Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 564
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Моника, бели сополчета е нормално да има, и при чочко понякога има сутрин след като се събуди му фърфори нослето. В началото изсмуквах с Меримар помпичката, ама някъде я забутах, сега само капвам физ.разтвор (на Насо Либеро) и като кихне само излиза.
Да питам тези , дето позлвате шишета, а вече и друга посуда - стерилизирате ли още и до кога ще го правите?

# 646
Ние имаме 1 за вода и 1 за мляко, които ползваме много рядко. Стерилизатора съм го прибрала преди около 2 -3 месеца, когато започна да си лапа ръцете и всичко останало.Иначе в началото всичко слагах вътре. Сега единствено изварявам във вода чисто новите биберони. Всичко мия с бебешко веро и топла вода.

# 647
Моника, а ти цедиш ли ке като прави такива паузи. Аз се притеснявам понеже не се цедя, все съм в очакване, че ще яде. Няколко дена имам много мляко, днес не са твърди, май по-малко има. А преди малко сумати мляко изтече , не може да се спре, притесних се, че Тоничка без обяд ще остане

# 648
В началото цедих-първите 2-3 месеца, тогава и кърмата още не се беше регулирала напълно и само с 1 час да имаше забавяне се почваше с болки в гърдите, течове и т.н. Сега трябва да започне да ме боли доста силно, че да се събудя и да цедя. Гери, ако имаш напрегнати гърди, по-добре се цеди, не е нужно да изцеждаш докрай. А пък Тоничка и 5мин. след като си се изцедила да се събуди пак ще има какво да яде. Случвало ми се е да цедя уж докрай, 30мин. след това бебето пак суче от гърда и чувам как преглъща Simple Smile А в случаите, когато цедиш или ти потича така не го ли съхраняваш? Можеш да го използваш, когато се наложи да даваш пюрета, мисля, че срока на годност в камера беше около 3 месеца  Rolling Eyes  Мен ме е яд, че преди когато съм цедила не го замръзявах, а вместо това му го давах да си го изпие от шишето.  Confused А само като се сетя в началото какви реки от мляко бяха....  Laughing

# 649
Не съхранявам, пвърлям, на нея няма как да й го дам, не пие от шише. Пък за пюретата мисля на момента да изцеждам ( ако се получи де) на мен още не ми е много ясно как да го приготвя това пюре и кърма да добавя. Мисля, че тр да ги сваря на пара примерно или във вода , после да добавя кърма и с пасатора да разбия ли? 
Пиши как е минало второто хранене с пюре

# 650
Ами аз още не съм си взела приспособление за готвене на пара  Confused Вчера го сватих във вода, намачках с вилица, сложих малко кърма и малко вода от тази, в която сварих картофа, да го разредя, че първоначално ми се получи доста гъсто  Simple Smile С пасатора едва ли ще успея да разбия добре половин картофче  Laughing Пък и май картофа ставал като гума като се разбие с пасатора. Може би е ако е по-голямо количество. Има и едни приспособления за намачкване, става по-добре от пасатор дори, но и това нямам за сега.  Но като цяло не е задължително добавяне на кърма, аз мисля като посвикне с вкуса да спра да добавям Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 12:09 от Monika08

# 651
Включвам се и аз набързо Simple Smile
Вчера Виолета сука и плака, наложи се много да я люшкам. В крайна сметка се оказа, че много я е мъчило коремчето - изака ми се три пъти и след последния сука много блажено и заспа за дълго.
Днес е доволна и спокойна, подреждах спалнята цяла сутрин, а Виолета разглеждаше с интерес 10000+ джаджи и джунджурии, докато слушахме Вивалди.
Джулс, т.нар. легализация на превода в МВнР не е необходима. Щях даже да ти помогна да поспориш ако те бяха отпратили "компетентно". По образование съм юрист.
При нас вали снежец и се надяваме утре да поспре, за да се разходим. Като гледам Бургас прилича повече на Сибир.
Все повече напредвам със ЗВБ и на теория ми харесва. Като седна пред лаптопа ще ви спретна резюме.
Нищо не стерилизирам, освен от дъжд на вятър помпата. Има ново течение в алергологията и една книга "Let them eat dirt".
Няма да намалее от няколко нощи кърмата. Аз сутрин поизцеждам към 50 мл., колкото да облекча.
Имаме си вече рецепти за картофче и отровата - пащърнак  Mr. Green
Паузи от 4 часа са вече ОК, но ако не се буди трябва да сте съблазнителни и през деня да предлагате често. Голите гърди, например, привличат  Grinning Моята прави едни много смешни мляскания...
Прекрасни нови снимчици на бебоците сте сложили  Heart Eyes Поствайте, поствайте Simple Smile И да ви пожелая хубав и млечен уикенд, и да сте здрави Simple Smile

# 652
Аз също не стерилизирам вече. Гери, по-удобно ще ти е да цедиш кърма на момента за пюретата, защото се слага много малко. Азги варя зеленчуците, слагам много малко от водата, в която са врели и пасирам или мачкам. После добавям неразтворено АМ и ако е по-гъсто досипвам още малко вода.
Алистра беше дала линк, в който пишеше, че картофеното пюре става лепкаво, ако се пасира по-дълго време.

# 653
Малкия само като видя купичката с пюре и започна да примлясква. Но после като хапна пак бяха едни физиономии, едно повдигане.. Иначе отваря устата за още    Grinning Сега суче доброто и познато мляко  Simple Smile Остана ми малко количество пюре, което би ми стигнало за утре. Затворено в купичка с капаче и в хладилник дали ще има проблем до утре  newsm78

# 654
Нищо няма да му стане до утре, давай смело.

# 655
Аз днес на петия ден от захранването дадох тиква. На първата лъжичка малко се стъписа, сякаш в учудване, че моркова днес не е същият  Joy На втората, третата лъжичка вече не правеше учудени физионимии и на половината на бурканчето го спрях, че ми се стори голямо количество като за пети ден и за нов зеленчук. Сега смятам 4-5 дена да е на тиква и минаваме на пащърнак. Да кажа на мамите, които още не са захранили, тук в Германия се препоръчва започването с тиква или морков. До скоро не знаех защо. От еволюционна гледна точка бебето носи закодирана в гените си информацията, че щом нещо е сладко, то не е отровно. Затова бебетата харесват сладкиге неща и се смята, че като първа храна ще понесе по-добре вкуса на тиквата или моркова. По тази причина аз реших да е първо морковът, че ако запече да оправим нещата с тиквата. След тиквата давам пащърнак и после почвам комбинациите с картоф и други зеленчуци.

# 656
Интересна теория за захранването със сладко. Май ще започна с тиква, че си имам домашна. Все повече разбирам, че има всякакви теории. Въпрос на маркетинг е как ги представят   Thinking. Всеки търси потвърждение на своята истина.
Боян до обяд яде 4 пъти, но пък цяла нощ си спинка. Въпреки многото чуденки и трудния старт вече малко над 4 месеца кърмя успешно. Спрях да мисля дали ще успея да кърмя и си позволих да бъда лоша майка, прощавам си неудачите и неизпълнените по план задачи. Тази рецепта добре ми се отразява.

Иии чакаме зъбче. Като малко дете съм нетърпелива и честичко проверявам.

# 657
Винаги ми е било чудно как да ги съхраняваме до другия ден пюретата, като на упаковката на АМ пише, че след приготвяне тр да се изпие до половин час и с кърмата знам , че е така. С пасатора веднъж правих на мен картофено пюре става гадно да , като някакъв сопол

# 658
С кърмата не е така. АМ има по-кратък срок на годност. Кърмата в стайна температура може да издържи 2-4 и повече часа (най-естественото е да близнеш малко да я провериш, тя вкисва, като всяко мляко). В хладилника, но по-навътре, а не на вратата, може и няколко дни. В камера няколко месеца.

Не стерилизирам нищо вече. Помпата само когато я ползвам, което също не се е случвало скоро (поне месец) и то заради диафрагмата, че е от някаква гума странна, която може да завъди гъби. Всичко мия с гореща вода и сапун, аз ползвам Apta за миене и препарат за пране за бебета.

Geri, аз на твое място не бих хвърляла кърма, вземи си пликчета или контейнери и складирай, ще се наложи да идете някъде, ти да излезеш или при захранването - не е зле да запазиш някакво количество.

Ние пак бяхме навън повече от час и той пак спи... добре му се отразява.

А относно пътуването със самолет, когато резервирате билети за самолет на името на бебето ли се резервира място или то няма място? Малко съм индианец в тая област.

# 659
Джулс, интересна теория, не знаех Simple Smile И аз много харесвам тиква и морков, добра идея.
Линуша, ти си много умна и усърдна, естествено, че ще успееш  bouquet
Точно както е писала Янна е, глупости са това за половиния час  Peace Кърмата има ензими с антибактериални свойства, един вид естествен консервант Simple Smile А ако цедите, после в хладилник, същия ден може да добавяте още и после във фризера в малки порцийки, аз правя по 50-80 грама.
Браво за разходката Simple Smile
Много лесно се купува инфант билет. Добавяш пасажер на възраст 0 години (0-3), само име трябва. Чак на чек ин паспорта. Т.е ние билети купихме месеци преди да имаме нейните документи. Слагаш себе си за придружител. В самолета седи в теб, щракнато за твоя колан с друг колан. Количката е безплатна, НО ако е обемна често изчезва с другите багажи, а бебе на ръце в гейта на летище София - кофти - на голямо летище - ужас. Ние бяхме с Ерго раницата. Можеш да му носиш вода и пюре, мен доста странно ме изгледаха, като им казах, че бейби фуд нямам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт