Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 771
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
И на мен ми препоръчаха за зъби Бочко гелче. Ще го взема днес. Аз реших да не давам дентокинд и панадол, педиатъра ни беше изписал и тях освен ка глюконат и стодал, обаче на всяко даване се боря като с мечка, плюе всичко, реве... аз изнервено дете не искам и свеждам тия работи до минимум, не стига че пищи и когато му дърпам сополите. Вашите мъници така ли правят като им давате нещо или дърпате сополи?

Аз снощи много разглеждах и реших да купим ето това:

Аз обичам по естествени материали, тъкмо ще може и да си играе с него. Няма да го слагам в проходилка паяк (онези с гащите). И така. Има и на Hape много яки играчки пак дървени.

При нас цифките продължават. Дупето се пооправи. Понякога вдига лека Т и бързо я сваля, може би от напъване или мрънкане я вдига, защото е ниска 37,5 approx.

# 361
Янна, хубаво е.
Като и дърпам сополите не мрънка, опитва се да изяде накрайника и се мръщи 😁

# 362
Интересна е статията на Алистра. И преди съм я чела. Би могло човек да си отсее нещо за себе си.

За проходилки не съм мислила да му купуваме. Ще видим като стигнем до там. Това са до някъде неща, които купуваме, за да улесняваме нас родителите. Активната гимнастика по-късно я оцених. Може и с проходилката да стане така. Обаче ей го на, има играчки на тази гимнастика да развива там нещо си, а той с торбичка си играе.  #Crazy

# 363
Нашия шезлонг си е с предпазни колани, само дупето провисва, но днес успя да се насе.... върху него, така , че пак ще съхне, явно през нощта си е похапнала.
Притесних се понеже яде последно в 4 ,а в седем съвсем малко и сега яде в 9:50 вече , иначе в 8 се събуди и сега спи пак. Дупето й също пак стана в пъпчици, мажа с Aven Ciclefat , сутрен и през деня е ок, вечер се зачервява.
За две сед не знам още колко е наддала, понеже нали направи месец на втори от засичането и от тогава почвам наново, днес ще видя за една колко.
Да ако не наддаваше не знам какво щях да правя. Април се връща ММ , малко остова, януари щом влезе вече ще мине бързо, февруари е по-къс и ще остане един март, тогава ще е по-хубаво времето може и той бързо да мине, а има и празници

# 364
Все пак яденето в 7 също се брои. Реално си е похапнала през 3 часа. И ние не ядем еднакво всеки ден  Naughty

Таткото много ще има да наваксва. От разстояние не е същото. В приятната компанията на Тонито по-бързо ще мине времето.

# 365
Всички шезлонги са с предпазни колани, аз написах, че нашите нямат защото са ни дадени от друга майка и явно са ги свалили. Много обичам така, като видят майка с бебе и бързат да се отърват от ненужните вещи и изобщо няма значение дали е в добро състояние. В моя случай ММ е за убиване, че ги е взел. От същата дама (която аз не познавам всъщност) имам и активна гимнастика на фишър прайс ама без играчките...е? Много се ядосвам така. Една друга мама се опита да ми пробута цял плик бебешки дрешки, ок... нямам предразъдъци толкова, ама да не бяха набити с космите на кучето й. Аз ако ми искат дрешки или играчки, бих дала само много запазени и цели неща.

Отплеснах се.

Споделете вашите мъници как наддават, ако може и с възрастта.

Дамян в момента е 5м и 10 дена, към 6,500 не знам много точно, 67-68см. последния месец ще е 400-500 гр.  и 4см

И вторият зъб е избил.  Mr. Green

# 366
Ох, аз нещо съм се побъркала да купувам нови спални комплекти, ама се чудя дали да взимам, че какво да ги правя после. Иначе много ме е яд, че повечето ни неща не се различават от нови и не знам какво да ги правя. Ей сега съм събрала една торба универсални дрешки за новородено, че една позната чака момиченце. Ама отделно от тях имам толкова много дрешки за момченца, за които просто ми е жал. Люлката и нея ще я ползваме още малко после ще я прибера най-вероятно за в бъдеще. Ел.стерилизатор имам, който ползвах много малко, има няма 2 месеца, и то предимно за 1-2 биберона и шише за вода  Shocked В последствие и шишета имам чисто нови.  Ама нали първо бебе... трябваше за всичко да се подготвя  Grinning

Ние утре сме на преглед и ще видим колко точно тежи:)
Тия памперси 3-ка много взеха да пропускат, и то предимно откъм гърба и предимно жълтичко  Laughing Имам още двайсетина, после май ще пробваме 4-ка:)

# 367
Аз съм писала Дея колко е наддала за месец и малко - 1200гр и 2 см.
Сега в 14:30 ни е часа.

# 368
Въпреки, че е по-малък на размер от повечето тук и Дамян е вече на 4-ка от 3 дни. Тройката започна да пропуска и за един ден го преобличах по 3-4 пъти. Имам 7-8 бр. от стария и 10-15 от по-стария размер... не знам какво ще ги правя.  Simple Smile

1200гр. respect  Mr. Green

# 369
Янна, честито  Mr. Green Сега би трябвало да се поуспокои Simple Smile  Heart Eyes
Мерси, че ми припомни за играчките на тази марка, обожавам ги.
Виолета на 4М и 10 дни, т.е. днес, е към 6300 - без да е яла, точно след голямото ако  Mr. Green и е дълга около 65 см. Сега похапна към 120 мл и спи, но гърдата беше пълна (нелюбимата) и предимно се е хидратирала, не пожела да я изпразни добре.
Дамян е на максимума по дължина, сега гледам табличката в Baby Care аpp-a ми  Mr. Green

# 370
Явно ще е като мен (дано!  bowuu) аз съм била дълго и тънко бебе. 

# 371
Аз съм била хубаво бебе, което бързо е станало много тлъсто, след като са ме захранили с домашно кисело мляко и всякакви сокове и т.н. след третия месец, т.к. майка ми е получила мастит и са й спряли кърмата с бинтове... Shocked Имала съм колики седем месеца  Shocked До 18 год бях изключително злояда и много слаба, реално чак като срещнах ММ теглото ми се нормализира   Mr. Green ММ също е много слаб и висок, а благодарение на бисквитките Плазмон в буламачите, които му е бъркала свекърва ми, е бил към 8 кг на 3 месеца.

# 372
  • Перник
Запис и от мен. Мама на бебе Мария родено на 10.08.2016. Щи ви следя с интерес Simple Smile Започнахме захранване с тиква, от днес морков, но хич не и хареса. Може ли от утре да го смеся с тиква? Иначе сме на АМ хип анти рефлукс, че повръща друго. Иначе тежи 7200 и е почти 70 см. Роди се 3470 кг и 52 см. В чуденка съм за 3-та ваксина, че я отложихме беше нещо сополива/без други симптоми/ и сега с този грип направо не знам кога ще я слагаме...

# 373
Добре дошла  Hug
Хубаво е да се изчака три дни след въвеждане на нова храна.
Можеш да ги смесиш спокойно. Комбинацията е добра Simple Smile
Не се тревожи ако бебето не яде много или въобще. Още е малко, а и си менят вкусовете. Не бързай, бебка е наддала много добре. След няколко дни пак предлагай. По-сладките храни слагай на върха на езичето (там са рецепторите за сладко), а другите - по средата му. Това е от мен на теория, с опит в захранването е Надя.

# 374
Добре дошла!!!
Алистра и Тончито изяде частична цица около 90 мл, не беше яла от 9:50 и чак в 14:50 , в 12:30 направи няколко глътки само.
Тоничка я знаете сигурно , но ще напиша 4 м и 1 сед 7,150 , 64 см .
Алистра, май скоро няма да идва скок в растежа, аз съм я забелязала че примерно една сед яде слабо, после една много.
Надя, върнахте ли ке от прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт