Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 569
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Честито Алистра. Мен ме е страх да я оставям сама някъде, че е много подвижна.

# 586
Аз чета, че някои бебета въобще не се обръщат, както има такива, които не пълзят. Един друг път пак се беше обърнала, стъпвайки на възглавницата за кърмене. Определено помогна това, че диванът е твърд. На леглото не й се отдава. Как не се бях сетила по-рано...но очевидните неща най-мъчно се забелязват Simple Smile

Може би освен да му начешеш не е зле и да му охладиш венците преди кърмене...някои бебета толкова ги боли, че отказват да сучат.

Надя, така е. Докато се усетя и беше ритнала възглавниците, но по-нататък е масичката, но пак не е препоръчително изобщо. Аз затова нямам доверие и на кошарката, която още не сме оправили  Close и се чудя как да си вземем нова с това работно време на магазините до 17:00 без неделя...онлайн има голям избор, но и аз като Амели искам да е с правилната височина, много неща искам.

Аз от днес започвам по-сериозно с музикотерапията Simple Smile Като беше мъничка много й харесваха песните и сега се заслушва много. Пускам й детски песнички и мелодии тип тази https://www.youtube.com/watch?v=z7vRp7WwPxA&t=2616s

# 587
Много приятна музика. Дея започна да се опитва да се изправя и легнала. Набира се на лакти и се напъва.😀 Аз пък само в кошарата я оставям сама, но като гледам и това няма да е за дълго 😀

# 588
Гледам всеки има някакъв напредък. Кой зъбче, кой се обръща.
Боян се обръщаше от корем на гръб, сега повече му харесва обратното. И аз бях забелязала, че на твърда основа по-лесно се върти. Наскоро откри, че може да вика .... Simple Smile Допускам, че го мъчат венци. Едни истерични ревове от два, три дни.
При мен кърмата вече не тече така внезапно както преди. Все пак слагам и подплънки. Виждам, че остават доста по-сухи.
За спането от доста време си спи през ноща по 7, 8 часа. Вече не се и опитвам да го будя за нощно хранене, но ако се събуди му давам.

# 589
Дея мрънкаше само онази нощ, в която имаше температура. Гледам във фб, че на някои бебета са започнали да им дават разни неща за зъбите още преди третия месец. Не считам за нужно да се дава нещо, ако липсва дискомфорт.

# 590
Днес май Тоничка удари рекорда по ядене, изяде две препълнени гърди ( едната по-малко ), показа над 200 мл , но аз смятам 200 за по-сигурно. Първо три неуспешни опита с рев и после започна да яде от по-малката отново и аз в ужас се чудя, че ще трябва да цедя след това другата , понеже няма накъде вече , а тя продължи и с другата и се притесних на края да не й стане лошо, ама тя пусна с леки писъци, явно й стана тежко и сега гледа странно, очудено, леко неадекватно . И тя си взима явно нейното, това й беше 3 ядене само за днес , имаше и едно нощно де и едно половин. Сега няма да заспи скоро.

# 591
Някой да сподели как точно се мери температура в дупето на шаващо бебе ?

# 592
Вдигам крачетата и го обръщам да легне настрани, докато с едната ръка придържам краката, с другата ръгам термометъра в дупарата.

Аз Дамян го мъча с класическа музика, веднъж го бях проснала на спалнята, а в хола бях пуснала Валсът на цветята и серенада на шуберт, човекът си ги изслуша без да мръдне, отглеждам си меломанче, сигурна съм.

Черпя ви:

https://www.youtube.com/watch?v=eFTu0jfthLc

Сега ММ ме попита какво е нужно за бебето (документално), за да лети (пътува) извън страната? Паспорт трябва ли му, каква е процедурата, я споделете.

# 593
Алистра, браво на Виола!!!! Тонка скоро няма да се обърне, всичките ни легла, дивани са меки и няма къде да упражнява, освен да вадя дъската от кошарата .

# 594
  • Габрово
Освен паспорт на сестра им искаха и актовете за раждане на децата

# 595
Ние сме на пица в съседите, Виолета сука и спи на дивана им Simple Smile
БГ е най-странната държава в света. То не са декларации, глупости...Само паспорт трябва да е достатъчен. Ние още не сме се прибирали. За всеки случай можеш да си извадиш дубликат на акта за раждане от общината (би трябвало веднага да ти го дадат), многоезичен по Конвенцията (те знаят). Не би трябвало да го искат по летища и пр. но в БГ нищо не ме учудва. В италианския паспорт на Виолета са записани имената ни като родители с дати на раждане.
Моника, да не е болен Симеон?
Надя, по-добре ли си вече?  Hug
Аз се чувствам малко странно, дано е само умора.
Много обичам Шуберт, още повече Шопен Simple Smile Вероятно сте чели за ефекта Моцарт при бебетата Simple Smile

# 596
Ох, баща му само ме филмира, че бил много топъл. И реших да му измеря Т, че и преди това се кривеше доста, мрънкаше, ядосваше се за нещо Rolling Eyes Ама то на шиле как се мери  Laughing В крайна сметка няма, слава богу. Одеве хапна доста преди да заспи, като цяло добре се храни цял ден Simple Smile) И тъкмо заспа, кучето реши да драска на вратата на спалнята и го събуди  Close Сега се мъчи пак да заспи, но съм го оставила на ММ да се оправя той, поне веднъж!  ooooh!
Днес между другото баща му изтърва и счупи една чиния на плочките в кухнята и той милия много се стресна и си и поплака дори. Не се беше случвало до сега да се стресне и да плаче от нещо  Confused

# 597
Като казвате за стряскане, нашето пате все се стряска или сепва, но без да плаче, например ако съм мълчала и 5 минути, като му проговоря, се стряска и подскача милото. Да, на по-твърдо им е по-добре да се въртят, на повивалника му е най-добре. Аз затова искам на килима да го слагам, ама пусто сега е студено.

Надя, и аз четох по други групи, че от доста по-мънички им дават хомеопатия или мажат венците, което не ми се вижда ок, зъбчето може и след месеци да пробие, аз засега нищо не давам, а и не мисля, че му е проблем. А прочетох статиите, към които беше дала линк за пюретата... ами ще готвя предимно, купешки само чат-пат, ако се налага (път и пр.)

# 598
Нормално е да се стряскат от време на време, ще го израснат Wink
Аз от време на време мажа с на Бочко гел-веднъж на 5-6 дни Rolling Eyes Не знам дали му действа по някакъв начин, освен, че спира да мрънка. Но това го отдавам на това, че му е интересно какво му правя на устата  Grinning Иначе съм против тези гелчета с лидокаин и т.н.  Confused
Мамчета какво ще кажете за нутрибулет?  Знам, че разбива добре всичко. Одеве си говорехме с ММ и се чудим дали да не си вземем. Пък и освен пюренца сега, по-нататък ще може пак да се използва освен за малкия и за нас  newsm78

# 599
Lovermim за пътуване извън БГ трябва паспорт на детето и не може бърза поръчка.Ако нямате сключен брак с бащата или не пътувате заедно ,ще трябва и декларация.За акта за раждане го искат на границата задължително.
Моето пате обича да спи по корем.Почети не лежи по гръб което ме ядосва.

Общи условия

Активация на акаунт