Многодетни мами - тема 67

• 110 220
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Уф, и аз така съм се ядосвала на себе си колко съм прибрана. Ще го намериш, често са на места, където не очакваме. И честита ти рожденичка!  bouquet

А вилата ни е на час път точно. Съвсем поносимо за нас. В началото търсихме и ние по-близо, но цените гонят тези на апартамент в София кажи-речи, а по-евтините пък за цялостен ремонт, без вода прекарана изобщо в къщата и подобни. Търсихме една година, що села сме обиколили, от всички страни на София  Laughing, но ние много обичаме да пътуваме и ни беше кеф.

# 631
  • На село (близо до Лондон)
Aila честита рожденичка! И аз съм така уж прибирам нещо скрито после не мога да го намеря.
Ние живеем в къща с голям двор. Това ми е много полезно с три деца. Играят в градината, занимават се. Лятото ми е хубаво барбекю си правим. Но една къща иска повече поддръжка от апартамент. Все има нещо да се прави по нея.

# 632
Честита ти рожденничка и от мен!
Аз вчера половин час си търсих ключовете..(тъкмо като бързах за ДГ,нали) намерих ги в якето на мм,който ми ги бил прибрал,защото били паднали в колата...Еми добре,че ми каза..
Понякога и децата затриват неща много успешно,като ги намирам сред играчките им..

И ние искаме къща..Трябва ни и съвсем е реално да си вземем,защото в града са евтини и не си струва да се навираме в апартамент..Може би дори идеята за парцел е по-добра,но е по-трудна..Къща с голям двор е най-хубавото нещо на света... Simple Smile

# 633
При вас е по-различно, много сте близо, а и градът е по-малък. Тук на мъжа ми до работата му от къщи е 15км в едната посока.
Аня, и мм пътува всеки ден. И двата ни пчелина са на 30км от града. Това са 60км на ден, само в дните, в които ходи на един от пчелините. Често обаче му се налага да пътува и между пчелините, което добавя още 30км, ако не се лъжа. Но гледаме да е по-лесно воденето на децата, затова живеем за сега в града. Докато са малки и не могат да ходят сами, ще е така. Поне си ги водя пеш и до детската, и до училище. Е, то като се замисля, да караш 15км в София си е доста по-изнервящо и трудно от това да караш 60км  по междуселските пътища - пътищата не са толкова натоварени, кръстовищата са по-малко, особено тези със светофари. В града все по-масово не се спазват правилата за движение. Но това е друга тема...

Да се оплача, че съм много неорганизирана.
Малката има утре рожден ден и макар подаръка да и е взет и да си го кара, ролкови кънки, вече над две седмици и бях взела и нещо символично за утре. Купих го преди две седмици, прибрах го да не го види и в момента не мога да го открия  #Cussing out

И аз съм имала толкова много случаи, когато търся нещо из къщи и не мога да го намеря. Имала съм и случаи, когато съм била сигурна къде съм го оставила, но на въпросното място го няма и преобръщам цялата къща в търсене. Имам си три лалугера, които се грижат за това никога да не намирам вещите там, където съм ги оставила. Колко пъти съм им обяснявала, че не бива да ровят навсякъде. Практикуват височинно катерене в домашни условия. Вече съвсем сериозно си изчерпах всички тайници за подаръци. Хайде за рождените дни ще се прежаля, но Дядо Коледа все трябва да има къде да скрие изненадите си. Нали са малки децата, та още поддържаме у тях илюзията, че добрият старец съществува. Тази зима синчето откри опакован подарък с неговото име и ме пита от кого е.

# 634
Здравейте!
Ще ме приемете ли във вашите редици.
На кратко да се представя казвам се Йорданка от град Пловдив.Имам две момичета Маги на 14 години и Катя на 10 години.Съпругът ми от три години искаше още едно дете и аз все се дърпах исках малката да порасне достатъчно голяма и да стане по самостоятелна.Е момента дойде и на 9 април разбрах че съм бременна всички много са щастливи от новината обаче кагато отидох но 18-ти за първи преглед се установи че чакаме близнаци док не беше много сигурен и ме извика пак миналата седмица е няма съмнение двечки са и просто съм на седмото небе от щастие.Знам че ще ми е трудно и въпреки това вече нямам търпение да си ги гушна и двечките бебчета термина ми е определен за 18 декември видяхме вече сърчица и засега всичко с мъниците е наред.

# 635
  • София
Ех, честито! Близнаци ми е на мен несбъднатата мечта! Лека и безпроблемна бременност!

# 636
Здравейте!
Ще ме приемете ли във вашите редици.
На кратко да се представя казвам се Йорданка от град Пловдив.Имам две момичета Маги на 14 години и Катя на 10 години.Съпругът ми от три години искаше още едно дете и аз все се дърпах исках малката да порасне достатъчно голяма и да стане по самостоятелна.Е момента дойде и на 9 април разбрах че съм бременна всички много са щастливи от новината обаче кагато отидох но 18-ти за първи преглед се установи че чакаме близнаци док не беше много сигурен и ме извика пак миналата седмица е няма съмнение двечки са и просто съм на седмото небе от щастие.Знам че ще ми е трудно и въпреки това вече нямам търпение да си ги гушна и двечките бебчета термина ми е определен за 18 декември видяхме вече сърчица и засега всичко с мъниците е наред.

Здравей и добре дошла!
Ти имаш страхотна новинка! Близначетааа, страхотна банда ще си станете!! Simple Smile Simple Smile Желая ти лека, щастлива и безпроблемна бременност !  bouquet

# 637
  • София
dan4e02 добре дошла и лека и безпроблемна бременност до края. С близначета наистина е забавно, но определено опита с по-големите деца е от полза при раждането и отглеждането на две бебчета.
Мерси за поздравите за РД на малката.
А развръзката с чантата беше още по-смешна. Става малката първа, обяснявам и че има подарък чанта, но не мога да го намеря... Става едната кака, питам я дали я е виждала, отговаря ми, че нищо не знае. Става и втората кака, същият въпрос на който получавам следният оговор - Да, разбира се. Нали ти ми я даде да я прибера! Отиде и донесе чантата. Изцяло съм забравила и не си спомням да съм я молила това, но явно покрай лудницата вкъщи просто ми се е изтрило от съзнанието бързо-бързо.

# 638
Aila честита рожденичка! И аз съм така уж прибирам нещо скрито после не мога да го намеря.
Ние живеем в къща с голям двор. Това ми е много полезно с три деца. Играят в градината, занимават се. Лятото ми е хубаво барбекю си правим. Но една къща иска повече поддръжка от апартамент. Все има нещо да се прави по нея.

и ние сме така, но не съжалявам изобщо. Дворът ни, в частта в която не е циментиран, си е тревясал, ама пак по-добре от нищо. Бочнах някакви домати тази година, ще видим Wink Малкото ми момченце ги мачка всеки път, когато ги види. На тях горките само това им трябва - 2 мачкащи крачета, и моите 2 леви ръце  Crazy Crazy Crazy

# 639
  • София
За Сф: не забравяйте ФАМИЛИАТЛОН на 14-ти, неделя. Ще има и събития за многодетните родители  Peace

# 640
Мами, да ви кажа, че аз от номер 4 се отказвам тотално. Номера 1,2 и 3 ме съсипват напоследък. постоянно чувствам някаква болка в областта на сърцето, и не знам на кой свят се намирам.
Само когато спят с мъм спокойна, или когато сме всички заедно навън, и има и друг възрастен покрай мен, че да помага малко. Инак - тц. А най-малкият, за капак, е станал много проклет. Наистина Cry И се е залепил за мен - ай някой да му каже дума, и почва рев и тръшкотии. ее.. ми не е честно! мрън-мрън-мрън от мен  Sick

# 641
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Малко да се посмеем/те Simple Smile

Скрит текст:
Ако върнат казармата, първа отивам в нея!
от Елисавета Белобрадова -
May 9, 2017
10

В последните дни една от най-обсъжданите теми е връщането на казармата – онази черна прокоба, която дебне зад ъгъла горките, крехки мъже и заплашва тяхната физическа, психическа и емоционална цялост.

Не бих желала да ви скандализирам, но от тази трибуна тук искам да се обявя за моментално и пълно връщане на казармата. Колкото по-бързо я върнем, толкова по-доволна ще съм.

Но, разбира се, при едно условие. Тя да е достъпна само за многодетни майки. Или за майки на особено буйни деца.

Нямам търпение да върнат казармата, да получа призовката, да нарамя пушка и да се обърна към мъжа си с думите „Отивам в казармата, съжалявам, но ще трябва да се оправяш сам“ и после внимателно и тихо да затворя вратата зад гърба си, за да не събудя децата.

Колко да е страшно в тази казарма?

Щяло да има много готвене, чистене и стоене прав в казармата. Господи, смея се през сълзи.

Колко чистене, готвене и стоене прав да има?

Откога мечтая да ми дадат един казан, да нахвърлям безразборно 40 пакета боб, 35 чушки, едно кило олио, едно кило пипер и да кажа „Яжте“ без заплахата всички да започнат да се кривят в погнуса, да имитират повръщане и да започнат да крещят „Не го искааам тоя гадеен боооб“.

Наместо това – дълги маси и десетки многодетни майки, облечени в зелените си дрехи, ядат боб разсеяно и от време на време някоя се провиква „Страшен боб, благодаря ти, че сготви вместо мен. Здраве желаем“.

Мечтая да ми връчат една четка за зъби, една кофа и да търкам фугите на коридора, докато не стана едно цяло с голямото вселенско съзнание. Да не се тревожа, че старшината не си е написал домашното, че другият старшина се е наакал в гащите, че свинското загаря, че проектът ми е две седмици назад, че трябва да се обадя на лекаря на третия старшина, за да го питам кога му е ваксината. Само аз, четката за зъби и фугата. Една майка – Буда в казармата, която чисти в пълна концентрация.

Щели сме да имаме униформи.

Чудесно. Няма да има 5 вида различни перални – една за бяло, една за цветно, една за червено, една за вълна и прочие. Край с гардеробите, край с милионите чорапи в различни размери. Два чифта униформи, три чифта чорапи и блаженството на простия живот.

Искам да давам наряд. Да стоя права цяла нощ в тишина, да наблюдавам звездите и да си мисля колко е спокойно и тихо около мен. Никой не реве. На никого не никне зъб, никой няма шарка, разтройство, кашлица, заекване. Въшките не са проблем, защото в казармата не е като в детската градина. В казармата не връщат никого за въшки, докато ти плачеш истерично в банята и се чудиш как ще ходиш на работа и ще си гледаш детето. В казармата въшките и военното дело вървят ръка за ръка.

Искам да марширувам. Нарамила огромна раница, пълна с неща, равностойни на онези, които всеки ден мъкна – две кила патладжани, кило домати, 9 пилешки бутчета, две кила картофи, лаптоп, документи, резервни обувки за децата, кърпи, памперси, зарядно за телефона, бисквити, био сок… извинете, отнесох се. Както и да е, имах предвид нещо тежко, с което да обикалям с часове и най-сетне да отслабна. Да си обърна внимание, защото извън казармата това просто нямам никакво време. Но в казармата ще имаме тичане, маршируване, клекове, лицеви опори. Всекидневен, безплатен фитнес. След 6 месеца ще съм с онези мечтани плочки на корема, които се стремя да направя от 1987 година.

Искам да си лягам рано. В девет ако може, благодаря. Вечер, щом изгасят лампите, с другите майки ще си шушукаме колко е тихо в казармата, какъв чудесен ред има, как всички си подреждат дрехите и обувките и никой не си разпилява пъзела по пода. После доволно ще се смеем преди да потънем в дълбок сън чак до 6 часа, когато всички ще ставаме заедно, а не майките да стават в 6 и половина, а мъжете да спят до осем, до девет и други блажени часове, защото „трябва да се наспят, че после са на работа“.

Искам някой друг да крещи вместо мен. След всичките години крещене „Колко пъти съм казала, че…“, „Как е възможно да …“, „Вие в гората ли сте отраснали?“ и прочие, бих искала Българската армия да ме замести в тази ми функция. Нека някой друг крещи, аз ще кимам в знак на съгласие, защото, в края на краищата, убедила съм се от опит – който крещи, е един нещастен, изморен човек, докаран до крайност, който е прав, но никой не му обръща внимание. И не само ще кимам в съгласие, а от време на време ще се провиквам „Точно така, благодаря ви, лейтенант Иванова. Благодаря ви, че си правите труда да крещите и изразходвате малкото ви останали нерви и сили, за да ни научите нас на нещо. Искате ли чаша вино и кекс? Здраве желаем!“

Искам да слушам военни маршове. Искам да отворя тази уста и от нея да не излиза за разнообразие „Олд макдоналд хед а фарм“ или „На дивана, под юргана“ а мощно да запея „Шуми Марица окървавена!!“ без някой да шътка и да ми шепне “Престани да крещиш, ще разстроиш децата!!!”

Искам и да стрелям. Да застана на онази проклета мишена, да се замисля за размера на социалните надбавки, състоянието на тротоарите в София, фактът, че не съм била на фризьор от 4 години и да започна да стрелям, да стрелям, докато всичко се оправи, не се успокоя и усетя аромата на пролетните цветя.

И когато ми разрешат телефонно обаждане до вкъщи и мъжът ми в паника ми изкрещи в слушалката “НО ТЯ НЕ ИСКА ПИЖАМАТА НА КОНЧЕТА, ИСКА ПИЖАМАТА НА ЗЕБРИ, А АЗ НЕ ЗНАМ КЪДЕ Е И ТЯ НЕ СПИРА ДА РЕВЕ!!!!”, аз ще му кажа “Но, съкровище мое, аз съм в казармата. Не мога да ти помогна. Трябва САМ да разбереш къде е пижамата на зебри. Знам, че ти е трудно, но аз все пак имам да браня територията ни от вражески сили”. И ще затворя.

И накрая, когато се върна от казарма, да говоря за това до края на живота си с мъченически израз на лицето. А след някоя и друга година да ме викнат в запас. Защото нивото на армията трябва да се поддържа.

А ако започне война и се наложи да ида на фронта, нима се съмнявате, че ще има нещо по-страшно и опасно от майка на три деца с пушка в ръка?

Извинете, прави сте. Има.

Майка на четири.

Та, кога връщат казармата?

# 642
  • София
За Сф: не забравяйте ФАМИЛИАТЛОН на 14-ти, неделя. Ще има и събития за многодетните родители  Peace

Във Фейсбук събитието има подробна информация кои спортни клубове участват. Не пропускайте да се обадите на щанда на "Пълна къща"! Wink

dan4e02, добре дошла! Страхотна новина за близначетата! Heart Eyes

rumka833, има такива периоди. Опитай се да откраднеш време за себе си и да се поглезиш с нещо! Hug

Почти безобидна, много як текст! Имало много възмутени коментари от мъже, разбрах. Как можела да се гаври с такова нещо и какво разбирала от казарма, като не била ходила.  ooooh!

# 643
Почти безобидна,благодаря  bouquet  Joy Joy

Абсолютно съм съгласна с г-жа Белобрадова   Joy
Особено някои майчета с по 3-4 момчета директно да се зачисляват към генералската скамейка Wink
 Ние с повечето женски може да сме и към разузнавателната част,понеже още от далеч разпознаваме в какво настроение е врагът и коя пижама да му дадемм,че да не мрънка два часа,че няма какво да облече...

Румка  Hug Не се сдухвай,мила,всеки наистина има такива моменти!Колко е голям малкият?
 Аз съм луднала с бебка..Голяма е магарица..Явно е решила,че ще маха памперса,понеже се научи да го сваля и да пишка на земята..Ако е благосклонна отиваме до тоалетната..гърнето не го признава и така ми прави весел живота по цял ден...Ама аз с батко й много се впечетлявах от напикано по пода,пък сега почти не ми дреме Simple Smile

Но затова пък е най-спокойна с други хора от тримцата и днеска я оставих на баба й и ходих да гледам синчо как рита на турнира в детските градини..Много хубаво ми беше,нищо,че наште са май втори отзад напред,но бяха много борбени иначе.. Sunglasses
Важното е,че аз се освежих и отпуснахи ми стана едно весело и леко,не вярвах,че ще е такъв ефектът от футболен мач!:)
Така ,че измисли и ти как да оставиш децата на някой и да си починеш!Много е освежаващо!Или поне с едно да останеш само пак е нещо Simple Smile))

Данче02,добре дошла и от мен!Безпроблемна бременност ти желая bouquet

Ние ходихме на ортопед..Прегледът не беше кой знае какво,то и аз виждам,че детето има нужда от корекция на походката.Взе му отпечатък на стъпалото в едни глинени или силиконови калъпи и това беше..Видя му и гръбчето(стойката) Там всичко е ок.
Стелките ни ще са готови след две три седмици и ще ги носи година и половина..Как обаче,не знам,като на него на 6 месеца му растат краката с един номер+...ще я видим тая работа newsm78 Не са много евтини-70лв,дано не ми се наложи да купувам още едни..
Прегледахме и бебка,защото ми се струва,че и тя запрята малко крачетата и док каза,че малко ходела на "О" И ми препоръча да я пускам да ходи боса по село и по плажа..Аз му викам,че ние сме по площадките по принцип, и го питам-"по чорап може ли"-"не,бе,боса като циганче я пускай!" Е,ттова не го бях правила,ама да се стопли още малко и тръгваме боси из града...Представям си колко забележки ще обера"Ама детето ходи босо" Rolling Eyes Върви обяснявай,че ортопедът така е казал...

# 644
  • София
Няма да забравя как като бяхме още в Козлодуй, синковецът и приятелката му всяка вечер след ясла бодро прекосяваха главната улица боси-босенички за ужас и шушукане на минувачи и минувачки  Joy Още от тогава спря да ми пука за хорското мнение по въпроси, които не пречат на никого и за които другите не знаят всичко  Peace
Само е много трудно да се намери място без стъкла, та и сега само на определени места ги пускам боси и те знаят къде може и къде е опасно  Tired

Общи условия

Активация на акаунт