Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 568
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  mgpd,след като няма бърза поръчка за паспорт на дете,знаеш ли за колко време става обикновенната?

# 601
Нутрибулета....това не е ли пасатор напрактика.? Но пък ето тук: http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=784803
Има доста положителни отзиви. Та знае ли човек.

# 602
И на какво законово основание се изисква акт за раждане?  ooooh! Ето какво гласят разпоредбите на закона (ако пътува само с един родител бъдете много внимателни с безумната декларация):http://www.nsgp.mvr.bg/Guide/tr_persons.htm  т.е. само паспорт.
Срокът на издаване е до 3 месеца и зависи къде сте, но има и бързи. Заявлението се подава и от двамата родители.
Хубаво е храната на бебето да не е прекалено пасирана. В хубавите пюрета има и парченца. Лично според мен Нутрибулет не е подходящ, но все пак зависи какво целите. Един блендер би свършил същата работа.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 06:29 от Allistra

# 603
За пътуване в чужбина е необходим ЕДИНСТВЕНО паспорт ако пътува с двамата родители. Бърза поръчка има (за 3 работни дни -20 лв.), има дори и експресна (за 8 часа - мисля 50 лв. беше). За издаване на паспорта искат акта за раждане и двамата родители с бебето на място. Снимка му правят също на място (нашата е ужасна!, а имах чудесни професионални паспортни). Ако ще пътува с единия родител - нотариално заверено пълномощно от другия.

# 604
Ние за италианския пратихме имейл със скан на заявлението, направихме си професионални снимки с фотограф в местната община и въпреки че се явихме в посолството по-рано от уговорения час, ни приеха и след пет минути паспортът беше готов. До БГ посолството все още не мога да се добера. Сама си регистрирах и раждането, естествено пак с нотариални документи, все пак в БГ няма ли нотариална заверка все едно подписът не е положен.
Тук е мястото да вметна, че декларация за пътуването не се изисква ако детето има двойно гражданство и два паспорта (ако е само с единия паспорт пак се изисква според перверзната логика на бг властите... ooooh!)

# 605
Добро утро!!!
За Нутрибулет майка ми има и е много доволна! За обръщането помня , че каката не съм я учила тя сама се претърколи от спалнята и то от единия край на спалнята та долу. За зъбите давам дентокинд ужасът при нас започна преди месец температура имаше 4 дни. На четвъртия ден отидохме на изследвания кръв и урина, че тогава точно го забели лл и абсолютно нищо нямаше. След това се почна пищене, почти постоянно и взех дентокинд и от тогава му давам и съм доволна, и на каката давах също.

# 606
Джулс, на вас препоръчаха ли ви хомеопатични лекарства за зъбоникненето? Тук не намирам нито Дентокинд, нито Осанит... newsm78

# 607
Алистра, благодаря за паролата. Още нямам изтеглено приложението, но тези дни ще стане.

При нас положението със захранването е следното: продължих с картоф и се мъча да го дам в часа за обедното ядене- първо пюре, после АМ ........ НО .... започва един страшен рев, лъжицата дори не ще да я лапне. Седи с отворена уста и реве. Вчера го нахраних първо с АМ и после му дадох пюрето- е, яде та ушите му плющяха. Сега не знам, аз ли бъркам, дали да не давам пюрето поне час преди храненето, когато не е толкова прегладнял...?
Иначе за зъбите давам и мажа Осанит, защото много мрънка, лапа всичко , нервничи. 2 на ден по 8 топченца.
Обръщането от гръб по корем още е мираж, но за сметка на това вече почти сяда, така се набира, че не смея да го оставя в люлката Simple Smile
Пюретата правя в Авент 2 в едно, но ми е даден за ползване, не знам дали си залужава такава инвестиция.
Нашата активна гимнастика е сложена на леглото. Ползвам и шезлонг, но той вече ще отпадне, защото е до 9 кг. и вече освен, че тежи, краката му стърчат една педя навън.

# 608
Aз днес седнах на лаптопа, че със смартфона пиша с два пръста и не разбирам как успявам да изпиша толкова много  ooooh! Разтърсих се по-сериозно и намерих и Дентокинд, и Осанит, естествено в Германия.

Тук намирам Осанит гелче, но трябва онлайн да го поръчвам. В някои отношения мразя факта, че сме на 20 минути от немската граница, ама не сме в Германия, и както повечето сайтове нямат доставка... #2gunfire

Доколкото съм чела собено при по-капризни бебета се препоръчва да се започне като са се понахранили и/или не са много гладни, за да имат спокойствието да опознаят храната, да разгледат лъжичката и т.н. Всъщност Сиърс препоръчва даване на пюре между храненията, а не преди или след, точно час/два след като е хапнало. Педиатричните школи са различни, според мен трябва да се прави това, което на бебето му допада.

И моят шезлонг е до 9 кг. и тъй като съм прелюбопитна и чета другите групи, там коментират столчета за хранене, които стават и за нещо като шезлонг за по-големи  newsm78  Та сега съм си записала да разуча и тази тема. Отделно се надявам моята наистина да може да сяда...и тогава да го взема, каквото още не съм решила избрала...много въпросителни без отговор.

# 609
http://www.bebemag.bg/2016-brevi-stolche-za-hranene-b-fun-green-bamboo-col-646

Ето това е такъв тип столче Wink Аз много се чудих за нещо такова, но в последствие се отказах, имайки на предвид, че колкото повече расте едно бебе, толкова по-трудно става да го задържиш на едно място.
Нашият шезлонг е 2в1 - върви с люлка, в началото люлката му беше много интересна, музика, люшка го, дори заспиваше, но вече повече от 10 мин. не издържа в люлката, камо ли в шезлонга. Иначе и те са до 9кг. но ние имаме още време, докато станем 9  ooooh!
Отказах се от този нутрибулет, ако реша да взимам нещо подобно по-добре да е обикновен блендер, пък и за същите пари има доста по-мощни блендери. За сега пюретата ще ги намачквам, по-нататък ще видим. Яд ме е, че когато си обзавеждах кухнята не си взех кухненски робот, сега имам всички уреди, но по отделно, които само ми заемат място  Tired Confused
Малкия спи, чакам го да стане и по обяд се захващаме с първото ни пюренце  Mr. Green

# 610
Благодаря на всички за информацията за паспорта, а каква е валидността им, знаете ли?

Allistra, ако има нещо, което не можеш да си намериш там при вас и е нужно на детенце,а няма кой да ти го прати, кажи - ще помогнем. А, беше написала, че нещо не се чувстваш много ОК, в какво се изразява това, защото на мен напоследък ми е много отпаднало, задъхвам се, влача се като лигавник имам чувството, че батериите ми са към финала. Даже отвреме на време ми става горещо, ще кажеш критическата ме е подгонила... Sad

Забравих да напомня за меренето в дупето, винаги се вади 0,5 от показанието. Ако е 38 примерно, Т е 37,5.

Дамян вчера спа доста, поне 2 часа следобед и сутринта поспа малко и привечер дремна... Сега сутринта като се събуди, направих тоалет, вадихме сополи и ... той заспа докато миех съоръженията. Час и нещо откара.

# 611
Благодаря  Hug Сестра ми живее в София, има кой да ми праща, така се сдобих с Туя и Меример, но ми стана смешно как така немски лекарства не намирам. Между другото и аз мога да пращам, стига да се добера до въпросното нещо Simple Smile

Янна, аз някои дни се чувствам така, според мен е чиста умора. Вчера не съм я носила, и разходка си направих, но от жегата в затвореното помещение и от напъните ми да работя имах едно главоболие и отпадналост все едно съм болна. Много сън и витамини ни трябват Simple Smile Иначе аз съм забелязала, че и млеконадоят страда. Просто няма как да произвеждаш цял литър ако не си отпочинала и добре нахранена.

Виолета беше по-активна тази сутрин, но после  си заспа сама на дивана, кратка дрямка ще е, но все е нещо Simple Smile

# 612
Здравейте, аз също се чувствам отпаднала,когато не излизаме навън и съм седяла пред компютъра.
Алистра, как се започва захранването по ЗВБ?
За водата и преходните чаши, .може да им харесат накрайниците, ползват ги за чесане на венците.Друг е въпросът, че моите пропиха вода,след като минаха на АМ.С повече настояване и предлагане ще стане.
Тази чаша на Нук без накрайника мо е да се ползва след годинка.Първоначално доста се мокрят, но за седмица, две и свикват.
Мега, когато е гладен по добре дай първо АМ, а най-добре и според мен е между храненията да се предлага пюре.

Явор от няколко дни се буди много през ноща.Сутринта яде пълни памперса,игра,чеса венците и заспа на дивана.Има снимков материал, като се събуди ще излизаме.
Върти се от гръб по корем, но обратното му е трудно.

# 613
 girluu :  и ние ще излизаме след час... нямам търпение.

# 614
Мами които се чувствате отпаднали и уморени ,направете си изследване на желязото в кръвта.За кърмещите мами е много важно да се следи желязото,което се подценява често.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 12:23 от temesta

Общи условия

Активация на акаунт