Многодетни мами - тема 67

• 110 823
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мама Галка, честита принцеса! Да ви е здрава и кротичка!

# 376
  • В чуден свят с четири Слънца
Благодаря на всички за пожеланията😊
Колко бързо растат децата, бях забравила, че новородените са толкова мънички😀

# 377
  • Варна
Здравейте,
Влизам тайничко да хвърлям по едно око в темата....живот и здраве ще стана достоен член на вашата групичка Laughing

# 378
  • София
Добре дошла! Hug

# 379
mama_galka, честито и от нас!  baby   Да растете здрави и послушни! На теб бързо възстановяване. newsm63

Като видя новородено, всеки път ми се иска да можех отново да преживея тези прекрасни мигове. Толкова са сладки, нежни, мънички душички. Но съм благодарна, че 3 пъти имах това щастие.

skabiela, успех!

Замислих се, че когато бяха съвсем малки ми беше много по-лесно. Недоспиване, умора и т.н. си ги има, но поне не ти отговаря, не те обвинява за нищо, не иска кой знае какво, а само мляко  Simple Smile и гушкане. Понякога се тревожа дали ще си запазим с децата близки отношения и доколко това зависи от мен.

# 380
не е късно да си направите още едночко малко и гушливо  Hug

честито бебче и от мен! Пожелавам му да е супер щастливо с вас!

# 381
  • София
Мами, аз приключих със следването, вчера защитих магистърската си теза, зор беше, но оценката ми е 5.50.  Grinning Сега следва време за мъжете в къщи, че като гледам не само най-малкият е кисел, че не му обръщам внимание. Crazy Четвъртък заминаваме за 4 дни във Велинград само с мъжо, а майка ще гледа децата (дано не ѝ се качат на главата). Баща ми реши да ми направи подарък за дипломирането. За пръв път ще оставяме толкова малко дете на някой, най-малкият е на 2, големите майка ги е взимала, но са били по-големи. Та, дано не плаче за мен Давид. Не знам и с преспиването как ще се справят, за месец откакто майка е у нас само веднъж успя да го приспи, бях излязла по задачки навън. И следобед и вечер търси само мен.  baby_neutral

# 382
  • Sofia
Аня, честито! Заслужили сте си почивката с половинката Simple Smile
Ние ще пътуваме до Виена и Прага в края на месеца, че ММ ще ходи на концерт и реших да отида с него. Няма да ни има 3 нощувки, дано бабите се справят. И ние не сме оставяли малката ( година и 7 месеца) за повече от два часа. Надявам се, че като батковците са около нея няма да е толкова страшно...

# 383
Аз също си намерих помощници. В нашия квартал отвориха безплатен семеен център, в който има лекари, психолози и забавачка за малки деца. Записах най-малката ми и я водя там за по 2 часа на ден, през това време аз излизам да продавам мед. Това си е голяма помощ за мен.

# 384
Момичета полудявам вече, непрекъснато има някой болен, а най-страшно е като се засекат и тримата едновременно. И при вас ли е така или аз нещо не правя както трябва и не мога да си опазя децата здрави  Sick

# 385
  • София
У нас отдавна не е. Но аз съм "луда за връзване", слагаме противогрипни ваксини всяка есен.

# 386
У нас отдавна не е. Но аз съм "луда за връзване", слагаме противогрипни ваксини всяка есен.
Ние се оправяме с противовирусни препарати веднага след първите симптоми Simple Smile
Отказах противогрипните ваксини категорично преди 5 години - поставиха ми я края на октомври, заедно с на мъжа ми и средния син... аз се разболях 7 дни на легло (тежък грип си изкарах), сина ми беше със зачервена ръка почти месец... Февруари ни тръшна края на грипа - и тримата явно вече ваксината ни беше пуснала, 7 дни грипави, ние с мъжа ми с последващи сунузити, сина ми с бронхит... Та без ваксина еднократно карам грип (най-тежко след всички изредени вкъщи), с ваксина два пъти  Wink
Мъжа ми упорито слага - боледува всяка година февруари-март с пълна грипна симптоматика, но не грип  Whistling

# 387
  • Сливен
Моите деца се самокаляват - ходят много тънко облечени, аз съм най-зиморничевата. Имам, обаче късмет, да са ми здрави децата, поне големите, за малкото още не знам как ще е. На него му давах цяла зима имуностимулант и не се разболя нито веднъж. Еднократно вдигна за ден температура, но организмът му се пребори и не се стигна до разболяване. №2 също направи опит, но и при нея грипът загуби, а големият - той от 6-годишен не е пил антибиотик, като последния такъв беше за скарлатина, която изкара много леко. Не ги пазя от болни /не че ги завирам нарочно при такива, но не ги и пазя/, осланям се на това как искат да се облечат и не ги навличам, не бих и могла, те са си моржчета, малкото и то се очертава такова.
Единствено ме е яд, че и тримата са наследили част от моите алергии - №1 прави през месец Май по някой и друг лек пристъп, а №2 и 3 имат атопични обриви.
Радина, не знам какво да те посъветвам - може би е до ген, може би е до начин на гледане, но най-вероятно е някаква комбинация. Съчувствам ти, защото е ужасно да са ти болни дечицата.

# 388
  • София
Чак ме е страх да се (само)похваля, да не е уроки, нито ние, нито американчето, сме лепвали нещо тази учебна година.

# 389
  • София
Radina много е неприятно, когато се съберат заедно да боледуват всичките. На мен ми се е случвало, когато бяха малки и все още градяха имунитет и наистина ми беше трудно. Ако искаш сподели по-подробно от какво боледуват и как се лекувате.
При мен бих казала, че моите изобщо не боледуват отдавна вече поне не нещо сериозно, а и като малки са боледували сравнително рядко и никога не са приемали някакви лекарства, освен в инцидентни случаи температуропонижаващи. Мисля, че това изигра основна роля сами да си изградят имунитет. Тази година например не са боледували, най-много да са имали за няколко дни сополки и мисля, че едната кашля един ден. Обличат се колкото преценят, каките тази зима се навличаха повечко, но малката изкара цялата зима само с една тънка блузка и панталонче и доста тънко яке. И двамата се предадохме с баща и да я караме да си облече поне един потник. Наблягам и по възможност на спорта, ако успеем да го вмъкнем и него, а сега като се затопли времето са навън винаги когато могат.
 Sharky* моят опит пък е точно противоположен на твоят. Каките имат ваксини само до годинка, малката има само от родилното и както писах също не боледуват  отдавна и никога не са пили АБ.
От моят опит освен храненето, обличането и спорта най-голяма роля изигра при по-леките боледувания оставянето на децата да се справят сами, без лекарства и постепенното изгреждане на собствен имунитет. Това става обаче при по-големи вече дечица, малките все още нямат достатъчно добра развита имунна система и в началото разчитат на предаденият от майката имунитет плюс защитата от кърмата и едва след третата година започват да натрупват и собствен иминутет. Лошото е когато се натрупа серия от по-тежки боледувания, че няма как да се стигне до този момент и да не се ползват лекарства, което отлага настъпването на този период във времето.
Като цяло идва лятото и би трябвало да стане по-спокойно при вас, а и по-големите дечица като цяло започват да боледуват по-нарядко и по-леко само да се стигне до този момент  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт