Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 661
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
  • София
"Гордост и предразсъдъци" има екранизация даже със зомбита. hahaha

Като стана въпрос - новия сериал по историята за Оз не е лош, по-добър е от този за Шанара.

# 256
  • Вестерос
За последното с дървото съм съгласна .

Оз и аз го харесах.

А за зомбитата е по книга.

# 257
Това със сватбите на финала на Властелина е просто между другото - не е същинският финал; за мен това е завръщането в Графството и победата над Саруман (Шарки).  Simple Smile Всичко по-нататък са нещо като разширени енциклопедични бележки.

Коя екранизация на Гордост и предразсъдъци имаш предвид - ако е с Кийра Найтли - става, но тази с Колин Фърт и Дженифър Ел е много по-добра и по-точна.  Heart Eyes И за да вкарам нещо по темата - има някои екранизации, които мразя ужасно много - например Изгубена в Остин - главната актриса е отвратителна, не си обяснявам изобщо как играе персонаж, в който всички се влюбват (а съм я виждала в подобни роли и в други сериали - предполагам, че като избират такива актриси за роли на красавици, режисьорите вдигат самочувствието на средностатистическите англичанки  Sick ). Отделно от това - наистина ме дразни как се подиграват със сюжета - мъничко промени се понасят, дори вкарването на фантастичен елемент може да бъде освежаващо, но да се подиграят с една от най-хубавите любовни истории вече е непростимо!  #Cussing out

Искам да добавя една снимка, че ме хвана яд при самата мисъл за този сериал - това създание трябва да е имало сериозни връзки, за да си уреди толкова роли... А ако отворите страницата и в ИМДБ, ще видите коментари от почитатели, които пишат каква специфична красота и харизма притежава - сигурно всичките и роднини са писали там. Нарочно избрах снимка с няколко жени, познайте коя имам предвид Twisted Evil:

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 21:35 от Petia Ivailova

# 258
  • София
Джон Сняг - къде съм писала, че държа на дословна екранизация (не че за книги, които обичам, се оплаквам ако има само съвсем минимални промени). Когато творчеството на сценариста допълва и обогатява в добра посока нещата, за да стоят на екран, против нямам (нямам против дори свободно направени интерпретации по дадена книга, стига да са качествено изработени). Имам против, когато добавките са ненужни, самоцелни,служат само за разтягане на лукуми, за да станат повече серии и т.н. най-вече пак да подчертая имам проблем с некадърен актьорски състав  и смехотворни ефекти, бутфорни декори и т.н. точно в Шанара.

# 259
  • Вестерос
Петя , за същия сериал говоря, обожавам го  Heart Eyes

А таиз екранизация също ставаше, не е кой знае какво , но чак да я мразя -не. Има един филм много го харесвам Austenland  Laughing Спирам със спама  Blush

И пак да попитам за Мечът дали ги има електронно  Embarassed

тези ли са

Прелюдие: Първият Изповедник: Легендата за Магда Сеарус (2013
    Прелюдие: Дългът на костите (2001; ISBN 9547332376)
    Първото правило на магьосника (1994; ISBN 954733011X)
    Камъкът на Сълзите (2 части) (1996)
    Кръвта на Братството (1997)
    Храмът на Ветровете (2 части) (1998)
    Душата на Огъня (2 части) (1999)
    Вярата на Прокудения (2000)
    Колоните на Сътворението (2 части) (2001)
    Уязвимата империя (2 части) (2003)
    Лавинен огън (2005)
    Призраци (2006; ISBN 9547334956)
    Изповедник (2008; ISBN 9789547335677)
    Машина за Знамения (2011; ISBN 9789547337169
    Третото Кралство (2012
    Разделени Души (2014

Свързана новела Законът на Деветките (2009

# 260
  • София
Има го Мечът.

За коя от всичките грозотии говориш, Петя?

# 261
  • София
Не е ли това мечът на истината?
https://chitanka.info/serie/mechyt-na-istinata или за друг меч питаш?

# 262
И аз харесвам Остинленд  Blush Абсолютно несериозен филм - трябва да има повече такива. Даже прочетох и книгата - горе-долу същата е, но има някои малки разлики.  
Скрит текст:
Например, накрая мис Чарминг не купува парка (остава си със заблудата, горката), а онази другата (забравих и името - хубавата гостенка) - през цялото време е примерно създание и изглежда искрено влюбена. Чак след като си заминават се разкрива като студенокръвна гадина, която просто иска да се позабавлява и да тренира актьорските си умения.

А този със зомбитата не съм го гледала още, но ми казаха, че е относително точна адаптация, въпреки щъкащите мъртъвци Grinning

Тази с обратната захапка, дето гледа лошо  Laughing

# 263
  • Вестерос
За същия, ама явно ги няма всички.
Този-дълг на костите коя по ред книга е или е отделно?

Не знаех , че има книга, даже няколко пъти съм го гледала, настроение ми дава, аз и Фелисити (така ѝ викам на главната от сериала, с който стана популярна) много я харесвам  Mr. Green

Зомбитата ... беше ми смешно през цялото време .

# 264
За Остин не мога да взема отношение, но за Мечът-почвай от Първото правило на магьосника. Прелюдиите хич не стават и са за яки фенове

# 265
  • Вестерос
Мерси и за 11 книжките като в читанка така ли?

# 266
  • България
Харесах и сериала Шанара.

Сериозно трябва да се замисля и да взема до порасна.  Mr. Green
Има ли магия, мечове, там съм.
Той ММ, често ме пита "Пак ли детска книга четеш?", "Детски филм ли гледа?" Не, че не чета и други книги, но много му боде очите това фентъзи, странен човек Laughing Сега след "Замъка", мисля да си дам малко почивка, усещам, че малко се пренаситих или в този момент все още не съм открила нещо достатъчно добро, за да ме грабне. Как ми се иска да не бях чувала за Абъркромби Mr. Green, но сериала Шанара на мен не ми хареса, главната героиня още в  първи епизод трябваше да влезе в дървото и там да си остане. Mr. Green
Grinning И при нас така- детски, та детски книжки.  Grinning
А това за дървената главна героиня го четох в тази тема или в темата за Шанара.
Обаче според мен е симпатяга. Може би ролята и е малко една такава... дървена.  Hug
Като ми е в повече маратона с фентъзи, препрочитам някоя фантастика и класика.
Скрит текст:
Това със сватбите на финала на Властелина е просто между другото - не е същинският финал; за мен това е завръщането в Графството и победата над Саруман (Шарки).  Simple Smile Всичко по-нататък са нещо като разширени енциклопедични бележки.

Коя екранизация на Гордост и предразсъдъци имаш предвид - ако е с Кийра Найтли - става, но тази с Колин Фърт и Дженифър Ел е много по-добра и по-точна.  Heart Eyes И за да вкарам нещо по темата - има някои екранизации, които мразя ужасно много - например Изгубена в Остин - главната актриса е отвратителна, не си обяснявам изобщо как играе персонаж, в който всички се влюбват (а съм я виждала в подобни роли и в други сериали - предполагам, че като избират такива актриси за роли на красавици, режисьорите вдигат самочувствието на средностатистическите англичанки  Sick ). Отделно от това - наистина ме дразни как се подиграват със сюжета - мъничко промени се понасят, дори вкарването на фантастичен елемент може да бъде освежаващо, но да се подиграят с една от най-хубавите любовни истории вече е непростимо!  #Cussing out

Искам да добавя една снимка, че ме хвана яд при самата мисъл за този сериал - това създание трябва да е имало сериозни връзки, за да си уреди толкова роли... А ако отворите страницата и в ИМДБ, ще видите коментари от почитатели, които пишат каква специфична красота и харизма притежава - сигурно всичките и роднини са писали там. Нарочно избрах снимка с няколко жени, познайте коя имам предвид Twisted Evil:

Втората от ляво на дясно?
А филмчето е свежо, забавно.  Grinning
Разбира се, предпочитам с Кийра, но пък малко за разтоварване и изгубените не са лоши.

# 267
  • София
Първото правило всъщност беше много яка книга. Имаше елементи от Колелото на времето, ама да се абстрахираме от тоя факт. Mr. Green

# 268
Айде стигни до 3-4, да видим дали ще ти хареса  Mr. Green Основното е в читанка, напоследък човекът пише пак, но...не можах да ги изчета, по-зле от Малката булка е вече.

# 269
  • Вестерос
 Joy добре ще ги видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт