Многодетни мами - тема 67

• 110 156
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
 Пумпал, ние също скоро правихме такива стелки. Носи ги веднъж и повече не пожела. Вкъщи го карам да ходи бос.

# 646
pumpall, и аз моите ги пускам боси в парка (баткото вече втора година). Поне той е чист и рядко има стъкла. Виждала съм още едно-две деца боси. Другите деца, като видят моите и те искат да се събуят, само че редовният отказ от страна на родителите е: "Недей, мамо, ще се изцапаш".  Спрях да обръщам внимание на такива хора. Предполагам, че  ако за тяхното дете лекар им каже, че трябва да ходи босо, ще спрат да се впечатляват от това, че ще се изцапа.

А най-малката ми почти цяла зима изкара вкъщи боса. Чак февруари престана да си събува чорапите. Но и за нея е необходимо босото ходене, че криви крачетата навътре

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 10:39 от амнезия.

# 647
  • Сливен
Аз отдавна спрях да обръщам внимание на мнението на околните - според повечето ние с ММ сме луди да не навличаме децата си, да следим да не се мокрят, да не ги чистим с антибактериален гел, за това че често ходят боси и т.н. и т.н. , а всъщност никой не отбелязва, че в обкръжението ни са най-здравите деца от всички /говоря за двете големи деца, малкото още не знам как ще е/.

# 648
  • София
Аз от миналото лято обяснявам, че съм готова за командир на рота, ето имам и съмишленици вече!  Laughing

Нашият ортопед също препоръчва ходене боси, ама в София сложно. Това лято на вилата ги пускам по тревата. Батковците от малки са със стелки, особено големият доста кривеше навътре стъпалата. То и аз съм с нисък свод, ама като малка нашите не предприеха мерки, та си ходя със стелки и не мога с обувки с много ниски и тънки подметки, само дето лятото е по-сложно.

# 649
Аз боси навън не ги пускам, но ненавиждам навличането на децата с 5 ката дрехи, нито топленето на вода или сок на парното. Моите от малки ходят много леко облечени, за което постоянно получавам упреци в ДГ, и пият от хладилника. Боледуват много рядко.

# 650
  • София/Варна
..., а всъщност никой не отбелязва, че в обкръжението ни са най-здравите деца от всички /говоря за двете големи деца, малкото още не знам как ще е/.
А, отбелязват, но не могат да видят истинската причина Simple Smile На мен редовно ми обясняват, че съм "извадила късмет с толкова здрави деца", друго съм щяла да говоря, ако били от редовно боледуващите.
Скрит текст:
Преди седмица майка от градината остана шокирана като съблякох жилетката на малкия и го пуснах по тениска с къс ръкав в групата. Пита ме къде му било якето...
И моите хайванчета докарват стрес на родители и баби по площадките. Само малко да се стопли и хукват боси. При тях също има плоскостъпие, но няма как да е иначе с двама родители със слаби съединителни тъкани. Ходенето със стелки го зарязаха в един момент и сега разчитаме на босо ходене и активното спортуване.

# 651
Благодаря ви мами, за окуражителните съвети! Номер 3 е 1.8 г-но ММ е за бой, защото все зает го раздава, като става дума за гледане. Но последните дни наистина не съм наред, и той се включва доста активно. За капак-номер 1 ми повръща, пък имаме матури, състезания...
Но ще се справя!
На мамчето с близначетата- страхотна новина, много се радвам за теб!

# 652
Здравейте! Приемате ли ново попълнение? Аз все още съвсем не съм многодетна, имам си един първолак - Виктор. Но живот и здраве, ако всичко е наред (а силно вярвам, че ще бъде) горе-долу ноември месец семейството ни ще нарасне с още 3 екземпляра Heart Eyes ..Определно имам нужда да черпя от вашия опит, стига само успешно да стигнем до частта, в която ще сме всички вкъщи живи и здрави!

# 653
Ее, какви хубави новини чета  Hug
Честито момичета, близначета, тризначета, живи и здрави на финала всички да си гушкате бебенцата  Heart Eyes

# 654
Добре дошли на новите попълнения! Колкото и бебета да носите в коремчетата, те вече са част от семействата ви. Страхотно е да чета новини за бебчета, които предстоят да се появят на бял свят в многодетни семейства. GO, GO,многодетни мами, разпространявайте "заразата" сред еднодетните и двудетните семейства! Simple Smile

# 655
  • София
Здравейте! Приемате ли ново попълнение? Аз все още съвсем не съм многодетна, имам си един първолак - Виктор. Но живот и здраве, ако всичко е наред (а силно вярвам, че ще бъде) горе-долу ноември месец семейството ни ще нарасне с още 3 екземпляра Heart Eyes ..Определно имам нужда да черпя от вашия опит, стига само успешно да стигнем до частта, в която ще сме всички вкъщи живи и здрави!
Еха, лека бременност ти пожелавам и прекрасен троен финал!

Ние днес записахме ясленчето. От първи октомври започва.

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 10:52 от Аня♥♥♥

# 656
Благодаря ви много!  Hug

Аз все още не съм споделила на баткото новината. Чудя се как да му я поднеса, а знам, че е редно в най-скоро време.

# 657
  • София
Благодаря ви много!  Hug

Аз все още не съм споделила на баткото новината. Чудя се как да му я поднеса, а знам, че е редно в най-скоро време.
Такава тройна новина следва да се поднесе забавно, с някакво комично филмче.

# 658
За 3те прасенца Mr. Green

# 659
  • София
Е, сега вече влязохме и двете в темата "смешки от форума". Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт