Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 936
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Няма значение ние кои сме номинирали. Номинирай нещо (в жанра ест), което ти си чела миналата (2016) година и ти е харесало достатъчно, на 3 бр имаш право.

# 526
Краят на вечността на Айзък Азимов
Селцето на Кир Буличов
Марсианецът на Анди Уеър

Тези са от миналата година. Хрониките ще отпаднат от номинацията.

# 527
Аууу Марсианецът, как го забравих и аз
Нищо, тогава пък ще гласувам за него  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 528
 Хепи, защо имам спомена че ти номинира три книги? записал съм авторите, не книгите - Дж.Роулинг, Абъркромби и Ериксън (следя класирането по автори и до момента то е много интересно.). Ако ще номинираш Марсиаценът, за чия сметак ще стане това.

# 529
  • София
Тя не го номинира, пише, че ако стигне до гласуване, ще гласува за него Wink

# 530
 ясно. тогава засега резултатите в челото на класирането са непроменени.  Първите трима си остават водачи. с по 4-4-3 точки.

п.с. добавям  една номинация на Айзък Азимов, кир Буличов и Анди Уеър - което на практика не променя нищо, засега.

# 531
  • София
Хъм, ти по автори за себе си ли? Нали все пак е за произведения?

# 532
Да, точно, забравила съм го, и просто ще гласувам за него, защото ми е голяям любимец( и учудващо, не само заради Мат Деймън Wink ) Нали все пак ще гласуваме по някое време?
Изчетох книгата с голямо удоволствие и дори планирам да я препрочета. Учудващо добра доза хумор, драма, физика, фантастика, психология. И никакви локуми. И хепи енд. И добра филмова адаптация. Нищо излишно, нищо не липсва.  Де да имаше повече такива книги Simple Smile

И друг въпрос, мернах това https://www.goodreads.com/series/186873-pottermore-presents Някакво мнение?

# 533
  • София
Ще гласуваме в новата тема, но... кой брои, че забравих?... каза, че ще сложи само някои (предполагам с повечето номинации) в анкета за гласуване.

Обаче, добре ми напомнихте, че имах най-доброто намерения да го чета и аз този Марсианец.

# 534
 Тифани брои заглавията. А аз собстевноръчно реших да броя авторите.

П.С. тиф май говореше, за книгите с над 3 номинации?
Е то аз гледам номиницациите за автори - ще й е трудно. Най-споменаваните двама автори са с 4 номинации, а единият от тях е с различни заглавия от няколко души.

# 535
Охо, какво виждам, Марсианецът е станал Марсианецът Книга 1, ура, значи ще има още   Party Party Party https://www.goodreads.com/series/176319-the-martian
И една кратка историйка https://blog.whsmith.co.uk/andy-weir-the-short-story-prequel-to-the-martian/ Wink

# 536
Харесах Марсианецът точно, заради чудесното чувство за хумор, което демонстрира автора. Гледах и филма, но книгата ми остави много по-ясен спомен, а и е в пъти по-добра от екранизацията.

Кои автори са на първите места в класацията?

# 537
  • Вестерос

Ani Ka, NoMe - ще се включители в номинациите?

Да, защо не  Grinning Вие до тук кои книги сте номинирали?

Видях, че сте коментирали Колелото на времето. Аз лично стигнах някъде до третата книга мисля, но се отказах. Много описателно, подробна ми се видя, с прекалено много герои.

Бих номинирала Хрониките на Амбър.
Имаш право на още две .

Видях после и оправих

Има 2 книги с по 4  и 3 номинации съответно и 1 с по 2, друго всичко е с по 1 номинация и няма как да е в анкетата. За сега в анкетата ще са 3 книги Simple Smile

Марсианецът не съм я чела. Има ли я в читанка?

# 538
  • София
Краят на вечността на Айзък Азимов
Селцето на Кир Буличов
Марсианецът на Анди Уеър

Тези са от миналата година. Хрониките ще отпаднат от номинацията.
Тиф - ето й ги тритуе номинации.

NoMe - така както броя авторите с по 4 гласа имат Ериксън (за Малазанска книга на мъртвите все) и  Пратчет, а с по 3 гласа са Мартин, Сандерсън и Хоб.

Книгите не съм ги брояла.
Обаче - Джон номинира само 3-та книга от Сага за живите кораби, а Меган поредицата - това като една и съща номинация ли броиш или като различни?

# 539
  • Вестерос
Да, записах Simple Smile

Да ви казвам ли кои са 3-те книги?

Общи условия

Активация на акаунт