Многодетни мами - тема 67

• 110 811
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Момичета, обичам да ви чета, като си знам, че не само мен ме гъделичка мисълта за номер 4  Hug Някак отхвръкне ли малко детето и на мен ми се иска пак да мирише на бебешко вкъщи. Моят мъж е силно скептичен, или не ми вярва, че искам още едно дете, или си мисли, че просто ще ми мине. То още някоя и друга годинка и наистина просто ще мине.
skabiela, много се радвам за вас! Супер си е това с двете бебета. Моя приятелка, с която винаги сме кроили планове да имаме по 3 деца, така като теб с номер 3 се оказа с близнаци. Гледат се, страшна банда са четиримата, но са с доста малка разлика между децата. Винаги се намира начин, човек просто си преподрежда приоритетите. Предполагам, че всъщност най-тежката грижа е майка ти, деца се гледат лесно, порасват, за съжаление болен възрастен е в пъти по-трудно и сложно.
При нас бабите пък много искат да гледат внуците. Опитвам се да поделям времето, всички да получават внимание. Определено раждането на последното дете се оказа чудесна идея. Както казва sweetkids_mama, презареждащо е и те кара да се чувстваш млад и енергичен. Не че на нас, 38-годишните, нещо ни има. Супер сме си  Crazy

# 436
  • На село (близо до Лондон)
skabiela много хубава новина! Ще се справиш с бебетата, идват силите Simple Smile. Интересно е това, което споделяте за искането на още бебета. При мен явно имам един предел като бебето стане на 2-3г почва да ми се иска ново. Но сега като "бебето" е вече на 6г не искам. Моите са с малки разлики и вървят заедно, като една дружина. Заедно правят музики и тенис, напълно ми стопяват лагерите в момента. Много грижи и ходения има около тях. Плюс моята работа, къща, чистене и готвене...

# 437
И аз благодаря сърдечно за милите думи и чудесното посрещане в темичката.
Моята депресия е съвкупност от много фактори+ разбутани хормони.Още ме наболява секциото/ трето по ред/, с мъжа напоследък се чепкаме, бебето ревеше много,сега разреди и е по добре.Средното постоянно болно и стига 40 гр.температура,баткото не учи,хойка цял следобяд из улиците,не му се прибира, заради лудницата вкъщи.Аз вече съм изцедена,ужасно уморено изглеждаща.Притеснявм се и за работата ми, много време отсъствам,сля се второто и третото майчинство.Нс на психолог не съм ходила.Може би ще търся специалист.
Но много ви благодаря,че мога да споделям тук и знам,че ме разбирате.

# 438
kalona, умората ти действа и на психиката. Освен това децата когато са болни, също е депресиращо. Трябва ти малко помощ да се справяш с всичко Hug. Големите ми имат разлика 2 години и знам колко е трудно с малко дете и бебе.   
Скоро ме бяха налегнали депресивни мисли покрай караници с Nо1 за учението, даже ги споделих тук, че ми е по-лесно с малки деца въпреки физическата умора.

# 439
Тези от вас с ученици, как се справяте с "безхаберието" на децата си относно ученето и домашните? Как се справяте с постоянното киснене на телефона или таблета? Моята голяма дъщеря по принцип /засега/ е отличничка, но постоянно трябва да й напомням да си напише домашното, да си научи урока, да си подреди раницата и всичко останало, свързано с училище. Освен това всяка свободна минуте прекарва на мобилния телефон и това ме побърква. Постоянно сме на нож и непрекъснато се караме. На всички мои забележки отговаря незабавно с крясъци, сърдене, тръшкане и викове, винаги си намира оправдания и никога не е виновна /просто аз не съм чула, видяла и рабрала добре/.  Shocked smile3511

И друго - как се справяте с ревността между децата?

