Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 566
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Мами които се чувствате отпаднали и уморени ,направете си изследване на желязото в кръвта.

Аз си мислех да изследвам ММ, че нещо много ми вдига кръвното. То все едно си имам второ дете Simple Smile

# 616
От около месец се каня да пусна едни кръвни, хич не ми се ходи до ЛЛ, с тия вируси, ще си ги платя, то и в лабораторията винаги е една опашка  Sick и за щитовидна се каня да се изследвам от време оно. Само отлагам.

# 617
Браво, Янна Simple Smile
За валидността на паспорта - не знам - при нас е три години в началото.

temesta, подкрепям. И да ви кажа, че за съжаление нисък хемоглобин при майката значи недостатъчно желязо в кърмата Sad Така че си пийте витамините, че нямаме право на пролетна или зимна умора. Италианският педиатър мен ме пита имала ли съм проблеми с щитовидната  newsm78 Никога не съм се изследвала.

И аз още се чудя за това столче, по-нататък седенето в шезлонги дори и с колани ще е премеждие, от друга страна много дечица обичат да си почиват като станат по-големи...ще се почудя още месец.

Мъжете като цяло, колкото и да са добри и ако и да ви готвят като моя, считат, че бебе се гледа лесно. Вчера, като бяхме в съседите, очите на моя изпопадаха да гледа как другият баща го люшка бебето, носи го, пробва всякакви хватки, пее му, СМЕНЯ памперс, и какво ли не, а то мрънка, та мрънка...и така ВСЯКА вечер правело. Казвам му, гледай и се радвай, че не те занимавам и само си играеш с нея - всичко останало правя аз. Можете ли да повярвате, че ММ още се оплаква, че нощта на раждането била много тежка, защото не успял да спи изобщо   Laughing Но аз му се радвам, влюбена съм и т.н., естествено съм в добро настроение....общо взето сама си насаждам всичко, аз исках бебето, аз държах всичко да правя и съответно май ще го правя следващите 100 години...И да ви кажа, май всеки мъж си мечтае да се пуска с шейната по склона и да е всичко един адреналин, едно преживяване голямо без Памперси и прегледи, а моят съвсем откровено си казва, ех, ако можех аз да съм в количката, в чувалчето, да ме хранят, да спя...та така  Mr. Green

# 618
Колко познато за мъжете  Tired

Симеон официално хапна 3-4 непълни лъжички картофче с малко кърма, което според моя вкус се получи доста сладко, но в момента, в който го опита той, имах чувството, че ме намрази, задето му давам нещо различно от мляко  Laughing
Първо като видя лъжицата отвори инстиктивно уста и поиска да я хваща сам  Grinning В момента, в който усети вкуса беше потресен, започна едни физиономии, едно чудо, дори му се пригади,милия.. очаквах да не стигнем до втора лъжица, но очудващо, че не я отказа Simple Smile
Успях да заснема едно кратко клипче, стараех се да не види телефона, че той много го разсейва.
Не знам колко запича картофа, той веднага го изкара  ooooh!

# 619
Картофът прокарва, тиквата разрежда, морковът запича, така знам аз. ММ много гледа бебето, не ми харесва да казвам 'помага' щото нали сме партьори в родителството. Като се върне от работа общо взето той го поема, уикендите по равно се занимаваме, приспива го, сменя памперс, играят си, къпем и после масаж и обличане винаги заедно от началото още. Да не урочасам сега нещата де  Praynig
(Ама пък не ми готви ММ за жалост, би било чудесно..  chef)

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 13:10 от Anikka

# 620
Мъжете....сложна тема. Оставиш ли ги в началото и те си свикват. Мама прави всичко. Ние от начало всичко правим заедно, после имаше период малко повече аз, сега сякаш сме наполовина. Татко сменя памперси, гушка, люшка и успокоява. Мие чинии, чисти. Прави всичко, но и аз правя нещо докато той върши друго. Харчим разумно и си мисля, че не му вадя душата за пари. Като се огледам виждам и примери в които върху мъжете пада много голяма тежест заради опитите да имат стандарт на живот, които не могат да си позволят. Това много често се заради половинките им.

# 621
Mного добре звучи, Linusha и Anikka. Аз не искам да звучи все едно се оплаквам, по-скоро ми е забавно Simple Smile ММ е с много чувствителен нос и като цяло е по-подреден от мен  Embarassed, не само готви, а и си мие и чисти в кухнята с едни ръкавици...не може да се каже, че ме е оставил, а ако има ненужни разходи, в 99% от случаите са мои, е, с мои пари Simple Smile  Аз се старая да му преподавам какво трябва да прави, защото е много важно да установи връзка с бебето, той горкият няма и много опит и както споделих всичко му изглежда "рисковано"  Simple Smile Забавно ми е да гледам, например, как се мъчи да я облича, тя се върти като октопод...много е влюбен в нея и му изглежда изтезание да я държим по корем...малко по малко ще свикне да е с нея и няма толкова да се шашка. Оценявам и усилията му да спи при нас, въпреки че има много лек сън и се събужда пръв и ме побутва да я накърмя  Grinning

Моника, доста добър старт на захранването, браво Simple Smile

# 622
Здравейте, и аз да се изкажа за хемоглобина 😀 От родилното ме изписаха с хмг 80 и въпреки, че пих желязо се вдигна много бавно. Отелно, че Дея не изкаше да суче и ми спря кърмата. Мисълта ми е, че и хемоглобона има някаква роля.
Имаше авария и нямах нет 😱
Дея ще си има още едно зъбче.. ☺

# 623
Ех, всички се озъбихте, само ние се ослушваме още.
На мен хемоглобина ми беше добре и преди раждането и след това. Наскоро обаче мислех и аз да си пускам изследвания, че и при мен имаше период, в който не ми беше добре, но така и не дойде ред за изследвания.
Надя, ще питам теб, имаш повече опит в захранването.. Simple Smile Мисля 6 дни да сме само на картоф, чак след това ще се снабдя с дом.тиква.. въпроса е тиквата отделно ли да я давам 2-3 дни или постепенно да я добавям към картофа  newsm78

# 624
И двата вариянта са добре. Може и първо да дадеш няколко лъжички тиква и да дохранваш с картоф. Аз ги смесвам.

# 625
Честито зъбче. Боян няма нито едно. Днес сме се засили на гости. Няма да може да се разходим, освен ако пътуването с кола не се брои.

# 626
 Mr. Green 2 часа навън, а?

Обаче...

БЯСНА СЪМ!!!

Това е безобразие. Чистили, каквото чистили и всичко струпали къде? По ъглите на улиците. Е, как се минава с количката през локви, тиня, киша, преспи и коловози... невъзможно. Добре, че бяха две жени на отиване и на връщане да ми помогнат да прескоча, че не знам... #2gunfire центъра на София - дръжки!

Иначе Дамян още спи Simple Smile

Наде, нали ти казах... те вървят в комплект Simple Smile

Нашият татко е сменил точно 4 памперса. Само веднъж е излизал сам с него, а като се прибра съм отваряла и затваряла вратите пред него и след него (той с бебето не може да си отвори вратата). Нито веднъж не му е вадил сополи, не му е рязал нокти... нищо. Обикновено сме "Би ли го взел за малко, че ме заболяха ръцете?", "Да, разбира се" и след 2 минути точно следва: "Аз... ъъъ, може ли го оставя в легълцето, дали ще се разреве?" ... оставя го съответно, детето пищи и мама отива да гушне.

Това е ММ.

# 627
И ние днес в преспите с количката се замъкнахме на консултация, ползвахме момента да си направим разходка след дългото киснене вкъщи. И аз видях зор - по улиците текат кални реки, коловози, тротоарите непочистени... Измериха го 7300 гр, 64 см - аз имам чувството че вече няколко месеца подред все 64 см го мерят, че даже дали предния не го измериха повече - почнал е да се смалява??  Laughing  Шантава работа... явно расте предимно на килца, не на височина  Mr. Green  Педи каза да почвам да го захранвам. Първите дни по няколко лъжички и до една седмица щял да яде по 120 гр.  Rolling Eyes  Колко беше убедена... На мен не ми се вярва, ама ще видим.  За един месец да е опитал всички зеленчуци и на следващия месец трябвало да почва да яде месо... Нещо много бързо и ударно ми се вижда това захранване, може би защото е кърмаче и заради прословутото желязо. Все си мисля, че каката я захраних с месо по-нататък... забравила съм  Thinking  Сложихме и предпоследната ваксина.
От вчера ми се струва, че виждам бяла точица на долния венец, чакам с интерес дали тия дни няма да имаме придобивка  Simple Smile

# 628
А аз чакам с нетърпение да се върне моя, понеже му връчнам бебата и той продължава, ще я хране той с пюретата, тя иначе няма какво да се прави по нея, не плаче, на ръце не обича, спи си , просто ще седи той да я наблюдава. Той прави всичко по принцип, чистеше, пералня,простира, подрежда, вместо майка и баща ми е  Grinning , понеже аз не съм много оправна , та трябва някой вместо мен да върши нещата. Сега докато го няма свикнах аз да правя повечето неща. А да закуска, обяд слагаше на масата, това той така ме беше научил откакто зажиняхме заедно, после се ядосваше и караше, че нищо не правя , ама той си е виновен, така ме беше свикнал. Сега обаче свикнах и аз да правя много неща, така , че ще е доволен от мен, само да не се изглезя наново.

# 629
Самдей, Дея все още няма заместено изцяло хранене, а я захранвам от месец и нещо. Месото и аз знам, че може да се въведе месец след захранването, но това не означава, че задължително трябва да е така. Аз обмислям да го дам след около месец чак.

Общи условия

Активация на акаунт