Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 383
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, и при мен го има втвърдяването на корема, но и чувствам едно леко напрежение, като преди цикъл. АГ-то ми каза да пия но-шпа. Днес на прегледа се видя, че бебето е още с главата нагоре. В 25 г.с съм и това леко ме притеснява. Кажете при вас как са бебоците? С първото ми дете още в 6-тия месец се беше обърнало и ниско долу му беше главата, и д-рката тогава ме пита дали не се разхождам много. Това си беше така де. Сега съм решила да се разхождам поне 2 пъти в седмицата, че аз от началото на годината все лежа вкъщи. Четох, че това би могло да помогне на бебето да се обърне. Дано, че многооо ме е страх от евентуално секцио.  Praynig

# 616
Моята бебка е също с краката надолу ,усещам ритничета постоянно в пикочния мехур.В 27г.с. съм ,но докторът ми каза ,че при всеки е индивидуално ,може и в девети месец да се обърне,но може и така да си остане.Аз гледам всеки ден да ходя на разходки и средно на ден горе долу ми се събират по 3-4 км ходене в зависимост от времето (когато е лошо не ходя много)., но все още не съм видяла ефект относно обръщането.Дано до края да си застанат както трябва с главичките надолу  Simple Smile

# 617
Аз от началото съм болнични и не мога да кажа, че се разхождам много.А пък в големия студ и поледици миналия месец съвсем. Но бебето се е обърнало.И аз понякога чувствам напрежение като преди цикъл и пия но шпа.

# 618
Те бебоците не се ли въртят още? Постоянната си поза ли са заели вече? Аз не се сетих да попитам, а миналата седмица бях на консултация и ще ходя чак след месец. Аз с толкова шаване имам чувството че постоянно прави салата. Единия път на едната страна, другия път на другата го усещам, ту високо, ту ниско newsm78 Нищо здрави да сме. Четох някъде, че много малък % от бебоците не се обръщат. На сестра ми се обърна чак към 8мия месец. Иначе за ФМ май и аз ще ида, така както гледам почти всички ще ходите. А и има и други мами с еднокилограмови бебчета, аз помислих че само нашето ще е слон, чак взех да се притеснявам и да мисля за това изследване за този гестрационен диабет дето го бяхте споменали.
За количката мисля че ще е мисията невъзможна. Все разправям на ММ, че няма да мога да харесам, а той толкова спокоен майтап му се вижда. Харесват ми и полските, но много противоречиви мнения. Гледам и испанските Jane и гръцките kiddo и още 2/3 марки. Незнам всяка си има представа и недостатъци newsm78

# 619
И аз това се чудех, не е ли рано да се притесняваме за позата на бебо? На последния преглед бяхме с главата надолу, но никак не седи мирен, та не мисля че ще си е все така до края на 9-тия месец. Аз вече повече от месец почти съм затворена в къщи и ту кълча кълки на дивана, ту ги опъвам на леглото , това ми е гимнастиката за деня сиреч никаква но мъника си е заел позиция, та е важно движението и разходките но не мисля че е задължителен фактор.Иначе за да подбутнем бебето в 9-тия месец да се завърти как си трябва са ми казвали много техники, ама дали дават ефект е друг въпрос- примерно да чистиш пода на четири крака, като се храниш или седиш да не се облягаш  назад, ами напред над масата, все едно корема го няма (което пробвах и още от сега ми е невъзможно за изпълнение! То който го е писал явно не знае какво е да имаш такъв корем 😂) , това със спането на лявата страна също, но нашето каратисче спи само като съм по гръб, наляво или надясно започва бясно ритане с двата крака и заплашва да ми пробие дупка в тумбака така че май също отпада като вариант  Joy

# 620
Уф, със спането и аз напоследък имам проблеми...само се въртя от едната на другата страна...не ми е удобно...схващам се. Надявам се да е временно и пак да започна да си спя нормално (до колкото е възможно, де)  Laughing

# 621
Те бебоците не се ли въртят още? Постоянната си поза ли са заели вече? Аз не се сетих да попитам, а миналата седмица бях на консултация и ще ходя чак след месец. Аз с толкова шаване имам чувството че постоянно прави салата. Единия път на едната страна, другия път на другата го усещам, ту високо, ту ниско newsm78 Нищо здрави да сме. Четох някъде, че много малък % от бебоците не се обръщат. На сестра ми се обърна чак към 8мия месец. Иначе за ФМ май и аз ще ида, така както гледам почти всички ще ходите. А и има и други мами с еднокилограмови бебчета, аз помислих че само нашето ще е слон, чак взех да се притеснявам и да мисля за това изследване за този гестрационен диабет дето го бяхте споменали.
За количката мисля че ще е мисията невъзможна. Все разправям на ММ, че няма да мога да харесам, а той толкова спокоен майтап му се вижда. Харесват ми и полските, но много противоречиви мнения. Гледам и испанските Jane и гръцките kiddo и още 2/3 марки. Незнам всяка си има представа и недостатъци newsm78

Llolitka,
И на мен мисията с количките ми се струва невъзможна.Минах през доста марки и модели ,но последно и аз съм се спряла на Jane Epic 3 v 1  или на Kiddo Cruze и немога и немога да преценя коя е по-добра.  newsm78 Simple Smile

# 622
И аз доста се чудя за количките. Тези на Kiddo нещо не ми допадат много на живо.
Мисля си и аз за Jane, но Crosswalk.

