Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 415
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Аз съм с отрицателен резус фактор (AB-) ,а моят мъж е с положителен такъв.АГ-то ми каза ,че няма проблеми при първа бременност както съм аз, редовно ме следи и ми пуска изследвания за всеки случай обаче за антитела.
Чувала съм ,че при втора бременност се биела някаква инжекция ако се налага след раждането. Wink

# 586
Дааа! Направихме и на таткото и излезна 0+
Днес бях на консултация.Всичко с бебо е ок,а когато задодох въпроса на АГ ми за антителата,ми казаа следващия път когаго отида,а това да е на 27 март...
Мисля да отида свободно да си го направя понеже не съм напълно спокойна..а съм в 27 седмица..

Някой ако се е сблъсквал с нещо такова нека сподели и как е точното наименование на изследването?

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 22:11 от Gospodinova1995

# 587
Аз съм с отрицателна също, а таткото с положителна. Изследваха ми антитела в 14 г.с. когато се записах на ЖК, и след това в 23 пак. При първа бременност е малко вероятно да имаш антитела, но е добре да се следят. След раждането се изследва и бебето, ако е + ти бият нещо като ваксина, ако е - няма нужда.

# 588
Аз съм с отрицателна също, а таткото с положителна. Изследваха ми антитела в 14 г.с. когато се записах на ЖК, и след това в 23 пак. При първа бременност е малко вероятно да имаш антитела, но е добре да се следят. След раждането се изследва и бебето, ако е + ти бият нещо като ваксина, ако е - няма нужда.

Благодаря ти за отговора!Лека бременност!

# 589
Момичета, аз ви чета, но нямах време да пиша Simple Smile

Вчера бях на преглед бебка е почти 1 кг и една седмица напред:)))
Което безкрайно ме ощастливи, след което изкарах стресиращ момент в работа и цял ден отново се напрягах, че съм се напрегнала. След което и вечерта се напрягах, че съм се напрегнала и бебето нещо не мърдаше, както ми се искаше. Филмирах се естествено.... Днес пак не ми харесва как мърда(в неделя мърдаше много и риташе), не е достатъчно отчетливо, но според мен би било лудост да звънна на АГ-то днес, при положение, че съм била вчера на преглед...И това си мислих и да й звънна, ще й кажа, ядосах се - може ли да съм направила нещо не бебето или играят хормоните? Ще помисли, че съм тотално куку....
Та да, определено не съм в час, дано бебето започне да мърда по-бурно, както предните дни. Но да ще го отдам на настроението му, а не че нещо съм го направила или поне ще се опитам.
Малко дълго ми стана оплакването..
Simple Smile

# 590
  • София
Момичета, аз ви чета, но нямах време да пиша Simple Smile

Вчера бях на преглед бебка е почти 1 кг и една седмица напред:)))
Което безкрайно ме ощастливи, след което изкарах стресиращ момент в работа и цял ден отново се напрягах, че съм се напрегнала. След което и вечерта се напрягах, че съм се напрегнала и бебето нещо не мърдаше, както ми се искаше. Филмирах се естествено.... Днес пак не ми харесва как мърда(в неделя мърдаше много и риташе), не е достатъчно отчетливо, но според мен би било лудост да звънна на АГ-то днес, при положение, че съм била вчера на преглед...И това си мислих и да й звънна, ще й кажа, ядосах се - може ли да съм направила нещо не бебето или играят хормоните? Ще помисли, че съм тотално куку....
Та да, определено не съм в час, дано бебето започне да мърда по-бурно, както предните дни. Но да ще го отдам на настроението му, а не че нещо съм го направила или поне ще се опитам.
Малко дълго ми стана оплакването..
Simple Smile
По принцип съм "за" да си звъннеш на доктора за успокоение, а не да седиш и да гадаеш. Още повече, че ще направиш бърза консултация по телефона. Иначе, според мен, фактът че мърда, е достатъчен. Колко силно и колко бурно - не е важно. Но това си е мое мнение.

# 591
Summer, спокойно миличка. Нищо й няма на бебка. Ще се размърда, когато и ти се успокоиш и спреш да се притесняваш. По-полека я карай и с работата, не е добре за теб толкова напрежение, но то по-скоро може да се отрази психически на бебка, не толкова физически. Сега си почини малко, и до вечерта ще се е разшавала принцесата. Вчера си била на преглед-всичко си е ок. Разбирам ти и притесненията де. Аз преди два дни имах доста дълго пътуване-около 500 км и то с бус който друсаше много. Отне цял ден, а и вечерта бях на рожден ден на заведение в което се пуши и имаше силна музика. През цялото време си се чувствах добре, както по пътя, така и в заведението, но постоянно се терзаех да не му направя нещо на бебо с толкова хойкане. Вечерта не успях да заспя докато не започна да ме рита дребния. Големи филми. Е, все пак от тук нататък ще я карам по-кротко де, че на следващия ден бях като парцал. Но иначе сме си добре с бебо. bouquet

# 592
Summer 04,в коя г.с си?  Моето АГ ми спомена, че бебето е най-активно между 24 и 28 г.с. След това му става тясно и може да се усещат по-плавни движения, защото е наддало и няма толкова място да прави салта.  Crazy

# 593
И на мен днес ми е едно напрегнато на работа и после се ядосвам на себе си, че се връзвам и то става един омагьосан кръг. Пооправих се като излязох за 10 минутки на чист въздух и се поразходих.  Wink
summer_04, нищо няма да й има на бебка, но и аз съм забелязала, че като съм изнервена и малкия спира да шава и ми става много съвестно.
До кога мислите да работите?
По принцип 45-дневния ми болничен е от 22.03, но смятам по-рано да се отдам на почивка...някъде около 10ти.
 LLolitka, браво на теб...направо ти се чудя как си оцеляла  Shocked Аз пропътувах едни 100 км и щях да мра вечерта...нямах сили да се надигна от дивана.

# 594
На мен термина ми е 26, но мисля до края на февруари да работя. Даже вече едва издържам. Докато съм на работа, не знам защо си усещам корема опънат, тук там ме боли. Като се прибера вечер обаче, все едно с магическо хапче, се чувствам много по-добре.

# 595
Аз трябваше да изляза в болничен от 03.04 и мислех да си ходя до тогава на работа, но заради ниската плацента се наложи да си остана вкъщи за постоянно и от вчера съм в болничен.

# 596
И на мен започна да ми натежава работата. И хем не ми се работи, хем не мога да си представя да не работя. Имам много седене на крак, клякане, навеждане, сгъване... и на моменти просто искам да се приключи. Ама ако не работя пък какво ще правя по цял ден... ще се побъркам и да не виждам хора, абе няма угодия   Laughing  Докато мога май ще го карам някак. Но едва ли ще успея да работя до 08.04, габаритите няма да ми го позволят  Rolling Eyes

# 597
Мамчетаа,бихте ли сподели ли към какви колички сте се насочили или вече закупили...
Това като,че ли е по-трудно и от раждане с избор на екип 😬

# 598
Gospodinova1995, ние купихме Mutsy Evo. Сега в Хиполенд, Дундьо и Ивентас има -20% точно на този модел. Според мен си заслужава.

# 599
Момичета ще правите ли третата фетална?  На мен специалиста който ми прави втората каза, че няма нужда, но аз се изкушавам да ида. Най-малкото за шоуто да видя бебчо в големите седмици на 4д. Пък и все пак си е подробен преглед. В коя седмица е най-добре да се направи? Някъде около 30-тата ли, може ли примерно 29?

Общи условия

Активация на акаунт