Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 790
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Тет,  Hug

Абе чудех се, твоят ник от гръцката азбука ли идва, или е съкращение на нещо си, или просто така  Whistling

Прахоляшка  Joy hahaha. Почти е вярно. Аз не си спомням от кога не съм имала възможност да се понатокам  newsm78

# 616

Палитра
, някак не ми се вярва да е рубеола.
Като каза тромбоцитопения, на моя син тромбоцитите прогресивно падат, откак се е родил. Вече са към долната граница. На какво се дължи това?
Ами при сина ми е вторична, вследствие на прекарана инфекция. До колкото разбрах, си е някакво отслабване на имунната система един вид. Сега изрично ни предупредиха да следим при боледуване, защото може отново да паднат, откъдето са ми и притесненията в момента.

# 617
Тет,  Hug

Абе чудех се, твоят ник от гръцката азбука ли идва, или е съкращение на нещо си, или просто така  Whistling

Прахоляшка  Joy hahaha. Почти е вярно. Аз не си спомням от кога не съм имала възможност да се понатокам  newsm78

По-скоро от бебешката азбука иде... Joy
Тъй съм се обръщала към себе си едно време Mr. Green

# 618
  • София
afrikancho, да те пращам значи в нашата детска градина  Laughing, моето там ми го освиниха, много добре си беше като беше и тя 12.5кг на 3 години. Сега вече гони 18 (е, няма още, 17 и нещо е), за мой ужас, нали я гласим за фигуристка  Laughing Не знам заради спорта ли, заради тъпченето в градината ли, ама вече бая апетит си има. Е, пак е на периоди, имаме си пак и претенциите и неяденето понякога, но пък вече има моменти и да я възспирам, като иска да изяде 5 неща едно след друго. А щом иска да яде баница, ми давай му. Някъде около 2-3 точно като беше се е случвало с месеци да яде предимно хляб, краставици и солети и друго да не иска.

# 619
Ооо,за ядене говорите...Моето на 3 мес.се отби щот го мързеше да суче,че после още 6 мес.се цедих,защото друго освен кърма не ядеше и то заветните 120мл.до последно със зор.До 2 год.и пасирах всички манджи и да е жива и здрава Маша и рекламите по ТВ,че гладно щеше да умре.Когато е в градината покрай децата яде,даже и качва.17,5 кг.е ,но беше станала 18кг.На 6 г. 110-115см.Иначе последните две години беше 15-16.Думата гладна съм от нея взех да я чувам наскоро и пак с мъка яде манджи,но поне плодове и зеленчуци яде..До 5тата година беше ад с храненето.

# 620
  • shumen
Лайт,хапва си моя добре.Той сега като си беше у дома се поохрани повечко,ама баба му все търчеше след него с нещо за ядене.
Светле,не вярвам да ги хранят толкова в градината,че чак да се е освинкала твоята.На моя пък там все не му стига.
Аш,и аз не бях излизала отдавна и то без дете,но тази вечер си изкарах страхотно.Излязохме с познати,хапнахме,пийнахме и преди малко се прибрах.Този път ми похвалиха детето,че ги слушало,ама аз май направих грешка,че на обяд го сложих да спи,че сега още не спи,а скача по мен.

# 621
Момичета, по въпроса с тоя рубеолен обрив ми хрумна сега...дали е възможно да е алергия към Аугментин. Попадала съм на мнения, че доста деца проявяват алергия към него. Той го е пил и друг път без реакции. А сега самият обрив се появи ден след спирането на антибиотика newsm78 Никога не ми е реагирал към нищо, ама все пак... newsm78

# 622
  • София - Варна
Палитра, не го знаех това за тромбоцитите. Постоянно му падат, както и левкоцитите...
Защо да не е Розеола (5-та или 6-та шарка). Тя избива така след вирус точно, нарича се още температурен екзантем, сега се сетих. Може и алергия да е. Аз от Далацин Ц миналата година направих страшна копривна треска, от 1 таблетка само.  Mr. Green
Светла, бях останала с впечатлението, че повечето деца не ядат в ДГ. Моят не ходи и не смятам да го пращам в скоро време, за да не се разболява много, а и да не влачи и на бебето. Не стига, че не се храни, ами и болен... Вкъщи си имаме вирусоносител в лицето на мъжа ми.
Предпочитам да яде месо отколкото тестено, а и с тия мои АИ, не искам да яде глутен особено много, поне вкъщи, не че се получава много и не че искам да му спра хляба, в никой случай, просто ми се ще да набляга на месото, изварата например, такива храни, а не само сладко и тестено. Иначе навънка е ясно, че ще яде глутен, то не можеш да го спреш, все едно да скачам за всяка солета, която му предложат. Joy А и като стане тЕнейджър, живот и здраве, сам ще се развали. Тия мои амбиции за безглутеновото... Grinning
Аз не се оплаквам, че е слаб, а по-скоро, че е слаб, защото не се храни. Това много ме тревожи. Ама вие ме разбрахте де.
Сетих се, че като ходех на ДГ едно време, все оставах една от последните на масата, и нищо не изяждах. Много ми беше гадна храната. Mr. Green

Уми зуми
, той беше много ящен от бебе, но след отитите се промени всичко.
Данаека, ляга си към 23-23:30 всяка вечер и става към 8. Следобед спи по 2-3 часа. Малко ми се струва тоя сън. Нямам представа как са другите тригодишни.

Може ли някой да сподели нещо за Изопринозина? По-миналата година съм давала доста на баткото по предписание на една педитърка (за обикновени вируси) и сега като прочетох колко е вреден, косата ми се изправи. Изобщо не съм знаела.

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 23:44 от afrikancho

# 623
  • shumen
Африканчо,моя до скоро спеше по толкова,но вечер в 22 най-късно гледах да е в леглото,че с това ставане сутрин в 7 за градина си мисля,че не му стигаше съня.От няколко дни на обяд не спеше в нас,а сега в градината казаха,че спи по час-час и половина,но после отива посред нощ лягането и спането.Днеска хубаво си мислех да не го слагам,ама си викам я малко и той взе,че заспа и сега ме разиграва още.

# 624
  • гр.София
Е Африканчо,как ти се струва малко тоя сън   Shocked . Това са 12 часа от 24 часа в денонощието! Моето дете също спи по толкова,например вечер ляга в 23:30 и сутрин става в 9-9:30. Обаче на обяд спи по час. А почти всички деца около него,на тази възраст спят по 10часа горе-долу в денонощието. Поне доколкото сме си обсъждали с приятелки и познати.
Изопринузин веднъж на 6м знам. Са ако случайно се наложи още веднъж,ама ти какво имаш предвид с "често"?

# 625
  • София - Варна
Мария, не помня с точност, но 2-3 пъти за 4 месеца 100%. Повече не мисля, че съм го давала. Нямам спомен. Даже мисля, че беше изпил цяло шише, зашото мъжът ми е по тия имуностимулаторите и той го даваше.
Вярно, че сънят не е малко. Joy Сега като го сметнах...

# 626
Момичета, по въпроса с тоя рубеолен обрив ми хрумна сега...дали е възможно да е алергия към Аугментин. Попадала съм на мнения, че доста деца проявяват алергия към него. Той го е пил и друг път без реакции. А сега самият обрив се появи ден след спирането на антибиотика newsm78 Никога не ми е реагирал към нищо, ама все пак... newsm78

Много пъти съм писала за нашия обрив след излизане от болницата /лежахме за грип плюс ФГ/, където го наливаха с АБ през 8 часа, а аз през 4 часа-с нурофен и панадол. Изписаха ни, оздравял, без Т вече, и на следващия ден се изприщи ситно ситно навсякъде-гръб, корем...Кожната каза, че било вирусно - като не стана ясно нов вирус ли, или този, който кара в болницата. Според мен си беше от многото химии, които пое тази седмица. Мина за два-три дена. Не го е сърбял. Пускахме и кръвни тогава, всичко беше наред.

ПС...вливаха му уназин, който май е пеницилинов, не съм сигурна. Но Аугментин е пил два пъти, без грам реакция след това.

Рубеолата - едри пъпки ли бяха, или....забравила съм.

# 627
По-скоро са ситни и мнооого. Днес е пламнал целият вече. В началото малко зад ушите имаше и повече по корема, слабините, под мишниците. Днес вече са доста повече, сякаш са се слели. Вече има и по краката до коленете. И лимфните възли и от двете страни на врата са уголемени по протежение.
Според думите на педиатърката това било типично за рубеола. Обривът уж в какъвто ред излизал, в такъв после и изчезвал. Уж антибиотикът бил подтиснал първоначално и като сме го спрели, избил... Не знам и аз вече какво да мисля. Искам да минава и това. Трябваше в понеделник да пускаме кръвни заради тромбоцитите, но сега ще изчакаме до петък. Дано няма отражение голямо Sad Аз си параноясвам и само оглеждам за синини сутрин и вечер.

# 628
И нашия беше ситен...

# 629
  • София - Варна
Да, уголемените възли отзад на шията са признак на рубеола. Обаче на сина ми обривът беше ужасен, целият беше в пъпки, точно след вируса, като му мина всичко. Включително имаше обрив и отдолу на стъпалата.
При вас тромбоцитите под долна граница ли са били?

Общи условия

Активация на акаунт