коремната област на места..изпих един Магнерот да видим дали ще ме отпусне..такова нещо досега не е било Sad

# 463
ох, момичета аз снощи докато заспя мина един час сигурно, а така ми се спеше...и посред нощ се събудих от режеща болка в корема..сега се събуждам целият кръст ме боли и отпред коремната област на места..изпих един Магнерот да видим дали ще ме отпусне..такова нещо досега не е било Sad
С един магнерот незнам дали ще ти мине, но по-добре звънни на следящия те, да ти каже какво да правиш. Почивай днес повече.

# 464
С един магнерот незнам дали ще ти мине, но по-добре звънни на следящия те, да ти каже какво да правиш. Почивай днес повече.
аг-то ми беше казала да пия само като ме заболи нещо, защото тя още от 4тия месец ми го изписа, а сега от три дни си го пия 3х1, ще си почивам, нямам избор Sad ако продължи по-късно ще звънна..все си мисля, че е от разтягането на матката, че за 3 дни така ми порасна тумбата  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт