Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 710
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, днес по време на прегледа ми мериха и кръвното. 100/70.... по принцип ми е 120/90. Чувствам се ок, нямам гадене или прилошаване, да не е от студа... знам ли и аз вече. Някой по-запознат, ако може да коментира дали е нормално да има такива спадове в границите по време на бременност. Мерси предварително.
Абсолютно нормално е. Моето кръвно по принцип е 130/90,а сега откакто съм бременна 100/60. Но по-добре ниско отколкото високо.

# 301
  • Варна
Здравейте. Знаете ли дали тестовете за алергии могат да се правят по време на бременност. Моя близка ми каза,че било прптивопоказно,но да си проверя все пак. Вчера цял ден се опитвам да се свържа с док. да се консултирам с нея но без успех,чак в понеделник ще пробвам пак.

# 302
daniel 80,незнам дали е нова,но преглежда и в "Св.Петка" и аз,ще ходя там.

# 303
Цитат на: Ms. M link=topic=958985.msg34327
515#msg34327515 date=1483813377
Здравейте, днес по време на прегледа ми мериха и кръвното. 100/70.... по принцип ми е 120/90. Чувствам се ок, нямам гадене или прилошаване, да не е от студа... знам ли и аз вече. Някой по-запознат, ако може да коментира дали е нормално да има такива спадове в границите по време на бременност. Мерси предварително.
Абсолютно нормално е. Моето кръвно по принцип е 130/90,а сега откакто съм бременна 100/60. Но по-добре ниско отколкото високо.

И мен ме мериха сега в петък 100/60 и по време на бременност било нормално

# 304
А на мен ми е често запушен носа и като го издухам, редовно има кръв. И някакъв сърбеж имам, особено през нощта, но сега и през деня ме сърбяха на някои места ръцете. Обикновено е през нощта и най-вече по гърба, но от две-ти вечери ме мажат с крем и почти не ме сърби. Четох някаква ужасия, ама моят не е чак така непоносим, поне засега... а и по принцип съм със суха кожа. Мисля, че е нещо от водата или от студа, защото и малката и тя напоследък се чеше много... Аз си имам студова алергия, но тя се проявява по различен начин.
И аз имам същия проблем с носа. Запушен е постоянно и като го издухам тръгва кръв. Сега намаля малко, но пък напоследък ми изсъхва носа и ме дразни. Една майка, с която се запознах на ЖК каза че е съвсем нормално, издува се лигавицата в носа от хормоните. Wink А за сърбежите...от студа кожата изсъхва и сърби. Мисля, че в напълно нормално.

# 305
Нелката,къде си ти?
Спомням си при първата бременност,нали живеехме в чужбина,при всяка фетална ми даваха една папка с три поредни страници снимки и мерки на бебето,всички органи и цялостно.Още си ги пазя и са ми много мили.
Аз съм в Англия - имам огромна синя папка с какво ли не вътре - предистория на болести на мен и всички мои на мъжа ми роднини.

# 306
Уфф, поне се успокоих, че това кръвно е нормално Simple Smile Благодаря ви за отговорите. Понеже и на мен ми е постоянно запушен носа и дишам като хипопотам Simple Smile, питах вчера док и ми каза, че може виброцил да се ползва. Дано да съм била полезна Simple Smile
Днес е Бабин ден- на тази дата преди 1 година отидохме за първи път в клиниката за репродуктивно здраве , след година и 3 месеца неуспешни опити... и ето, че чудото и за нас се случи за по-малко от година!! Пожелавам на всички ни тази година да е изпълнена с много щастливи моменти, а на нашите следящи АГ да бъдат здрави и все така отдадени на професията си! Simple Smile

# 307
Mari  жълтеникаво ми е течението. Четох, че тези гъбички ги има всеки, но се увеличават и атакиват, при бременост и прием на абтиниотици. 75% от жените страдали поне веднъж в живота си от тях.
Иначе Димитрова не гледа шийката на матката и не обръща много внимание на кръвооток и плацента. Ако ме беше прегледала като хората щеше да ми препоръча секрлаж, а тя само ми каза "каквато си дребна няма да ги износиш докрай".   Не искам никой да убеждавам в това, че тази жена е станала търговец. Това е моето мнение, тогава се заклех да предупреждавам жените за нея. Та в заклюение ще каза само, че не навивам никого,  само споделям своя печален опит.

