Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 394
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
....аз съм в последния ден на 15та седмица и абсолютно нищо не съм усетила Sad и ми е втора бременност) плацентата ми е висока ама не знам дали предна или задна, последно бях на преглед на 3ти или на 4ти и цсичко си беше наред и си мърдаше и махаше ...

# 481
[quote author=bebka_8
Момичетата, които сега им вземат материал за цитонамазка и микрибиология - забелязвате ли да е по-болезнено от преди бременността ?
[/quote

На мен ми взе акушерката и нищо не усетих, беше много внимателна и бърза  Wink

# 482
Здравей те бъдещи мами бих искала и аз да се пресъединя към групата че имам много въпросчета а една на друга виждам че страшно много си помагаме:))

# 483
Здравейте момичета почвам да се притеснявам че моята акушер генеколожка не ми обръща много внимание и не е запозната с много неща или поне така и удобно не знам вече какво да си мисля.На 3 ти януари бях на преглед и се записах при нея за Ж.К. премери бебето но обиколката на главата а не тялото каза че отговаря на седмиците в които съм и всичко беше за 2 мин. Попитах я кога се прави Ф.М. тя ми каза ооо чак 20 седмица и всичко приключи и почнаха да ми задават един куп въпроси. Пусна ми всички изследвания  и до там.Предната ми бременност бях при друга която имаше 4Д и тя си ме гледаше и реално аз не помня коя седмица трябва да ме гледат по обстойно. Вече съм 12 седмица накрая и май съм пропуснала ходенето на Ф.М. за този период.Та питането ми е нормално ли е това има ли момичета който не а ходили на Ф.М. и мога ли да я сменя тая акушерка след като вече съм се записала ???

# 484
darisan, според мен нищо нередно не е направила твоята гинеколожка.
Те наричат ФМ, само прегледът който се прави около 20-та седмица, защото това е най-обстойният преглед на всички органи на бебето.
Сега трябва да направиш БХС. Той не е включен в списъка на ЖК, така че да те запознае с него е просто добра воля от нейна страна. Нищо не си изпуснала. Отиди при някой лекар с по-добра техника, а най-добре при специалист по ФМ, за да вземе необходимите мерки за БХС и да те прати с тях да ти вземат кръв.

# 485
До колкото изчетох за ф.м трябва сега към 13 седмица дасе направи първата гледат на 4д и на мен все още не са ме гледали но доктора ме викна на 16.01 да ме запиши в рвгистъра и спомена за този преглед

# 486
Момичета, много съм ядосана..  #Cussing out Още не са ми излезли резултатите от БХС! Днес звънях в Майчин Дом и се оказа, че забавянето не е при тях.. от МУ Плевен още не са изпратили данните там. Не знам какво става, супер много се бавят с изследванията. Имам за тромбофилия също от началото на декември, което не са направили още и сега и БХС бавят.. Притеснявам се да не би с това забавяне да не излязат верни резултатите  Sad И постоянно ги мисля, искам да ги видя и да се успокоя, че всичко е наред. Щом още не са ги изпратили значи поне още 4-5 дена ще чакам, тъй като от МД ги публикуват след 3 работни дни от постъпването им при тях..
Знам, че нищо не мога да направя, просто имах нужда да споделя.. Благодаря ви  bouquet

# 487
Ти сигурна ли си, че ще ти пратят там кръвта за изследване? Какви данни още не са изпратили?  Изпратили са кръвта, но без размерите от УЗ?  Обади се в МУ Плевен и питай. Не може да се бавят просто така. Това се прави веднага.

# 488
Аз се замислих за друго: по принцип,дори и недай си Боже,резултатите от ФМ и БХС не са хубави,може ли да се направи нещо по въпроса?И на мен ми предстои БХС и взех да го мисля.. Confused

# 489
Мисля, че си задаваш излишни въпроси. Вероятността да не са хубави е много малка.

# 490
6u6ulita Обади се в Плевен, от където са ти взели кръв и ги попитай, нека ти кажат защо не са готови изследванията и защо не са ги изпратили. Може да са се забавали и заради пътната обстановка. Аз изпращам пратки по куриери и напоследък всичко закъснява с дни до определени места в страната. Има и друго, аз си правих изследванията 2 дни преди празниците и бяха готови още на следващия ден, но тъй като не ми беше готова Кръвната група и не ми качиха резултатите до след празниците. Така че докато не са готови всички изследвания не качват нищо.

# 491
Да де,но я има..не съм песимист,старая се да бъда реалист.

# 492
Miroslava^ Недей да си задаваш такива въпроси и да се стресираш допълнително преди изследването. Мисли позитивно, че всичко ще е наред и се радвай на живота, който расте в теб.

# 493
Аз не тръгвам с лоша нагласа.Напротив.Но човек трябва да се старае да е подготвен за всичко.. Wink

# 494
Момичета, много съм ядосана..  #Cussing out Още не са ми излезли резултатите от БХС! Днес звънях в Майчин Дом и се оказа, че забавянето не е при тях.. от МУ Плевен още не са изпратили данните там. Не знам какво става, супер много се бавят с изследванията. Имам за тромбофилия също от началото на декември, което не са направили още и сега и БХС бавят.. Притеснявам се да не би с това забавяне да не излязат верни резултатите  Sad И постоянно ги мисля, искам да ги видя и да се успокоя, че всичко е наред. Щом още не са ги изпратили значи поне още 4-5 дена ще чакам, тъй като от МД ги публикуват след 3 работни дни от постъпването им при тях..
Знам, че нищо не мога да направя, просто имах нужда да споделя.. Благодаря ви  bouquet

Шушулита,кога са ти взели кръв? Аз също давах кръв в МУ Плевен за бхс на 23.12. Резултатите излезнаха едва преди дни

Общи условия

Активация на акаунт