# 440
  • offshore & overseas
Ох, олекна ми, че не само у нас не е така. Аз засега не намирам начин за укротяване на опърничавата (на 10 и 1 месец). Е, непрекъснато взимам телефона, наставлявам и контролирам, но това ми съсипва нервите. Иначе и тя е отличничка, но ум не ми го побира как ще я караме занапред.

Вижда се, че и малката (на 7) върви по стъпките на кака си. Само дето тя е по-послушна и отговорна и с нея няма да имам чак такива проблеми.

С ревността също не се справям, когато и доколкото я има. При нас има спорадични прояви, но като цяло не съм разтревожена. Искам да се учат да се търпят и обичат, да не се ревнуват и да не си завиждат и да не гледат в паницата на брат си и сестра си с идеята, че (все те) са прецакани. Mr. Green

Ееех, мечти, мечтиии! Joy

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 17:53 от Мяуче

# 441
  • Варна
Ноел,моят синковец....е ,няма такова нещо ,цял.ден си седи на компа,а сутрин става в 5.30ч.за да пише домашно,за сега е отличник....Чудя се с какво ли подкупва даскалите :lol
Малката така се е зомбирала с този таблет,станала е и нервна,но вината си е изцяло моя,че съм им позволила без да съм направила ограничение на времето.
Майка ми както е на легло и тя.захапла таблета.и си джътка във фейса,че се и сърди като падне нета...луда рабора

# 442
  • Sofia
При нас положението е подобно. Синът (на 8 и половина) се справя, чете, пише, но трябва да му стоиш на главата. Иначе е на компа. Малкият е най-пренебрегнат, защото е малък за игри с четене, писане, а голям за бебешките играчки. С нетърпение чакам времето да се оправи и след детска, градина, училище ще оставаме навън. Освен това големият ходи на плуване и две от вечерите не цъка. Истината е в това да им се намират занимания - игри, спорт, книги..ако оставиш ва тях...

# 443
  • На село (близо до Лондон)
Моите и тримата са спортисти. Домашни, задачи и тн се пишат стриктно само и само, за да могат да тренират. За екрани (телевизори, таблети, телефон) може само откакто станат до 9 сутринта в събота и неделя и после пак от 6 вечерта до 8 докато легнат. Трудно беше преди 3г години като наложихме това правило. сега са свикнали и е лесно Simple Smile.

Скрабела
, имаш и баба-тийн  ooooh!

# 444
На мен най-голямото ми е на 6, така че имаме още време, но .. таблет нямаме. Компютърът се ползва само от мама и тате, защото те работят на него т.е. той не е за игри. Единственото им развлечение е на ТВ или понякога на комп детско. МОят телефон има няколко игри, но е толкова бавен вече, че след 10-15 мин му омръзва. А и той порасна за тези игри, които ги имам на тел. За момента не възнамеряваме да купуваме таблет.

# 445
  • София
Близначките правят 11 г август месец в момента са в 4-ти клас. На училище са от 8 сутринта до 5 вечерта. Веднъж седмично са до 6 в училище, а други два дни са на спортна гимнастика до 8. Уикенда са на курс в СМГ в събота, а след това на кънки. Така че много свободно време не им остава. Обожават едно сериалче по телевизията и съм им разрешила един час след училище през седмицата да гледат. В останалите два дни от седмицата в които са свободни след училище, обикновено си пишат домашното за СМГ. Ако не ги накарам няма да седнат в повечето случаи сами да учат, но като им кажа сядат и пишат, все още няма нямам драми с това. Лаптоп имат от НГ, взех го тъй като беше нужен на едната за курсовете в Телерик, но вече не ходи там и затова сега се ползва предимно за игрички отвреме на време, писане на презентации или пускане на уроци от уча.се.
Малката е по-малко натоварена, тя прави 8 г сега през май месец и е в първи клас. По-често хваща телефона да си играе или да си пусне детско, но все пак успявам да вмъкна и четене на книжка и малко задачки, слушане на музика или игра с мен и каките. Тя също е цял де на училище, което много намалява свободното и време, а и на мен времето ми за игра с нея и сестрите и, тъй като като се прибера почвам да готвя и оправям..
Засега бих казала, че няма за какво да се оплаквам от децата, слушат и се стараят, но ще видим след още няколко години като тийнейджъри какво ще е положението с големите.

# 446
 И при нас е като при амнезия. Компютъра се ползва предимно от мама и тате. Синът ми е първолак, борим се с дисциплината в клас все още, трудно му е да се занимава сам, прави грешки, поправям и напътствам. Нещо не разбира - обяснявам. При грешно поведение в училище - наказваме, говорим, обясняваме. Мога да работя с него по домашните само вечер. През деня момичетата пречат, месят се, разсейват го. Не спят и обеден сън, та много трудно се намира време за ученика.
Такова животно като таблет вкъщи няма и няма да има скоро. Имаме две играчки таблети с песнички и букви - достатъчни са ни. Телефоните ни са от най-обикновените, на тях не се ползва интернет. Ползваме ги само за разговори. Смартфон също не желая да завъждам вкъщи. Редовно отклоняваме "примамливи" предложения по телефона от разни фирми(да им се чудиш от къде ми намират номера да ми звънят някои от тях #2gunfire).
На компютър да работи баткото не е учен от нас. В бабиндом се научи(баба му като учителка побърза да го образова в тази област без да пита мен). Там виждам как му се разрешава да си пуска сам филмчета в youtube и дори вече знае как да си пуска игри(за сега сравнително невинни - с каране на коли), но ме гони параноята, че през лятото у баба си ще попадне на нещо неподходящо, та не знам как ще процедирам... Хем му се радват, хем прекаляват със свободата която му дават. А разговорите водят до никъде. Уфф, тези баби.

# 447
  • София
В училището на моите има интерактивни дъски, където работят и с мишки, както и часове по информатика, така че дори и да не е вкъщи децата рано или късно се запознават с компютрите и интернет.
Определено от даден момент нататък поне за моите лаптопа им е необходим, при нас често се налага например големите да пишат презентации, вече работят спокойно с PowerPoint и сами си ги правят. Пускат си уроци от уча.се особено по разказвателните предмети, а и по английски граматиката е добре обяснена. От ютюб си пускат предимно музика. Омръзна ми да ми отмъкват моят компютър за всички тези занимания, особено и докато едната ходеше на Телерик и това беше основната причина да се реша да им взема един общ лаптоп и на трите. Зесeга съм доволна, не прекаляват и го ползват умерено. Да и игрички си пускат понякога, но стига да е умерено както е досега и да е след като са си свършили техните неща за мен не е проблем. Таблет имат, но му бяхме сложили парола, и така и никога не се е ползвал. Много повече се ползват електронните книжки и от тях и аз и децата сме много доволни. Покрай едната девойка, която за отрицателно време изчита поредици като тези на Хари Потър или за Пърси Джаксън излиза и финансово много по-изгодно.

# 448
  • Варна
Сега ще ми се подигравате ,ама да си кажа.Днес синковеца замина на.състезание по Английски език в Хасково,за първи път Аз се.отделям от него ...и.ми е едно ревящо.Сутринта станах нахлузих дрехите на малката тръгнахме да.изпращаме баткото,той си.умря от срам,ама аз.бързо се.изнизах...да не го излагам повече.
Много ми е гадно ,място няма да си намеря докато не се прибере...

# 449
Да си довърша поста от вчера, че ме извикаха  Simple Smile Далече съм от мисълта, че децата не трябва да се запознаят с телефон, комп, таблет и пр. Просто родителят трябва да научи децата да ги използва правилно. Както го учи да пресича, така и да го научи, че тези неща са, за да вършат определена работа, а не само и единствено за забавление.  Някой ден сигурно ще вземем нещо и за тях. Нямам нищо против да ги ползват, ако има помага за училище.

Общи условия

Активация на акаунт