Многодетни мами - тема 67

• 110 805
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Домашните дейности не са най-важното нещо на този свят.

Аз покрай отказването си от Близу/Мтел 9 - по много причини, но набутването на Мтел Спорт каналите просто преля чашата -  след месец минавам само и единствено на интернет, с телевизията дотук. И без това дават само фейк новини.

# 466
Ние сме на близо - интернет(малко бавен) и кабелна тв. Плащаме 11лв на месец. Мислехме да се отказваме изобщо от услугите им, обаче те побързаха да ни офертират с тази цена, за да не ни изгубят като клиенти. Тв се гледа предимно вечер на новините и публицистичните предавания на националните тв, денем може да пусна канал с народна музика за кратко, че момичетата  им се радват. През уикендите баткото се заглежда малко повече по филмчета, но следим да не са с агресия, че то почти всичките са доста агресивни. Напоследък аз и новините спрях да следя, по време на новините така или иначе все съм заета с децата - да ги приготвям за лягане. ММ има навик като седне да яде да си пуска тв, на мен пък сякаш повече ми пречи.

# 467
  • Варна
Ние явно сме най-големи калпазани. Децата имат телефони, водим вечни спорове колко време са играли с тях и кога ще ги оставят. Нямам никаква възможност да им засичам времето с тел, ама никак не е малко всъщност. Компютър сме им обещали, само събираме оферта за цена, като водещи са параметрите да стават за игри. ТВ имаме, макар и рядко гледаме някой филм, новини - изобщо не се пускат вкъщи, но номер 3 редовно го оставям да гледа ТВ или филм на компютъра, за да свърша нещо. Дотук само за плейстейшън отбивам категорично атаките. Таблет, PSP хич и не ги споменавам.
Такова е ежедневието. Те ще пораснат в ера на невероятни технологии. Би трябвало да се научат да се справят с тях, виждам как техни приятели, които прекарват повече време с компютър, се справят с лекота. Така че малко по малко ще навлязат в живота им.

# 468
и аз съм НЕЕЕЕЕ за конзола или плейнещо си дето му викат. Боря се с четирима: ММ, и трите номера. Айде, двата п-големи номера, защото малкото е още глупавичко. защото имаме ли това у нас - хем ще се карат, хем няма да учат, хем и изобщо нищо няма да пипнат да свършат като работа - нито децата, нито най-голямото от всички деца - ММ

# 469
  • София
Привет, мами, доста сте изписали. Simple Smile Аз приключих с ученето, защитата беше изтощителна, но взета с отличен. Прекарахме си много хубаво с ММ във Велинград, естествено децата много ни липсваха, но пък можехме да си говорим, без да ни прекъсват 100 пъти, всъщност в къщи рядко успяваме да си поговорим, а покрай и моето учене беше невъзможно. Майка ми си се прибра, малко ми беше криво, че всичко пак мен ще чака, но пък мъжо гледам се включва по-активно в домакинстването, което много ме радва. От доста време се занимаваше предимно с децата и грижите по кучето, което не е малко, но според мен не е достатъчно.
След голямо умуване записахме малкия в държавната градина до нас. Иска ни се да е в частната, където ходеха големите, но решихме да пробваме първо в държавната, пък може да му хареса и на него и на нас, дано попадне на добри учителки. Пък, ако се наложи ще го преместим, дано не сме сбъркали и да няма драми.
Вчера бяхме на разходка навън, такъв кеф, така не се бях чувствала с децата ни сигурно от лятото, с това учене все едно ме е нямало в къщи няколко месеца. Ще се наслаждаваме на последните месеци в къщи, после ще започвам работа, тепърва търся нова, ако някой чуе за добре платена работа за човек с опит (и вече завършено образование) в администрацията, може да ми пише. Simple Smile
Приятен слънчев ден от нас!

# 470
Честито, Аня!!! Simple Smile И голямо браво!

Тия дни се сетих за мама Цоцоланка. Някой има ли информация как я карат тя и семейството?

# 471
Честито, Аня!  baloni  Успех в търсенето на добра работа.

# 472
  • София
Благодаря ви!  Hug

# 473
  • offshore & overseas
Аня, честито дипломиране! Късмет в намирането на работа!! Аз отдавна работя от къщи и за момента не мога да ти бъда полезна, но ще се ослушвам. Grinning

И блазя ви за почивката! Ние не сме заслужили и на този етап няма да можем да се отдадем на подобни романтични приключения. Laughing

Относно новите (а и не толкоз нови) технологии. Тяхното навлизане в ежедневието на децата е неизбежно и аз не съм толкова против използването на техника по принцип, а против злоупотребите (увличането). Всяко семейство си има собствени правила какво и колко може да се гледа/играе и пр., а също и механизми за проследяване на спазването на тези правила. И така трябва да бъде (докато тези правила ги устройват).

