Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 565
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Наде, и аз не мисля сляпо да следвам указанията на педи, както и се съмнявам, че толкова бързо ще заместим хранене. А в нашия случай това няма и да е добре, защото бързо ще намалее кърмата... Ще се водя по бебо. Сега в почивните дни ще ходя да купя лъжички, купички и някаква чашка за вода с накрайник (може пък с нея да се научи да пие вода). С каката ползвах лъжичката на Канпол, за която сте писали и ми беше много удобна, с кеф си хапваше с нея Simple Smile

# 631
Сега гледам на Тоничка калъфката половината е мокра, аз ядох , а тя сама се забавлява в леглото си и ръба одеялото, одеялото е мокро в лиги, ама защо рамото и калъфката са мокри, дали не е повърнато, ама много ми се струва, само че не мирише на нищо и е просто мокро все едно от вода.

# 632
И аз мисля да си пусна едни изследвания, че още на изписването желязото ми беше на границата. Тази седмица на 2 пъти леко ми се виеше свят, та се надявам да не е паднало драстично. Ям червени меса та дано не трябва да пия пак желязо, че не е приятно. Сутрин редовн си слагах чия и овесени ядки в кисело мляко, обаче то желязото нали не се усвоява с мляко, та сега се чудя с какво да приемам чията.

Моят младеж днес отбеляза завиден успех в яденето на крака и чорапи 😀. От доста време си разглеждаше краката с интерес, но днес успя най-накрая да си оближе палеца 😀. Чудя се кога ли ще го засуче, че доста му се кани. Много е забавен като си разглежда краката.

Аз с количката не виждам шанс да изляза скоро. Днес излизах със слинга и по тротоара едва се тътрих, добре че не се хлъзгаше. Ако съм с количката трябва по улицата да я бутам и пак остава въпроса как да стигна до улицата 😀.

# 633
Someday, то меренето не е много точно, я не изпънали добре краката, я главата мръднала.
И ние излязохме за малко днес, ама с раничката, с количка не си представям. Мен много ме изнервя обличането на всички зимни катове дрехи, него също, нямам търпение да стане топло.

# 634
Янна, при вас поне е почистено  Confused А при нас-нищо! Нищо, че сме на 5мин. от центъра. Иначе да се отчетем и ние излязохме, но на ръце, за около 20мин.,защото наистина с количка е невъзможно, после отидохме в мола. Малкия не беше излизал толкова време, че сега или му беше всичко много интересно или се радваше на това, че му повдигах леко облекалката на количката, за да може да гледа Simple Smile
Ние също няма да бързаме с месото. Дори  нашата педиатърка каза щом аз ще му правя пюрета този месец да караме на тиква, морков и картоф, каквито могат да се намерят хубави в момента. Вече аз ако преценя края на месеца да му заместя обедното хранене, ако не иска цяла порция, няма да го мъча с пюре. И евентуално ако заместим обедно другия месец да започна да давам следобед каши.

# 635
Гери, да не би да се е изпотила?

# 636
Не , не е изпотено, после повърна малко наактивната гимнастика, после малко вика и се оригна, после пак й беше некомфортно , вдигнах я и пак се оригна. Май след яденето не я оригнах добре, само веднъж много слабо се чу и ми звънна тел ли не помня вече , оставих я веднага в леглото и аз ядох. Може и да е преяла, днес пак големи количества яде.
Тамън щях да я къпя, измих ваната, легенчето, затоплих стаята, отидох да пълня водата, идвам в стаята Тоничка заспала и  излях водата. Почна се едно притеснение, че Тончито няма да е къпана, заспа, кога ще яде. Ходих в кухнята , говорих по тел с майка и с ММ  и се връщам , тя се събудила, играе . Пак отивам да пълня ваната  Grinning , дано не изиграе пак номер

# 637
Гери, изобщо не се притеснявай, че не си я изкъпала. Не е проблем да не я къпеш всеки ден, даже според някои теории е по-щадящо за кожата.
Имаш си голяма сладурана, спокойна, усмихната-опитай се да й се насладиш максимално, че като гледам как бързо порастват, скоро няма да са бебета 😀.

# 638
 mgpd,след като няма бърза поръчка за паспорт на дете,знаеш ли за колко време става обикновенната?
Пиша това което аз съм минала.През 2016 и паспорти вадих и пътувахме извън граница.За първи паспорт няма бърза поръчка(30 дни).Даже идваха полицаи с копие от подадената молба да проверят дали детето наистина живее на адреса.За смяна на паспорта(валиден е 5 години за децата) може бърза поръчка.На границата (Българската) искаха акт за раждане и нотариално заверена декларация от другия родител който не присъства.Или двамата родители или декларация.Даже имах и преведена с апостил декл за всеки случай.Това го твърдя защото преди 5 месеца го минах.
Алистра,политиката им в БГ е странна.На въпроса ми дали да превеждам декл.от бащата ми казаха"г-жо нас ни интересува децата когато минават БГ граница а от там нататък вие си носите отговорност."Децата ми трябваше да сменят самолет в Гърция и никой не поиска документ на кого са,кои са а декл.ми беше само за Р Гърция.Нямах право да ги кача например за Италия,но никой нищо не поиска.На границата даже няколко пъти минахме проверка с бърз поглед на паспорта и без да ми искат декларация.А имаше и случаи когато правиха жест с ръка "давай,минавай".Веднъж пък ни караха да отворим и багажника за проверка.А ние през седмица ходихме на плаж в съседна GR.Абе луда работа.Според мен зависи на каква вълна са.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 22:45 от mgpd

# 639
Гери и аз сменям всеки ден чаршафи.Моето момче много ги мокри.Лапа ръце и така ги лигави.Обръщам и матрака.
Да много са сладки когато си изследват крачетатс.
Не е страшно че не се къое всеки ден.Аз убедих таткото че може и през ден а има случаи и през два.Само дупето мия.
И аз ползвам силиконова лъжичка.Дадох малко кашичка(не е от БГ) за навършили 4 мес.Мнооого е вкусна.На 1 лъжичка се учуди но на другия ден след първата лъжичка ми хвана ръката и направо я натъпка в устата си.За сега съм спряла но пи-нататък пак.Беше ми интересно как ще реагира.Проявава огромен интерес ктм храната и към 5-тия мисля да започна зеленчуците.

# 640
mgpd,благодаря за отговора.Много странна работа с тези паспорти.Да няма бърза или експресна поръчка.Ами хората които идват от чужбина да извадят първи паспорт на дете 30 дни да чакат?

# 641
 Geri852,не се притеснявай с това къпане.Аз още от раждането къпя 2 пъти седмично,че понякога на 2 пъти на 10 дни.Всяка майка си знае де,но това е  излишен стрес и за мамата и за бебето.

# 642
Изкъпах я аз, съня й беше 30-40 мин, пак наливах вана ,леген, затоплях стаята. Аз я къпя уж с тази цел да заспи по- бързо и да хапне. Това го писах в 23 ч и съм заспала жестоко с тел в ръка и не съм изпратила  Grinning .
Чак в 2:30 се събудих да храня , с един час закъснение  Sad

# 643
Мамчета, нещо се поизгубихте  Flutter
Ние снощи спахме цяла вечер, малкия заспа в 9 и се събуди чак в 4 да яде уж.. Но в крайна сметка почти само седя на гърда и не яде кой знае какво  Confused После пък спа до 9:30 Simple Smile Притеснява ме по-продължителни такива паузи да не намалят количеството на кърма, че тя и без това имам чувството, че понякога е кът  Confused
Пак имам сополчета, които ме дразнят много и най-накрая ще ида да взема  аспиратор за тоя нос Rolling Eyes . На прегледа  лекарката каза, че било нормално, ставало така с носа заради смените в температурата.
Малкия вика и си играе сам на гимнастиката, чакаме да стане обяд и да направим втори дубъл на картофа Simple Smile

# 644
Temesta, затова писах и аз да ви кажа, че има бърза поръчка. Сега по празниците се прибрахме от чужбина. Първо да похваля институциите съм се зарекла! В понеделник дадох международния акт за раждане за превод и печат от МВнР, съответно плюс пращането от Варна до София и обратно дни преди Коледа, получих всичко преведено и подпечатано в сряда!!! В сряда отидох в Община Варна за български акт зо раждане - получих го в петък, хора!!!, същата седмица (и месец). И по темата - на следващата седмица в сряда подадохме документите за паспорт (акт за раждане в оригинал, някво заявление на място, мама, тати и бебето на място, плюс 20 лв такса за бърза поръчка за три дни, има и експресна за 8 часа) и така м петък получихме готовия паспорт. Валидността на паспорта е 5 години, което е странно, че не знам как ще го познаят четиригодишен  на летището със снимка като четиримесечен?!?

Общи условия

Активация на акаунт