А сега срам не срам, ще ви питам. От няколко дни имам ужасен проблем със стомаха или червата по-скоро Sad. Появи ми се много неприятен и изнервящ даже бих казала запек Sad Не съм си променила храненето, ям доста плодове и затова си мисля, че е страничен ефект от антибиотика - Уназин. Започнах да се притеснявам да не навредя на бебо с напъни или с това застояване на храната и си мисля да отида да си купя Eva Q. Някой ползвал ли ги е, може ли да сподели?

# 623
На човек може свят да му се завие от колички. Толкова много фирми и модели...  #Crazy Аз гледах много онлайн, но на живо една единствена огледах по-обстойно, грабна ме и ми хареса. Реших да не гледам други, за да не се раздвоявам и чудя. Kiddo Jazz избрахме, устройва ме напълно, като цена. Харесва ми това, че мога да я взема без зимен кош, защото летния се трансформира и става за новородено. От приятелки знам, че той се ползва макс 4-5 месеца и няма особено смисъл и всички ми казват, че с пролетно бебе не си струва да се взима. За мен прецених, че наистина няма смисъл, защото нямам и къде да го съхранявам после. Другия голям плюс е, че е супер лека. Надявам се да е и стабилна, че то в магазина на гладкото всичко е стабилно и върви гладко, ама на софийските тротоари... Whistling

За късната ФМ и аз реших да я направя. Ей така за спокойствие и за кеф. Този път ще я правя в Надежда (предните бяха във Вита).

Днес съм на ЖК. Нямам търпение да си видя малката бонбонка. Сигурно е пораснала много  Heart Eyes

# 624
И аз доста се чудя за количките. Тези на Kiddo нещо не ми допадат много на живо.
Мисля си и аз за Jane, но Crosswalk.

А сега срам не срам, ще ви питам. От няколко дни имам ужасен проблем със стомаха или червата по-скоро Sad. Появи ми се много неприятен и изнервящ даже бих казала запек Sad Не съм си променила храненето, ям доста плодове и затова си мисля, че е страничен ефект от антибиотика - Уназин. Започнах да се притеснявам да не навредя на бебо с напъни или с това застояване на храната и си мисля да отида да си купя Eva Q. Някой ползвал ли ги е, може ли да сподели?
На мен заедно с антибиотика ми беше изписан и пробиотик Линекс,за да не се появят гъбички. Не се наложи да ги пия ,просто споделям.На мен ми изписаха за запек сашета Евакол.

# 625
veli36, благодаря. Аз си пия линекса, ноо проблема е на лице Sad

# 626
Десито, аз имах страхотен запек, който ми докара и хемороиди но откакто ми падна хемоглобина се старая поне през ден да хапвам червено цвекло и запек не съм помирисвала. Мисля, че е от цвеклото, защото четох, че действа разхлабващо. Имай предвид, че не преяждам с цвекло, само един малък резен добавям настърган към салатата. То и без това голямо количество не е хубаво, защото е много силно  Peace

# 627
red_balloon, мила, аз съм в 6 месец и до сега не съм имала проблем през бременността с това. Всяка сутрин ям кивита. Убедена съм, че е от лекарствата, но ми остана само 1 хапче, надявам се после да не е  така Sad

# 628
veli36, благодаря. Аз си пия линекса, ноо проблема е на лице Sad
Защо не пробваш с тези микроклизмихчите с пчелно нещо си бяха-мелилакс май се казваха. С една две нищо ти няма. Те по принцип са си безвредни де, но може да привикнеш при редовна употреба,  но след като положението е такова по-добре вземи. Тези напъни няма да доведат до нищо хубаво. Най-много някакви хемороиди или контракции, а ние и без това сме предразположени към тях в момента. Пробвай с една, после при нужда след 1-2 дена още една и ако проблема продължава обади се на аг да ти изпише нещо bouquet
evelinova, ти бутала ли си на живо кидито или джейна? При тези модели малко ме притеснява, че при легналото положение чупката в кръстчето си остава. Все едно накланяш стол, а не става равничко.

# 629
Бутал съм ги и двете по няколко пъти  понеже постоянно съм в размисли.Хората от Хиполенд и от Кидо вече сигурно са ме запомнили от ходене там Joy
Аз също имах известни притеснения за чупката ,че може би няма да е удобна за бебето ,но моята кума имат Cossatto Giggle ,която също е така с чупка,не става напълно легнала и виждам ,че за нейнста принцеса това не е проблем ,а тя обича да си поспива в количката.
И двата модела са много лекички и маневрени-Kiddo и Epic.Причината аз да изключа Crosswalk е ,че е една идея по неманеврена и маалко по-тежка от Epic.
При Kiddo ме притеснява плата ,от който е изработена количката -мисля ,че лятото доста ще запарва и само това и намирам като минус на нея.

Общи условия

Активация на акаунт