Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 437
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
  • Вестерос
Щом ми харесват Реликвите  Joy

# 166
  • България
Те пускат електронни и за покупка, но и почти веднага се появяват след това и в торентите... в смисъл, чак в читанка надали ще се наложи да чакаш. (аз също бих я прехвърлила на бг).
Така лекичко да подскажеш с една начална буква в кой торент да ровя.  Peace
Че ме заинтригуваха.

# 167
  • София
Банани, зелета, дати... ама още е рано...ще свиркам ако я срешна.

Tiffany Aching - за първата една-две са по-зле от реликвите, но за мен следващите са по-добри... но все пак, пак са си тийн, ама тествай, само в началото все пак се въоражи с малко повече търпение, всъщност станаха за мен ок, когато излязоха от дворцовата среда.
Аз всъщност имам проблем с Касандра, че ми е прекалено еднообразна, всичките й книги си вървят по едни релси, пък при Сара има развитие и в историята и в героите малко или повече и в мащаба.

# 168
  • София
Стъкленият трон беше за онази убийца, дето я взеха от мините, нали? После някаква тройка имаше с принца и гарда.... Четох само първата аз, в графата тийн фентъзи ми е.

И аз не мога да събирам хартиени книги, прекалено много се местя и то между държавите.

# 169
  • София
Нели това, да. И аз това казвам тийн фентъзи е. И тчно там дворцовите докато се тюхкаше между принца и другия... по едно време ми идеше да я позарежа до там.

# 170
  • Вестерос
За Касандра сега съм на третата средата, забелязах, че или нашите преводачи са зле или тя като пише постоянно повтаря фрази и думи по 100 пъти едни и същи.

# 171
  • София
Такава си е, и така всичките й книги, и часовниковия механизъм и лейди полунощ... чак ми се преплитат, аз даже писах, последната й книга ми беше пълно дежа вю, все едно съм чела цели откъси от нея. Ама ще продължавам да си я чета де. Simple Smile

# 172
  • Ямбол
Тиф, не е проблемът в преводачите, Касандра си е такава  Laughing . Поредиците се развиват по един и същи сценарий, героите си приличат.
Маас ми е по-интересна на мен.

# 173
  • Вестерос
 Grinning Така е като си почнала.

Мерси Майолка, след Реликвите и Скитница ги мятам

# 174
  • София
Нели това, да. И аз това казвам тийн фентъзи е. И тчно там дворцовите докато се тюхкаше между принца и другия... по едно време ми идеше да я позарежа до там.

И какво стана натам? Нещо интересно?

# 175

Аз още преди това ми се струва, че я зарязах. Прекалено тийн ми дойде, тези любовни драми все повече ме дразнят. Купих си "Ключът на лъжеца" на Марк Лорънс, ще чакам и третата книга и тогава ще чета поредицата. Надявам се Бард да я издадат по-скоро.

# 176
Тези за Хари Потър са съвременна класика - не ги броя към тийн романите  Simple Smile Въпреки, че на Егмонт точно от тях им дойде апетита за съвременно тийн фентъзи (то май и от тях тръгна модата)...

В момента следя само една тяхна поредица - Магистериум, но за сега е на пауза и не правя планове скоро да наваксам (някой ден, може би).

Тия книги... от този тип автори, не знам защо си мисля, че горе-долу всеки може да ги напише... Достатъчно е да е грамотен и да е чел 3-4 подобни. Някой ден ще взема да опитам, но ми се вижда загуба на време - няма да намеря кой да ми я чете... Blush

# 177
  • Вестерос
Петя, ако ти се пише мога да те насоча към едно място, много приятно си прекарваме там в писане на разкази и поеми.

# 178
Може, но нямам време за това сега - т.е. да пиша, но пък може да прочета нещо интересно Simple Smile Аз пиша ревюта за един сайт от време на време, но това е съвсем различно.
Все пак мисля, че този тип романи се пишат наистина лесно - особено пък като тези на Кийра Кас - по-ниска летва е и от Майър, и от Холи Блек и т.н. ... А и тя е професионална писателка  ooooh!

# 179
  • Вестерос
Има промоция на фентъзи и фантаскика в озон

https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/?lastadded=1&oz_bookge … &show=instock

Общи условия

Активация на акаунт