Многодетни мами - тема 67

• 110 817
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • offshore & overseas
kalona, честито ти трето съкровище! Нека бъде здрава и много радост да внесе в дома ви!

Какви мерки взимаш за депресията, щом е толкова тежка? Имаш ли диагноза от лекар? На психолог поне ходиш ли редовно? Не подценявай ситуацията, ако наистина мислиш, че страдаш от това, защото няма да се оправи от само себе си.

Естествено, разбирам колко ти е трудно и как е почти невъзможно да помислиш за себе си в такава една ситуация. Аз от години се каня да се консултирам и все не идва точният момент. И все пак търся пътища за разведряване на атмосферата. И понякога намирам такива. Ще си намериш своя начин и ти, вярвам.

Ако смяташ, че това ще ти помогне, като начало споделяй тук. На мен писането в темата много често ми помага да разреша някои свои вътрешни конфликти и да се почувствам по-добре. И винаги получавам подкрепа, което хич не е за пренебрегване, ако нямаш близки, които те разбират. Grinning

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 14:55 от Мяуче

# 421
  • Варна
Aу Kalona,моятa история е подобнa,сaмо дето още не съм родилa и ще сa две.Бaткото е нa 16,девойкaтa нa почти 5,a aз нa 38....мислех ,че влизaм в критическaтa,aмa явно съм хвaнaлa последнип влaк.ММ реши ,че можем дa се спрaвим с още едно дете,нямa дa ви кaжa кaкъв шок изживяхме когaто ни кaзaхa че сa две
Сегa по темaтa ,моите децa нa сa ходили нито нa яслa нито нa грaдинa,което в този момент отчитaм зa голямa грешкa.
Новото семейно попълнение обaче съм се зaкaнилa живот и здрaве дa ги прaтя нa яслa,рaзбрaх ,че общувaнето в подходящa средa е много вaжно зa децaтa..

# 422
браво на вас - за мен това си е супер новина! И аз исках близначета, защото исках с минимален брой раждания, максимален брой деца. Ама не стана Wink Иначе, и аз родих 3тото на 37 г. Бива горе-долу, преживява се. Сега е на 1,5 г. - аз оцелях Wink

# 423
За късното раждане знам, че е хубаво да се роди едно дете около 40-те, точно за да мине по-леко критическата.

Аз се замислям за номер четири от време на време, но не гоня бройка. Искам да видя как ще се справя с възпитанието на тримцата, дали ще съчетавам работа с грижите за тях и чак тогава, като поотхвръкнат, може да се пробваме за още едно. На този етап с деца на 7, 5 и 2г. 9м. няма да е.

Аз не съм фен на яслата, но номер две ходеше на ясла. Получи се добре, защото бях бременна, имах сърцебиене, бях прокървила, а той беше (и още е) много подвижен. Сега малката си я гледам аз. Имах късмет да започна работа от вкъщи. Тя си играе край мен, аз си работя на компютъра, справяме се. Предпочитам този вариант пред кресливите лели и да е заобиколена от бебета с памперси и биберони. Но това е мое решение за моето дете и тази конкретна ясла. Не е казано, че навсякъде е така.

# 424
Ех, ех .. и аз тайничко някой път си мисля за номер 4. Но не знам как ще се справя с всичко - и да се работи трябва. Ма кой знае, ако се случи така, че в близките 2-3 години започнем да получаваме някакъв стабилен доход, и за получаването му не се налага моето непосредствено и лично присъствие, може би ...

Засега е в сферата на тайничкото мислене Wink

Другото, което ме притеснява е, че пак би било секцио. А това не ми харесва хич. Но, ако се стигне до там - това да наклони везната За или Против, ще го пренебрегна като фактор.

# 425
Не знам,ама е много вредно да ви чете човек  Laughing Hug
Покрай вас и аз тайничко си мисля за вариант с номер 4,нищо,че ми беше толкова гадно сега с последния цикъл,та си припомних бременността и си викам"никога повече".
Пък мъжа ми на такова предложение вика"ти не си в ред" Laughing
Но има време до 40...кой знае какво може да се случи.

skabielа,страхотна новина са ти сервирали,наистина!Да сте живи и здрави всички и дупе да ви е яко! bouquetЩе се справите  със сигурност,няма къде да идете WinkВ кой месец си?

kalona bouquetАз след всяко раждане съм си леко в депресия, докато се освестим,но то с няколкомесечно бебе според мен е напълно нормално...Стискай зъбки и нали знаеш,към годинката са къде къде по-добре нещата,дори и към половин годинката...
И моите кърмени бебета ми бяха супер ангажимент,можех евентуално за половин час да изляза от къщи,докато бяха малки,та знам колко ти е кофти в момента,но ще мине! Hug

# 426
  • offshore & overseas
Хех, skabiela, страхотна новина! Party

Аз сериозно си искам четвърто и сериозно не виждам как ще стане. Mr. Green

Възрастта обаче е най-малкото, което ме тормози, въпреки че тя е предпоставка за много тежка бременност и риск от преждевременно раждане при мен (макар че пък никога не се знае, може да стане чудо и последната ми бременност на 42+ да бъде най-леката). И въпреки това, ако имахме финансова възможност, бих се хвърлила смело в пропастта. Laughing

Определено, ако става дума за следродилна тъга, а не депресия, може да мине и от само себе си, но аз останах с впечатление, че дамата е в тежка следродилна депресия. Затова и попитах дали е взела мерки. Peace

Аз никога не изпадам в такова състояние след  раждането, напротив - в тотална еуфория съм. При мен проблемите идват от другаде, но няма да се впускам пак в тези подробности. Надявам се нещата да се променят и всички, които имат драми, да бъдат щастливи.

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 12:33 от Мяуче

# 427
моята комшийка роди на 43 г. нормално, второ дете. Сега е първокласничка, и е много интелигентно и добро момиченце. Казва, че родила твърде леко.

Моята трета бременност ми беше най-леката от всички. То катерене по скали, то оф-роуд мероприятия, дискотеки като за последно, то чудо. А с батковците - вардех леглото колко време, и колко инжекции съм отнесла, не е истина! (сиг с възрастта изкуквам, затуй)

# 428
  • offshore & overseas
Аз затова подчертавам, че става дума за моя милост. Нашият син, номер 3, се роди в 27 г.с.+6 дни. И въпреки че всичко му е наред засега (навърши 3 г. на 9.02.), първата година от живота му беше особено тежка и напрегната. И естествено така и не се разбра точната причина за преждевременното раждане. На кого ли изобщо му пука (освен на мен)? hahaha

Преди това пък с Люся, номер 2, лежах цял месец за задържане, на системи 24/7, аха ме откачат, аха тръгва раждане. И така до деветия месец. Планирана беше за 15.2, пръкна се на 4.2.

Нико го родих на 39 г., нито рано, нито късно. Роди се нормално, след 2 цезарови - просто нямаше време.

Четвърто ако имам, ще опитам пак нормално да родя.

# 429
и аз исках нормално, цялата страна обиколих, но не можах да се спася. Sad от алчността, според мен.

# 430
И аз така:
Ех, ех .. и аз тайничко някой път си мисля за номер 4. Но не знам как ще се справя с всичко - и да се работи трябва. Ма кой знае, ако се случи така, че в близките 2-3 години започнем да получаваме някакъв стабилен доход, и за получаването му не се налага моето непосредствено и лично присъствие, може би ...

Засега е в сферата на тайничкото мислене Wink
Изобщо не смятам, че увеличаването на бройката на децата е табу. Би било страхотно, ако имаме възможност за това някой ден... Skabiela, и аз се развълнувах от новината за близнаците. Няма спор, няма да ви е лесно, но пък такава двойна радост си е за завиждане(благородно, естествено).
Ееех, то верно многодетието е заразно, ама дори и за многодетните... Joy
Братовчедка ми чака трето бебче. Другата седмица е определена за секцио. Чакам с вълнение да чуя, че девойката се е появила на бял свят... Mr. Green

# 431
по-скоро не съм сиг, че ще успея с всичките тези разбойници да се справя. Нашите баби взеха да ни викат:"А, да ги гледаме ли ни питате? А като си ги правехте, някой пита ли ни  Mr. Green?"
демек, не щат много-много.
ех ..

# 432
  • София
kalona, честита трета радост и добре дошла при нас! Цяло чудо си е вашата девойка. Heart Eyes

Когато родих третото ни дете, големият ми син беше на 10 години и не беше влязъл още в пубертета, а каката беше на 6. Въпреки благоприятната разлика първите месеци си беше трудно. Но поне баткото много помагаше, а каката хем беше достатъчно малка, за да я "влача" с бебето по градинките, хем достатъчно голяма, че да се справя сама с доста неща. С времето сигурно ще намериш начин да синхронизираш по-добре задачите и да си улесниш ежедневието. Hug

Ако наистина смяташ, че си в депресия, а не просто нормалния организационен и емоционален хаос след раждането, непременно потърси лекарска помощ! Преживях такъв период след първото раждане - успях да се измъкна сама за косите, но с компетентна помощ щеше да е по-бързо и лесно. Peace

Моите момичета ходеха на ясла - голямата от 2-годишна, малката - от година и 4 месеца. Попаднаха на много добри госпожи и им беше хубаво.

Skabiela,
страхотна новина! 38г. е чудесна възраст за поредно раждане / третото го родих точно на толкова/. Wink Превърта ти се часовникът назад с около 10 години. Без майтап. Peace

# 433
Аз и преди съм казвала-при нас четвъртото дете вече е решено.Живот и здраве за след година.Иска ми се да приключс с кредита преди това.Мъжо е навит.Бабите не участват и сега в гледането.Мечтая я си за една домашна помощница,но такаво чудо не се очертава.Здраве да е.Сега ви пожелавам успешен ден,а аз отивам да си чистя банята (най-омразното нещо)преди да хукна за работа

# 434
  • Варна
Благодаряви момичета за милите думи Rolling Eyes Hug
Ноооо,честно да си кажа голямо шубе ме гони ,чудя се дали ще се справя,с дъщеря ми ми спира тока,а като си представя бандата с още две и малко ме свива корема Tired
На мен също няма кой да ми помага ,освен децата гледам и майка си (тя е инвалид и е почти на легло).....

Общи условия

Активация на акаунт