Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 389
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Аз ще ходя, запазила съм си час, тогава ще съм 29+5. Исках по-рано, но нямаше свободни часове. На мен ми казаха между 28 и 30 г.с.

# 601
И аз доста се чудех дали има нужда от тази третата. Вчера си запазих час, тогава ще съм в 30гс. Казаха ми и на мен между 28 и 30 да ида. Все пак още се чудя, имам време ако реша, да го отменя.

# 602
И аз ще ходя на ФМ...някъде началото на март ще си запиша час, тогава ще съм 30та седмица или началото на 31ва. Най-добре да се пита лекаря, към когото сте се насочили, че различните лекари май предпочитат различни седмици.

# 603
Здравейте момичета,
Моят лекар , когато бях на първата ФМ ми каза ,че нямало нужда от тази ,която се прави между 28-31 г.с , но и аз мисля да ида за свое успокоение.
Имам едно притеснение аз и бих искала да попитам  на вас понякога втвърдява ли ви се коремчето?Моето примерно като си го пипна си е мекичко,но има моменти през деня ,когато става по-твърд и незнам това дали е нормално?Някой да е изпитвал подобно нещо?
Ще ходя на преглед към 20-ти и ще питам докито ама до тогава да попитам и вас  newsm78

# 604
Момичета готови са ми резултатите за антителата
Някоя от вас дали е наясно със тях,защото на мен нешо не ми е ясно...

-индиректнен coombs-положителен
-ензимен тест-отрицателен
-титър на антитела-1:4

# 605
evelinova, и на мен понякога ми се втърдява и го усещам издут някак...няма болка или нещо друго, просто все едно, че ми се подува още. Не мисля, че трябва да се тревожим.  Hug

# 606
ted_in_ka , да по същия начин съм и аз - без болка или напрежение ,просто по-твърд и леко издут  Grinning  Значи явно е нормално Wink

# 607
Благодаря ви момичета, много бяхте мили!
Аз съм в 26 седмица, всъщност в 27-ма, защото вървим с една напред и сме едно кило.
Бебето се разрита и се поуспокоих. Но явно тази седмица ми е напрегната на работа и трябва да се опитам да се успокоя. Ще си работя отвкъщи, дано това ми помогне Simple Smile

# 608
Това втвърдяване на корема го имам и аз. Това са първите подготвителни контракции, които са нормални и без болка. Затова сега започвам да пия магнезий.

# 609
Аз мисля да ходя на третата фетална даже съм се наканила да си искам и диск от нея, четох че се доплаща, но здраве, бебко тогава ще е пораснал доста и ми се иска да го видя, пък и лекарката да огледа подробно органите за лично успокоение. Все още не съм си запазила час понеже още ми е доста рано, но мисля някъде края на 29-тата г.с да го направя, тъй и тъй бебешора се движи със седмичка напред мисля че тогава ,ми е оптималния вариант. По въпроса за количките не мога да се включа защото ние сме се насочили към кенгуру или слинг като вариант засега, а да ви питам за бебешкото креватче ако вече сте се спрели на модел-обикновено такова или две в едно  което е и люлка примерно http://promocii.bg/leglo-lyulka-mini-5-884471  newsm78 Ние много харесахме втория вариянт само се чудя от цялото кламбучкане на люлката дали легълцето няма по-бързо да сдаде багажа.
Gospodinova1995, не съм правила това изследване защото слава богу с таткото се оказахме с една и съща кръвна група и с положителен резус фактор, но от това което четох преди да ни определят кръвните групи  положителния резултат за метода на Кумбс показва че тялото на майката образува антитела срещу плода, и в този случай титъра е важен, един вид дали стойността на антителата е висок или нисък. Но трябва лекар да каже това 1:4 добре ли, зле ли е и какво трябва да се предприеме. Няма ли посочени някакви референтни стойности за титъра? Знам че когато стойностите са ниски се прави изследването на всеки 2 седмици , за да се следят дали нарстват, като междувременно не се предприема лечение.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 14:15 от Guendolin1980

# 610
Аз ще ходя на 3та ФМ, ще бъда в 28г.с. + 5д.
За втвърдяването на корема, ако не е болезнено си е нормално.
Ааа днес ходих при друг АГ и той каза, че не само не ми е ниска плацентата ами си е напълно нормална и всичко си е наред с мен и бебчо. Само където моята АГ ме наплаши.

# 611
Ани чудесна новина. Може АГ-то ти да е сбъркала, но може и просто плацентата да се е вдигнала. Сега й е времето. Моята в началото изцяло покриваше родовия канал, и ми бяха казали много-много да не мърдам от леглото, слава богу в последствие се вдигна, поне нея да не я мисля  Joy

# 612
И аз ще ходя на третата фетална морфология. Дори и да ми кажат,че е излишно пак бих отишла. На мен ми каза доктора между 28 и 29 седмица да отида.

# 613
Днес бях на лекар, в 27 седмица сме вече малко над килограм Simple Smile Но пък плацентата ми не се е вдигнала никак. 2,5 см я мери, в 20 г.с. беше 2см. В началото при мен също покриваше канала и бях е обнадеждила, че се е вдигнала в 20 седмица, но от тогава няма много напредък Sad

# 614
Аз също ще ходя на късна ФМ по мое желание и за мое спокойствие - между 28 и 30 г.с. Тези дни ще звънна да запазя час.

Общи условия

Активация на акаунт