Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 574
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Моника и моята е като на Янна,но не ми е удобна,тази която е с купичката на Томми ползвам най-често,а за кашите тезина Мам  заради топлата вода.На нас също ни подариха подобен сет и аз вече използвам купичката от него.А относно постелките аз съм взела тези като пъзел от Джъмбо и 10 плочки струват 10-15 лева,има с букви ,с цифри, с животни,удобно е, че може да се редят както ти трябва, мекички са и нашето момче се търкаля на тях с кеф.А на тези килимчета които са лесно почистващите ги има в различни модели и размери в Alliexpress,сайта е китайски и са по 5 долара.Аз съм поръчвала няколко неща от там и съм доволна.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 11:00 от mparmakova

# 556
Добро утро  Hug
temesta, мерси за рецептата Simple Smile Споделяйте още, ще спретнем рецептурник Simple Smile
Моят списък е по-различен заради ЗВБ, но ето идеи.
За мачкането на зеленчуци, което сподели Джулс (по-здравословно е)-копирайте целия линк, че няма да ви излезе:
http://www.dundio.com/nuby-комплект-за-хранене-с-приспособление-за-намачкване.html?search=Nuby&page=2
По-нагоре бях постнала мега яка чинийка с подразделения и др.глезотии Lansinoh Momma. Има и на Нуби подобна купичка, запазва го топло: http://www.dundio.com/nuby-купа-2-деления-за-затопляне-на-храна-в-микровълнова-фурна.html?search=Nuby&page=2
Nuby имат и меки силиконови лъжички, аз предпочитам термолъжичките на MAM.
Чашите за вода ги обсъдихме, аз харесвам NUK, но има и други, например това чудовище Simple Smile
http://www.dundio.com/nuby-чаша-с-мек-накрайник-monster.html?search=Nuby&page=3

Трябва да измислите и къде да го слагате, докато не може да седи Wink Иначе ще падне голямо задавяне и повръщане.

Виолета продължава много добре да суче, дано винаги е така  Praynig Тази сутрин похапна, напълни звучно спалното чувалче & след тоалета сама си заспа.
Сега пак сука, сука...зачерви бузките и заспа Simple Smile Днес вече са 3 градуса тук, направо лято...

Надя, как е Дея?

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 11:45 от Allistra

# 557
Дамян сутринта яде и рева... все едно още е гладен. Оставих го на леглото да отида да направя АМ и да го мъча с пипетката на панадол (тя е като спринцовка) и докато се върна беше заспал. Сега се събуди, нападнах го с АМ, но греда... за пореден път. Не иска и не иска, гладен, сит, много гладен, спящ, на челна стойка, Дамян АМ - не яде.  Crossing Arms

Идеята за рецептурника е желязна... как да го организираме. Нова тема... не е добра идея, тук да си ги пишем, ще са разхвърляни по темите... как? Ако някой е по-запознат с дудгъл докс... може там да си отворим едно документче и да си ги трупаме.

Магазин дундьо имаше до Майчин дом, много ми беше удобен, нооо... затвориха го Sad

# 558
Моята лъжичка е същата като на Яна и аз я ползвах да давам капки Колийф с нея , но сякаш и на мен ми изглежда неудобна за ядене. А сега слагате ли ги на земята на активната гимнастика и килимчета,на мен ми се струва много студено на пода и преди май месец нямам намерение да я слагам, макар че в стаята е 22 градуса, може и повече да стане но доло си е студено, ако няма подово отопление.
А какво значение има какви са купичките, примерно на Томи Типи за 12 лв 2 купички с лъжичка или от домашни потреби купичка за 1 лв, не виждам разлика (  комплекта го бях купила за подарък, не за нас) . В микровълнова не смятам да топля храната, че да ми трябват някакви специални

# 559
Моята лъжичка пак е мека силиконова,но ми се вижда някак си по-дълбока. Ще видим как ще е.
Симеон снощи заспа към 11, яде в 3 и в 6. После стана към 9,яде и сега пак яде Simple Smile Така, че за днес сме добре с яденето. В последно време го оставям да яде, когато поиска, дори и ако прави по-дълги паузи. И определено е по-добре така, отколкото да се мъча да го храня, когато не е гладен. Явно ще сме си злояди по принцип, ама какво да се прави. Майка му започна да се храни чак като забременя  Laughing

Гери, нашата гомнастика сега е на дивана, но скоро няма да може да е вече там, че много шава. Пода ни е ламинат, отгоре има килим и хола ни е много топъл. Отгоре с постелка от тези, които изолират и пода въобще няма да е студено. Може би ако е  на голи плочки отдолу ще е по-кофти, но няма как да се ограничат децата да не са на пода. Дори по-добре, отколкото да падат от дивана.

# 560
Аз съм запозната с Гугъл Докс Simple Smile Но сложно ще стане...
Или отпред, или ще събирам в текстов файл, ще го принтна с хубав шрифт и ще го кача като снимка във Flickr Simple Smile
Обикновените купички имат вредни пластмаси  Peace Много внимавайте!
Ето за незапознатите:
http://zepir.com/view/bg/104/mediya/kak-da-izbegnem-opasniyat-himikal-bisfenol-a
Има и по-евтини бебешки купички, идеята на по-скъпите е да го държи топло, да е добре прикрепена, удобна, подразделения -така бебо си избира...
Пюренцата водят  Party
Янна, стачки като нашите май никой не е имал - или каквото беше, и аз не знам...Пробвам поред всичко. Да вървя и да я люшкам, докато реве все едно я коля не беше приятно, но засукваше. Някой път от нерви или игра минаваше времето и после почваше да недоволства. Сега съм като коледна елха с гердани и к'во ли не...абе само звънчето за хранене ми липсва, но тя пък мина в мноооого сучещ период, иди я разбери. Снощи си вдига краката, хваща ги с ръцете, оттласква се...
И аз мечтая за килимче, хубаво е да се видят обаче. По-твърдите са по-удобни за търкаляне и гимнастика. Много обичам пъзели, сглобяваш ги както искаш.
Моята е на ламинат с едно одеялце отдолу, но е близо и до радиатора.
Тук климатици няма Simple Smile

# 561
  • София
Ние сме с термо лъжичка, отделно си има и комплект метални детски прибори, но те са за като стане по-голяма. Много са красиви, с гравирани картинки върху тях, после ще погледна от какво точно са направени.

Относно съдовете, аз пък не исках детските, които са пластмасови. По принцип не харесвам пластмаса, затова и шишенцата ѝ до едно са стъклени. Затова купихме порцеланов детски комплект с картинки ("Маша и Мечока"), който съдържа купичка, чинийка и чашка. Все още тя няма пряк досег с него, тъй като аз държа купичката, докато ѝ давам пюре, по-нататък се надявам, че няма да летят съдове из нас, докато се храним в столчето. Simple Smile

# 562
Да направим един албум във flickr, няма нужда да ги принтираш, може да използваш PrtSc. Може и аз да се включа, например да ми пращате всеки какво "готви" и за колко месеца е подходящо и аз ще ги организирам в албум като снимки.

"Вкусен рецептурник от августовския курник?"

bowuu Благодаря, благодаря...

ПП: Дамян не е в стачка, кльопачката не му стига пак, май.

Днес ще е -5 в ранния следобед, чудя се дали да не се измушим малко в градинката...

# 563
Сега погледнах, че нас ни няма на началната страница и ако може да бъдем вписани: Мартин - 21.08, термин - 26.09, 2580кг, 46см, гр.Плевен

И аз имам само лъжички, с които давам капки. Два вида - едната като на Янна, по-плитка
http://www.hippoland.net/canpol-silikonova-l-zhichka?utm_campaig … mp;utm_medium=CPS

Другата е за 4+ месеца, по-дълбока
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/hranene-i-karmene/pri … a-s-d-lga-dr-zhka

На преглед сме на 24.01 и след това мисля да започвам захранване, но не мога да реша още с какво да започна

# 564
Янна  smile3501
Супер е идеята за рецептурника   Peace
И при нас май се постопли, но има толкова много сняг след снощния снеговалеж, че не съм сигурна, че аз сама ще успея да вървя, камо ли с бебе на ръце, а за количка няма да говоря  Naughty
Надявам се поне ММ да изчисти колата и огромната преспа, която се е образувала зад нея и да отидем до някой хипермаркет да пазарим.. то ще си е чиста разходка. И като гледам май скоро пак дават снеговалежи, имам чувството, че до края на месеца няма да излезем от нас  Sad Не помня скоро в БГ, и то в Бургас да е имало толкова много сняг. Догодина ако има сигурно ще е забавно с малкия на снега Simple Smile)

Стаси и аз се чудя още с какво  Embarassed Но в крайна сметка май ще започна с картофче Simple Smile Може пък да се хареса като първа храна, а и  докато бях бременна изядох тонове картофи, може да му напомни вкуса  Laughing Laughing

# 565
Сега се чудя... дали има дървени прибори за хранене на бебе... в etsy? Някъде другаде... ще ровя.
В
Скрит текст:
зоя.бг
има едни БИО италиански пюрета, да са известни на някого? Alce Nero май е марката.

Mr. Green Аааа, идеята за самия рецептурник е на Allistra.

# 566
Янна, страхотно заглавие. Така се смях.

# 567
ЯННА,  smile3501 и от мен Simple Smile Много идейно заглавийце   Joy
Аз като се хвана за нещо и се вманиачавам, но доста други задачи чакат, а и вие сте мега добри, едвам  ви смогвам Simple Smile Удивявам се колко успявам да изпиша от телефона  Simple Smile

stassie, добавям ви  Hug
Аз бих започнала с тиква Simple Smile Незапичащо, сладичко и приятно, след седмица - картоф или картоф с тиква Simple Smile Но хубав, селски картоф, от тези, които сладнеят, ехх тук поне картофи има всякакви Simple Smile

Не съм го чувала това пюре, ще пиша на приятелката ми в Милано, тя е с 1 1/2 годишно и може да ги знае, а и те там са много "фешън".

Най-накрая успяхме да се отместим от леглото, след малко спретвам ранен обяд (тук сме с един час назад) и изчезваме навън.  Моника, то е направо чудо в Бургас Simple Smile Четири години го чакахме тоя сняг, взе че дойде сега, заедно с паламуда Simple Smile

За лактацията, за съжаление нищо не е по-ефикасно от цокащото бебе, но сминдух на капсули много помага от билковите лекове. Освен овесена каша и бира също така помага и лучената супа Simple Smile ММ прави италиански вариант на френската рецепта...(уникална съм да споделям рецепти на мъжа ми  Grinning

Първо се прави бульон от пиле (слага се да ври пиле, цели зеленчуци - лук, картоф, целина, моркови), след това се намира някой да нареже няколко големи глави лук (или го правите вие и плачете като крокодили), задушава се в малко масло или зехтин, след това се добавя малко бяло вино, бульона, оставя се да поври и като е още гореща се добавят меко сирене или Ементал и крутони или просто суха франзела на филийки.

И аз мразя пластмасата и имаме подарени прибори и прочие, но искам бебето да е въвлечено в процеса на хранене от малко... и вече се чудя с какво да облепя стените в кухнята  Grinning В Бейбислинга има хубава статия за това, като се изпусне момента как вече не им е интересно да имитират, да опознават чинийката и прочие. Не се виждам да правя самолетче с лъжичка, криейки откъде идва, и двегодишното ми крокодилче да търчи из кухнята или да къса снимки (както аз съм правила навремето). Но да видим...

# 568
Здравейте. Дея и добре вече, не кашля почти. Аз ставам по-зле, пия АБ от снощи, но засега няма ефект.
Идеята с рецептите и супер. Може да качваме снимки на пюренцата и другите храни и в коментарите да пишем как сме ги приготвили. Аз мисля от утре пак да започна да й давам пюрета.

# 569

На преглед сме на 24.01 и след това мисля да започвам захранване, но не мога да реша още с какво да започна

Аз ще стартирам с тиква. На 16-ти ще отидем на преглед и тогава ще преценя веднага ли започвам със захранването или ще изчакам да стане на 6 месеца. (т.е още 2 седмици след прегледа).

Аllistra, аз на теб бих ти връчила орден ентусиаст No1 по всички въпроси, но ако трябва и рецептурник да правиш, ще трябва да въведем членски внос и да ти определим месечно възнаграждение.

Общи условия

Активация на акаунт