Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 254
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
  • Майничка
Излигавих се снощи с едни дъвки на Кристин Кашор - "Огнена" и "Даровита". Едва ли ще ги препрочета в скоро време, обаче видях, че третата част, "Лазурна", е излязла през 2014, а не я намирам в електронен вариант. И сега ме дразни като мръвка между кътници на официално мероприятие - ни да я измъкнеш, ни да я пренебрегнеш, а езикът ти все там се вре. Някой случайно да я има?

# 691
  • Вестерос
Ммм да, ти всъщност наистина доста време я провлачи тази 4-та книга... което не е съвсем учудващо като се има предвид, колко точно "вълнуваща" беше Simple Smile
Някъде 2 седмици, но то защото просто не съм я чела  Laughing Имам повече работа и успявам вечер по 20 странички само от Остин и заспивам  Blush

# 692
  • София
gargamela - и аз само двете виждам навсякъде, освен да питаш/потърсиш в МБ, иначе в читанката седи на Етап - за добавяне, може би може и скоро да се пояди по торентите...

# 693
  • Майничка
Благодаря, май само на английски я има засега. Което е много странно, предвид това, че на български е излязла 2014г.

# 694
Прочетох тази Безсмъртни в Испания и много ми хареса. Напоследък открих реализма във фантастиката, така да се каже, очарована съм.

# 695
  • София
Някой ще ми метне ли на лични номинациите?

# 696
  • Вестерос
всичките ли или само , които са с няколко гласа?

След малко става ли/.

# 697
Добър вечер! НА финала съм на Нощен патрул на Лукяненко. Оценка 3/5*. Очаквах повече от автора и книгата. По натам може да си взема следващата Simple Smile
Търся наистина добра и динамична фантастика за майка ми - в момента чете Момчешки живот. Иначе харесва Селцето на Буличов, Игрите на глада, Стивън Кинг(в определена степен)... Мислех си нещо на Азимов да и взема, но тъй като аз въобще не разбирам от този жанр се допитвам до вас  Praynig

# 698
  • Майничка
Прочетох тази Безсмъртни в Испания и много ми хареса. Напоследък открих реализма във фантастиката, така да се каже, очарована съм.

Прочети и "Отвъд залеза" на Хайнлайн

# 699
 Ако търсиш фантастика - Майк Резник.

# 700
  • София
Петя, под Прокълнатото дете имаш предвид Хари Потър и Прокълнатото дете, нали?

Тифани, що в твоя списък никъде няма Малазана? Или това е плюс първите 4, които ме прати?

# 701
  • Вестерос
В първото съобщение са 4-те с най-много гласове, нали уж те щяха да са само.

А второто съобщение са всички останали с по 1 глас.

# 702
  • София
Марсианецът, Селцето и Азимов няма да ги включвам, че нали само фентъзи.

Около 30-на са, колко гласа да сложа - 5?

# 703
Някой знае ли дали поредната от Мърси на Патриша Бригс ще успее да излезе заедно с тази на Ан Бишъп в началото на март  както миналата година, или ще я отложат?

# 704
Петя, под Прокълнатото дете имаш предвид Хари Потър и Прокълнатото дете, нали?

Тифани, що в твоя списък никъде няма Малазана? Или това е плюс първите 4, които ме прати?

Да  Simple Smile

За препоръките - Моята майка много харесва Азимов - както Фондацията, така и останалите му творби. Аз също го харесвам, но май не колкото нея. Сухичък е и героите са малко... Абе, личи си, че авторът е бил леко асоциален (в което няма нищо лошо, но когато си писател е по-добре да не си проличава в творбите ти...). Освен това, често не може да доразработва идеите си - поредицата Фондация започва със страхотен замисъл, накрая той е променен до неузнаваемост и историята става посредствена. И Артър Кларк е същият - и що се отнася до персонажите, и що се отнася до сюжетите. Рама и Космическата Одисея имат страхотни първи части и доста скапани продължения. Но пък е хубаво, че могат да се четат самостоятелно, не като част от поредици.

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 15:44 от Petia Ivailova

Общи условия

Активация на акаунт