Аз например никога не бих си причинила да се лиша от спасителния половин-един час телегледане вечер (време на мир и любов). Да не говорим колко обичам да гледам анимация с децата (или пък любимите им сериалчета). И тъй и тъй нищо друго не гледам, защо пък да не си го позволя. Embarassed

П.П. При нас най-изгодната карта за басейн е 500 лв. за 50 посещения (с треньор). Но ние не можем да изскочим с 500 лв. на раз, затова ще купим карта от 270 лв. за 20 посещения. Единичното посещение е 20 лв. Скъпичко е, но да речем ако Люси искаше също да плува и се напънем да купим картата от 500, при 2 посещения седмично, можеше да им стигне за няколко месец. Но засега ще плува само Калина. Тя, милата, няма търпение.

# 474
  • Варна
Аня, поздравления за добре свършената работа и много късмет в новите начинания! Винаги е важен добрият пример, че децата не са оправдание човек да не следва мечтите и целите си, а напротив - сигурен стимул за това.
И аз също като Мяуче-то много обичам да гледаме всички заедно филм. Проблемът е, че с това тичане от ранни зори чак до мрак не остава много време. Напоследък петък ни е семейната вечер пред телевизора, гледаме "Анатомията на Грей" и после "Аз обичам България". Другите дни все бързаме да лягаме, че сутрин се става рано.
Нашите момчета вече са обзаведени с двуетажно легло и съответно номер 3 вече има собствено голямо легло и вчера спа за първи път в него. Като го видя с новите си шарени чаршафи толкова се вдъхнови, облече си сам пижамата ( върху анцуга ) и каза "Яс спа сам" и си легна. Не заспа сам, разбира се, но пък като цяло спа спокойно и ме търси само веднъж през нощта. Ето на, пак се оказахме сами с мъж ми в нашето си легло. Шегувам се, че никога няма да свикна да спя без малко човече до мен. Simple Smile

# 475
  • София
Аз години наред не можех да заспя без да чувам дишане на някое от децата...даже в командировки си мислех да си нося запис на сумтящи насън нослета.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 15:45 от Sharky*

# 476
И аз мн обичам да си спяу до тях..Много ми е спокойно така..Нищо,че се събуждам от време на време Simple Smile заради бебето и да ги позавия..
Ние това лято вече Трябва да се отделим от тях,но сигурно бебето ще остане при мен,ако продължим с кърменето.

Сега разчиствам северната ни спалня,дето я ползваме за склад ..и хем се радвам,че ще има ред вкъщи и те ще си имат собствена стая,и ние,хем ми е мъчно..

Амнезия,да, и нашите са с подобна разлика,и Номер1 точно магарии прави пред чужденците Simple Smile Ами не знам вече кое му е криво и каква е причината.Като цяло той показва огромна нужда от нашето внимание.Може би е нормално..все пак е половината ден навън с други хора..Надявам се да го израсте..

А за образованието,когато GI сподели колко са напред там 6годишните,почнах да си мисля,че това е добро нещо,ако завършват и по-рано,най-вече.Ако  всички тръгват на училище на  6 или поне се учат да четат в градината още.Мисля,че е напълно във възможностите на 6г дете да чете и да пише поне печатно.За математиката на моето му харесва ,те решават някакви лесни задачи в градината(събиране,до колкото съм виждала снимки) ,та там знам,че се занимават,но сякаш писане и четене са чак на училище.А знам,че ако някой се занимава с тях, това могат да го научат още сега .И дори Виктор ще чете книгите на сестите си вече..няма аз да преграквам всяка вечер Grinning

И аз обожавам да гледаме заедно,особено събота сутрин дават филми по Дисни ,миналата даваха за Малката русалка  Simple Smile,по-миналата за колите-такива анимации и на мен са ми интересни Simple Smile Ще ми се на кино да идем с гях,но са малки още май.

Аня,браво за отличната диплома!И успехи!:-)

# 477
аз лекинко да се върна към писанията от предната страница. Моят номер 2 е на 6 г, ще е първокласник.
В ДГ учат букви и смятане до 10. Но той - и аз не знам как - дали покрай брат си, или от ДГ или от ТВ, знае да събира трицифрени числа. Знае всички букви и се мъчи да срича. Иска да ги научи бързо, за да си записва в тетрадка приказките, които измисля.  Crazy Е, не му се отдава много това с четенето, засега, обаче как си наглася каквото види .. не е истина. Такъв един разказ по картинка ни спретна онази вечер, че .. се пръснахме от смях  Flutter

# 478
Може да има заложби детето, rumka! Нека си съчинява. Пък защо ти не ги записваш разказите му, ако са сполучливи? Има да се забавлява да ги чете като порасне Laughing
Моето най-голямото сега срича в първи клас. Вчера му казах, че щом са свършили с буквите ще се разделят вече с буквара, че е време за читанката. А той ми ревна, че не иска да се разделя с буквара, зарони едни крокодилски сълзи и си легна с него(вместо да гушне обичайния мечо).
Покрай батко си, средната разпознава някои букви(тя е на 3г и 5м). Най ми е смешна като види буква Н и ми я сочи с думите: "Виж, мамо, тука пише Надя!" Хем толкова пъти сме й обяснявали, че Н е само първата буква от името й. Laughing Дребната е още далече от темата за буквите. С нея на дневен ред е махането на памперса...

# 479
  • София
Нашият малкият батко миналата година си имаше една тетрадка, в която си пишеше свои разкази (истории). Трябва да го подсетя пак да пише. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт