Многодетни мами - тема 67

• 110 229
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • offshore & overseas
Скрит текст:
Аз писах,че до скоро живеехме в общежитие.Сега сме в апартамент с голям кредит.Колата ни е зафира,побираме се.Големите ходят на еднакви занимания,та второ е с половин такса.Малкото е на 3,още не спортува.Но дали защото все е с нас като водим и прибираме каките,но то също иска да плува и да танцува.Лятото ги водим на езда,която е безплатна за деца.Не смятам,че това много ни натоварва.Склонна съм аз да се лиша от нещо,но да осигуря децата,когато искат да спортуват.Също давам пари,когсто искат книги.Само голямата има такова желание,гледам да го удовлетворя.Не купувам играчки,много рядко сладки неща...Когато сме се решавали за още едно дете никога не сме мислили за парите.То и тези,които сега ги имат,не е гаранция,че все ще са така.
Следваща евентуална бременност ме притеснява как аз ще я издържа физически,тъй като всяка следваща е по-зле от предходната.Но пък 9месеца,все се издържат някакси.
Ако са 9, щото последния път аз лично издържах само 6 (родих в началото на 7-я).  Laughing Самият страх от повтаряне на събитията не е от нещата, които ще ме спрат, но си е драма, т.к. още не съм разбрала причините при мен да се появяват контракции още от ранните месеци, а също и защо родих толкова рано. Rolling Eyes

Иначе ние също не сме мислили за осигуряването на децата предварително. Просто аз винаги съм имала твърдата увереност, че ще се справим някакси. Тази моя увереност много дразни лъвю, защото той я приема като готованство. Едва ли не, аз не полагам никакви усилия за нашето финансово оцеляване. Само вярвам, че ще се справим, ама като ме попита как, не мога да му обясня, да дам конкретни варианти.

Та, в този ред на мисли, много е важно за да е спокойно многодетието, да има разбирателство м/у съпрузите и да са на една вълна поне по отношение на родителството, защото в нашето семейство много страдаме от тези разминавания и от това, че не сме ги уточнили предварително (ако това изобщо е възможно в наши дни). Confused

# 616
Пуполино, и двете ми момичета ( № 2 и №3) са родени през септември, та имам сантимент към този месец Wink. Много хубаво, че сте успели да намерите спокойствие и удобства извън големия град!

Терминът на второто ми детенце беше определен за 17.10. и бяхме обяснили на баткото, че след 17.09. може във всеки един момент да се роди, а той много се вълнуваше от това дали няма да реши да се появи на неговия РД. Е, номер 2 даже си прескочи термина и се роди на датата на баткото, но един месец по-късно - 22.10. Сега баткото се вълнува още повече, защото терминът на номер 3 е определен за 25.09. Grinning
Слънчев и усмихнат ден от мен!  bouquet

# 617
  • София/Варна
Та, в този ред на мисли, много е важно за да е спокойно многодетието, да има разбирателство м/у съпрузите и да са на една вълна поне по отношение на родителството, защото в нашето семейство много страдаме от тези разминавания и от това, че не сме ги уточнили предварително (ако това изобщо е възможно в наши дни). Confused
Възможно е Simple Smile На втората седмица от връзката ни, мъжът ми постави ребром въпроса колко деца бих родила и отгледала Simple Smile Години по-късно ми сподели, че ако съм отговорила 1 или 2, много бързо е щял да приключи отношенията ни.

# 618
  • Варна
И ние още като гаджета планирахме да имаме 3 деца, през 5 години. Grinning

Добре дошла, Пуполино! Hug

# 619
Аз никога не съм планирала нищо,мм винаги е искал голямо семейство.Според мен,най-важно е как е настроен мъжът,тъй като все пак е нормално той да е движещата сила на семейството...(в смисъл,аз да бутам някой да прави нещо насила или против самата му природа няма да е)Т.е.,ако мъжът е достатъчно зрял,отговорен,решителен,че да осигури на жената необходимия психически и финансов комфорт да има повече деца,аз нямам против да ги родя и гледам.

# 620
И ние още като гаджета планирахме да имаме 3 деца, през 5 години. Grinning

Добре дошла, Пуполино! Hug

Благодаря за топлото посрещане!  Hug

На първата ни среща ги наредихме - 6 броя. 3 двойки близнаци.  Joy Но мислим да се ограничим до три.  Simple Smile

# 621
Ние винаги сме искали голямо семейство. Макар че първото се роди 4 г след сватбата, за сега изпэлняваме плана Simple Smile Много искаме още едно. Ще се местим в къща съвсем скоро. Вероятно този месец. В къща като че ли по-лесно се гледат деца. За финансовата част не сме мислили преди първото, а сега смятаме че ще се справим с всичките. Ще си имат образование и каквото е необходимо, но според мен и ММ де, най-важно е на първо място е да имаш любов към децата. Без пари трудно се гледат деца. Все пак това са дрехи, количка и пр.за бебе. После уроци, занимания, играчки, курсове, мнооого време да отделяш на всяко. В смисъл и едното и другото е необходимо. Да има баланс. Не може да не ти стигат парите два.сметките и да искаш още деца или пък да имаш пари в излишък, но да нямаш време да играеш с децата, да ги гушкаш, да си говориш с тях. Много объркано го написах. Ама аз си се разбрах. Simple Smile Да.има съгласие между родителите.
Честито на новото мамче. Лека бременност до края. Simple Smile

# 622
  • София
Аз като дете си фантазирах, че ще имам три деца, но когато се оженихме, децата бяха много далечна перспектива. Бяхме на по 23 год. и ни бяха съвсем други неща на главата. Мъжът ми беше отложил казармата след дипломирането и си знаехме, че ще мислим за това, като отслужи военната си служба. С големия ми син изкарах половин година следродилна депресия, тогава не бих предположила, че ще съм в състояние да отгледам три деца. Laughing
Децата ни учат да бъдем родители. Heart Eyes

# 623
  • София
Сега като се замисля, и ние сме обсъждали бройката от 3 деца навремето. В един момент установихме, че с две едвам се справяме и ще спрем до там. Точно вече щях да уговарям на коя дата се връщам на работа след второто майчинство, когато, за шок и ужас, установихме, че съм бременна. Никой не ни повярва, че най-изненаданите от цялата работа сме ние... а ние просто приехме решението на Съдбата, защото беше очевидно, че това не е наше решение и желание, а се е случило въпреки всичко. И така се озовахме с трите звяра. Признавам си, че понякога се питам дали не сбъркахме, колко ще издържим, как ще се справим нататък. После си казвам, че в момента просто ни е трудно и нещата ще се оправят. И така.

# 624
  • София
Пуполино, добре дошла! Мъжка мама ще си и ти, лека бременност!

Олаф, друг път като ти потрябват спешно хартийки за мъфини, свиркай. Simple Smile Преди правех промишлени количества (буквално) и винаги имам в къщи, също и тавички за мъфини. Само дето не сме толкова ранобудни.  Laughing
Аз пък мразя денят ми да започва а готвене на манджи, виж палачинки, закуски, с кеф.

Да се похваля, че си купихме къща на село, за вила. Това ни е отдавнашна мечта с мъжа ми и се радваме, че ѝ дойде времето и Господ нареди нещата да се случат! Уикендите ходим да чистим и редим мебели и сме много изморени и щастливи. Онзи ден каква игра му удариха момчетата и тримата на тревата, барабар с кучето и то в дъжда, голям кеф си е двора, в планината!

За децата и парите трябва баланс и за двете според мен. Хем без пари не става да гледаш дете, хем пък не трябва все парите да са извинението за всичко. То е начин на мислене, има хора имат пари, но предпочитат да ги дават за глезотии. Което си е техен избор в крайна сметка. И въпрос на приоритети. Аз съм убедена, че това мислене с двете деца е наложено в България от комунизма, сега и като писах магистърската си теза се убедих. Жената не е трябвало да се отдава много на децата и семейството, защото производството гони планове! Това е и една от причините за въвеждането на ранното захранване, детските ясли, бума на домове за деца с увреждания...

# 625
Аня, и ние преди 2 години си купихме къща на село. От тогава сме сменили само един прозорец. Чака да се опаричим, че да продължим стягането, та един ден да можем да живеем там целогодишно. Само на 7км от града е, така че няма да е много трудно децата да ходят на училище в града. Много им е хубаво като отидем там. През целия ден са навън, а мама и тате се опитват да градинарстват. Колелата им са вече там, да си карат на спокойствие. ММ сложи и 3 кошера в градината, че без пчелите изобщо не може да живее. През зимата много му липсват и му се стяга душата в града. Докато работим в градината, им се радва как работят и се наслаждава на жуженето. Новата му любов е кученцето, което завъдихме в двора. Все той го храни и животинката много му се радва. Баткото му измисли име - Бимбо. Само момичетата все още малко се плашат от Бимбо...

# 626
  • София
Е, нашата е по-далеч, за постоянно живеене е доста, но пък за вила е екстра и е в планината. Готова е за живеене, само основно почистване и мебели предимно в спалните. Преди години и ние го мъдрихме варианта с къща близо до София и да пътуваме всеки ден, но тогавашната ни кола не беше толкова надеждна, разстоянията са големи и става много голяма сума за гориво. И сега го обмисляхме пак, но добавихме, че сме с две коли и най-вече големите поотраснаха, графиците им се разминават и все повече ще е така, ще искат излизат с приятели сами. Те и сега си излизат, но все още само в квартала, а по-натам ще са по-самостоятелни, но пък и не достатъчно сами за извънградско пътуване. А и на село има деца само ваканциите. При вас е по-различно, много сте близо, а и градът е по-малък. Тук на мъжа ми до работата му от къщи е 15км в едната посока.

# 627
Тази вечер у мен се роди една изживяна мисъл, че даже я споледих и в профила си:

"На всеки като кажа, че чакам трето, и втренчено ме гледа в корема. "Ама то не ти личи?!?!"
Хора, децата не се носят в коремите. Носят се в сърцата!"

# 628
Много е хубаво с 3 джуджета у дома. Радвам се за теб!

# 629
  • София
Да се оплача, че съм много неорганизирана.
Малката има утре рожден ден и макар подаръка да и е взет и да си го кара, ролкови кънки, вече над две седмици и бях взела и нещо символично за утре. Купих го преди две седмици, прибрах го да не го види и в момента не мога да го открия  #Cussing out
Събудих мъжът ми три пъти, прерових цялата спалня, всичко в хола, дори и в детската рових, а не е нещо малко. Чантичка за през рамо е.. И не не я намирам и изобщо не мога да се сетя къде точно я прибрах.
Аня♥♥♥ честита къща. Това ми е мечта и на мен, но парцелите или къщите наблизо ми идват много скъпи, а по-надалеч в момента не виждам смисъл и няма да можем да се справим с пътуването и поддържането и.

Общи условия

Активация на акаунт