# 308
Уфф, поне се успокоих, че това кръвно е нормално Simple Smile Благодаря ви за отговорите. Понеже и на мен ми е постоянно запушен носа и дишам като хипопотам Simple Smile, питах вчера док и ми каза, че може виброцил да се ползва. Дано да съм била полезна Simple Smile
Днес е Бабин ден- на тази дата преди 1 година отидохме за първи път в клиниката за репродуктивно здраве , след година и 3 месеца неуспешни опити... и ето, че чудото и за нас се случи за по-малко от година!! Пожелавам на всички ни тази година да е изпълнена с много щастливи моменти, а на нашите следящи АГ да бъдат здрави и все така отдадени на професията си! Simple Smile
Много се радвам, че чудото се е случило и ти пожелавам леко бременеене и усмихнато бебче. Нека всички мами са много щастливи тази година Simple Smile И не се притеснявай за кръвното, аз попринип съм с кръвно 100/60 и напоследък пада много ниско. Както бях сподели по - горе в един пост, преди 4-5 дни след вечеря и десерт ми беше 88/48  Crazy, едвам стигнах да си измия зъбите. Просто се увеличава кръвотока в тялото, защото и бебко се нуждае от кръв - за това и сърцето почва да бие по - бързо, защото бие за двама Wink. АГ-то ми предписа Биозин Мама - имуностимулатор ( да не хващам грипчета ) и не знам дали е от него или вече ми се нормализираха хормоните Grinning се чувствам много по - добре. Всички около мен казват, че организма ще свикне като навлезем в 4тия месец Simple Smile Praynig Grinning

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 10:57 от EmSs

# 309
И моето е ниско ,сригала съм до 90 на 60.Може би от това два от пръстите на ръката малко ме наболяват ,и ги виждам леко подути,може и да си внушавам.Иначе нося на студ и принципно стоя в къщи само боса,но сега постоянно ми е студенно.За първи път съм бременна в началото през зимата и е много по-различно,все се падаше първите месеци да ми минават през лятото.

# 310
На мен нормалното ми кръвно докато бях слаба беше 90/60. Сега не го знам колко е, но е малко повече по прицип. Иначе като ми го мери АГ-то хич не обърнах внимание. Разбрахме се нещо, че по прицип ми е ниско. Но сега като каза, може би и на мен затова ми е все студено още от началото на бременността. Сега вече не чак толкова де...  Предната ми бременност беше по същото време, но не ми е било такова студено.

# 311
И моето е ниско и по принцип и сега.
Аз друго да ви питам, боясисвате ли си косите сега?  За първите 3 месеца знам, че не е хубаво, но ми изкочийа белите кози и ср чудя??

# 312
Аз се боядисвам на месец и половина, откакто знаам, че съм бременна се боядисах веднъж, следващият път ще съм вече в четвърти месец. Питах лекарката и тя каза, че не е приблем. Само ако ми става лошо от миризмата на боя, тогава да разредя боядисването.  Peace

# 313
Аз пък съм руса и сега са ми избили едни корени тъмни вече на 3 месеца и се чудя какво да ги правя. Добре че е Зима и ходя със шапки Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue Чудих се дали нещо с безамонячна боя да направя, но тя пада много бързо и ще трябва по - често да повтарям процедурата, а тя не е кой знае колко по - безвредна.

# 314
Аз по принцип се боядисвам с безамонячна и с по-малко химия, боя. Имам доста бели косми. Сега така се случи, че се боядисах последно май беше в края на пръвия месец от бременността. От тогава не съм се боядисвала, но съм си купила боя за всеки случай, че ще заприличам на баба.

Общи условия

Активация на акаунт