Многодетни мами - тема 67

• 110 818
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Имам чувството, че повечето болести са малко на алергична основа. При нас ериуса и подобни антихистамини лекуват всичко  Confused
При нас батковците вече са по-укрепнали. Малката, като трето дете, пък явно ще е доста стабилна ( да чукна на дърво). Вече 6 месеца ходи на ясла, без да има отстъствия  Heart Eyes Определено е фактор това, че там и харесва. Сутрин идва и ми носи якето и сочи вратата  Joy

# 406
  • offshore & overseas
Имам чувството, че повечето болести са малко на алергична основа. При нас ериуса и подобни антихистамини лекуват всичко  Confused
Може би усещането е такова, защото Ериус потиска симптомите на вирусна токсикоза, наподобяващи алергична реакция към храна или друг алерген.

Прин KayRenn ситуацията е съвсем различна. ooooh!

# 407
добре, мамчета, има логика в написаното от вас. и аз това говорих с ММ снощи, че дали ходи или не ходи на ясла, той и сега лепи бацили от по-големите. Пък, аз трябва и да работя, няма начин. Сигурно ще го запиша.
Преди 3 дена, като водихме баткото на детска, мъникът влезе вътре в групата, поседя на столче, поигра с играчките, поптя и потанцува, и ... не щя да си тръгне. То едни протести, едно чудо. Накрая на най-външната порта на градината, като се вкопчи в решетъчната врата ви казвам - орева квартала. хах ..

# 408
  • offshore & overseas
...Накрая на най-външната порта на градината, като се вкопчи в решетъчната врата ви казвам - орева квартала. хах ..
Ооо, това за жалост не е гаранция, че няма да има драми, защото без мама наоколо не е същото. Говоря от опит. Все пак това не трябва да ви спира (защото не е 100% сигурно как ще реагира детето). Ако има нужда и го приемат детенцето, пуснете го, но с повишено внимание. Дори отначало да не му хареса, в един момент ще свикне. Hug

# 409
Здравей, ще свикне, ами, къде ще иде? Аз съм категорична - на детско заведение се ходи, и на ръце не нося - защото ме боли кръстът (е, нося, но само малко). Батковците ми са МНОГО издръжливи като стане дума за ходене. Това катеренето из чукари и планини по 2-2,5 часа не им се опира.
Не че не са искали да го нося, естествено, обаче като ми се схване кръстът, и не мога да се движа - става лошо за всички.
Таа... и с градинката ще свикне, де.  Peace

# 410
Аз моите големи ги пуснах като навършиха четири.Баткото беше за втора гр тогава,а сега,средното в първа.Директно на градинка.Яслата си я прескочих.Не знам как е от опит,но принципно в яслата се боледува повече,отколкото ако ученици или по-големи градинчета ти носят бацили..Яслата си е ясла..Но и с нея и без пак си боледуват,та седенето вкъщи не е спасение.
А аз имам възможност са ги гледам,което май е основното в случая.И се скръндзам да ги дам далеч от мен ,но все пак се налага Simple Smile за тяхно добро Simple SmileВсе пак там се научават да общуват,което за мен е единствената,но и твърде голяма полза.И да са по-самостоятелни също,нищо че аз гледам да не съм им слуга и дори ги фиркам да ми помагат.

И Александра се държа перфектно на тържествата на големите-танзува,ходи наоколо..Викат ми "о,тя е готова"-готова,ама като ми ревне на вратата ,че не иска да е оставено и до там. Абе дете,дето не ме оставя до тоалетната сама е направо готово Simple Smile
Та от детето зависи.Средната свикна за седмица,при големия имаше месеци драми и уговорки. Дано при вас е лесно,Румка!

# 411
Дано Wink
Най-големият ми беше много общителен, защото от бебе идваше с мен в офиса. То от нямане на къде - спеше си в количката в офиса, после сред хората се движехме заедно. И сега половината град го познава Wink Тръгването на детска не беше проблем за него изобщо.
Сега с Малчо - той основно е с мен, или с някоя баба. Не е като да не е общително дете, но все пак - е в почти 100% семейна среда. ТА, надявам се да е всичко точно

# 412
Здравейте, първото си дете го пуснах на ясла на 10 месеца /това го наложиха обстоятелствата/. Беше много обичана и обгрижвана, като единственото бебе в групата, там проходи и до подготвителна група обожаваше градината и ходеше със страхотно удоволствие. Боледуваше много първите 4-5 месеца, но после спря и сега много, ама много рядко й се случва да боледува и то много леко.
Втората тръгна на ясла на 1 г. и 2 м. Изобщо не е боледувала в началото. След това много рядко 1-2 пъти в годината. Сега е подготвителна група и нямаме отсъствия. Свикна много бързо от първия път и изобщо не е плакала. Може би, защото при нас нещата се развиха така добре с тръгването, но аз съм твърдо ЗА яслата.

# 413
И аз съм за яслите.Но всичко е индивудуално.Най-малката свиква 8 месеца.Сутрин целия блок ни разбираше Тя като цяло е много оривързана към мен.

# 414
  • Стара Загора
Привет, мами! Приемате ли нови попълнения Hug Аз ви шпионирам от известно време, но все не ми идваше муза да пиша. В началото на годината се появи нашият трети номер - младеж, на име Явор. Имаме си кака на почти 9 и батко на 7, и куче Simple Smile
За яслите, градините и боледуването...моите и двамата са ходили на ясла. Тръгнаха на около 1.4год. Каката много се разболяваше, но както казва една колежка, просто си е "мухната" Mr. Green Докато стане на 2.5 ми беше спряла тока от болести - всеки месец минимум вирус със спазъм или бронхит за разкош, 2 пъти е стигала до пневмония. Баткото изкара като бебе покрай нея няколко вируса, но за сметка на това после почти не се е разболявал, а ако се разболее минава много по-бързо и леко. Да чукам на дърво, с всяка година става все по-добре положението от към болести.
С адаптацията в яслата не сме имали проблеми - тя на 3-я ден остана цял ден, после и на градина тръгна с лекота. Баткото в яслата беше ОК, понеже бяха в една група с кака си, после в градината обаче помрънкваше първия месец. ЖиЗ и малкия мисля да го давам на ясла другата пролет, ще е и той на около година и малко, лелките вече го чакат Simple Smile

# 415
  • Сливен
Мусито, добре дошла при нас и честит ти син Явор  Hug
За яслите не ми се пише вече, тези дни писах в една тема "за или против", много ми дойде злъчката срещу тези от нас, които сме "за".
Последните почивни дни ми бяха тройно критични - лошо време, №2 вече тотално изтрещява вкъщи и подлудява всички ни, просто нямам вече търпение времето да се оправи и да сме навън, само това ни спасява от дяволиите и.
Хубава нова седмица  Hug

# 416
 Привет,Musito! Да са ти живи и здрави тримката!

Е,то 'за' и "против' е малко относително...Ако някой има финансовата възможност да си гледа детето и без ясла,ще си го гледа.Поне до градинска възраст,когато пък ако не тръгне се отразява вече зле на детето,според мен.
Аз сега като се замисля съм в почти непрекъснато майчинство вече 6години  и затова съм можела да  отлагам пращането на  децата.
Така е устроено обществото ни,за съжаление,спорът "за" или против" не води до нищо добро,по-скоро може да се помисли за по-гъвкави режими,за по-лесна адаптация и т.н...
Но истаната е,че почти винаги в началото е трудно,докато свикне детето,ако ще и за половин час само да е оставено,ако ще и при най-добрите госпожи да е.И пак,не всяко дете,някои свикват много бързо и в яслата,както пишете и вие.А то това е ,което ни мъчи майките(мен поне Simple Smile)-детето да е спокойно и да не плаче,всички болести се преодоляват..
Вчера ходихме на лидл и оставихме всички на майкини...след десет мин. ми звъннаха че малкото реве,та така...

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 09:50 от pum_pall

# 417
  • Sofia
Аз съм ЗА да се пробва поне. Има деца, които обичат да ходят на ясла/градина. Номер 2 се сърди като го оставя вкъщи и даже е склонен да се прави на здрав, за да го заведа. Номер 3 върви по същия начин - вече си има компания там, а и я глезят много, че е бебето на групата.

# 418
Аз лично едва ли бих пробвала нещо,което реално нямам намерение да ползвам Wink На детето може и да му хареса,може и да не му,но аз искам да си се насладя на майчинството колкото мога по-дълго.Не смятам,че то ще изгуби по какъвто и да е начин,ако е повече време с мен,особено на тази възраст Wink
Както казах,за мен единствения довод за яслата е финансовият  Peace,евентуално ако на някой много му се ходи на работа/стои във вкъщи без деца..Което вече не го разбирам,защото очевидно не съм по последните две предложения ,но го приемам,защото хората са различни все пак Peace

# 419
Здравейте мами, и аз се включвам в темата.Номер 3 се роди на 19.12.2016 г.
Имам голям батко на 15,малък батко на 2 год и 9 мес.и една прекрасна девойка на почти 3 месеца. При мен ситуацията е интересна.Първото дете стана от раз, второто след дълги инвитро процедури в клиника Надежда при Стаменов,дори ме водеха с изчерпан яйчников резерв.Исках д се включа в донорска програма.А третото стана без да искаме,нали не можех да забременея и с моя мъж не се пазихме сериозно.До третия месец се чудех дали да го задържа или да направя аборт.Колко безумна ситуация ,но в крайна сметка го родих.Нямам помощ сама ги гледам с таткото де.След раждането на момичето изпаднах в тежка следродилна депресия.Средното ходи на ясла,но непрекъснато се разболява и като е вкъщи много трудно се спрАвям и с двамата.Баткото е яко в пубертета и с него само се караме.Сега се надявам като се постопли да сме с бебето по разходки.Не смея да изляза с двете малки,да не вземе да хукне 2 годишното и да стане някоя беля.С малкото се кърмим и не мога дълго да оставя някой да е с него.А като срещна някой и почва да се чуди как съм се изтървала да родя 3 деца , да ме изкарва майка героиня и откачам.Това е засега от мен, а си мисля ,че ще стане още по трудно като се върна на работа да съчетавам всички  ангажименти.

Общи условия

Активация на акаунт