Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 933
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • София
номинирам:

1. Сянката на гарвана - Антъни Райън
2. Шести патрул - Сергей Лукяненко
3. Алена кралица - Виктория Айвярд

# 556
Краят на вечността на Айзък Азимов
Селцето на Кир Буличов
Марсианецът на Анди Уеър

Тези са от миналата година. Хрониките ще отпаднат от номинацията.
Тиф - ето й ги тритуе номинации.

NoMe - така както броя авторите с по 4 гласа имат Ериксън (за Малазанска книга на мъртвите все) и  Пратчет, а с по 3 гласа са Мартин, Сандерсън и Хоб.
повечето са с по 2 глас, но има някои и с по 1 - например Азимов  или Анджей Салпаковски.
В началото водеха Ериксън и Пратчет с по 3 гласа, после се вклини и Сандърсън. към края се появи и Мартин. Хоб засега има два гласа - моя и на Меган - но може да изпускам някого?

Книгите не съм ги брояла.
Обаче - Джон номинира само 3-та книга от Сага за живите кораби, а Меган поредицата - това като една и съща номинация ли броиш или като различни?

АНгелче, що издаваш кой колко гласа има, а? искаш да повлияеш на глаусавенето! Laughing Laughing Laughing Laughing

Аз броя 4 точки за Ериксън и Сандърсън и  3 Пратчет 3 за Мартин 2 за Хоб 2 за Геймън и т.н.

Правя уговорката че Лейди Бриен (мисля че бе тя - листа не е пред мен) номинира Сандърсън с две книги поотделно, така че ако останат така, Ериксън ще спечели защото Сандърсън има 4 точки от 3 души - аз със Зарево ,Лейди бриен със два Летописите на светлината на на бурята и третият глас май е  на Анош?

докато ЕРиксън си има четири гласа от четири души. (листа не е пред мен и не мога да кажа кои са, но първите хора го номинираха активно)
ИНаче има хора които са казали, че цялата им година е минала под знака на Ериксън, но после  са гласували за поредицата - като едно цяло - и съм дал една точка- Ако бяха дали три заглавия на Ериксън, щях да дам три точки.

иначе за мен  ситуацията с книгите - ако ги броим поотделно става много трудно да се съберат нужният брой номинации, защото чесот един автор  е харесван с различни книги - примерно аз харесах Сандърсън със Зарево, а Лейди Бриен - със  Летописите на светлината на Бурята

накрая ще направя рекапитулация, започнахме от страница 24 или някъде там.

П.С. на Артемис не съм му отчел гласа, листа остана в работата ми. утре ще ви пусна временно класиране, както и кой как е гласувал - ако някой има бележки.

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 21:49 от Джон Сняг

# 557
Абе ще сложим в анкетата всички номинирани, какъв е проблемът. Ще се гласува после за 3 произведения от 20-30 или колкото са там, за да е по-интересно.
newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 smile3508

# 558
  • София
Джон Сняг - защото имаш грешки в бройките Wink точките ти не ги схванах нещо.
Хоб е номиниран от трима. Аз на Сандерсън четвърта номинация не видях... Не, че е от голямо значение, само си записвам номинации, ако остана без книги и се чудя какво да чета. Wink

Не смятам, че такива неща ще влиаят на гласуването. Ако се включат всички номинирани и имаме право на по 3 гласа, аз пак ще си гласувам за моите три номинации Wink
От тази гл. точка може би за гласуването да ги намалим до два... или да увеличим за 4... така де, да има някакво разместване и живец в нещата Wink

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 22:03 от Angel_Dust

# 559
  • София
Ти мислиш, че всеки ще си гласува за неговите 3 ли?  hahaha

Както кажете, ако са повече - може и 5, от опит казвам, че това едва ли ще повлияе на победителя.

Обаче мисля да ви направя една уловка - да не виждате как върви анкетата и да не можете да променяте гласове. Twisted Evil

# 560
 утре ще пусна два списъка - кой как е гласувал, втори колко  точки за даден автор. Там ще се види ако има грешки и нещата лесно могат да се изчистят.

Сега не искам по памет - по зле ще стане.

# 561
  • София
Принципно има време, може и в края на темата да го пуснеш.

# 562
Ти мислиш, че всеки ще си гласува за неговите 3 ли?  hahaha

Както кажете, ако са повече - може и 5, от опит казвам, че това едва ли ще повлияе на победителя.

Обаче мисля да ви направя една уловка - да не виждате как върви анкетата и да не можете да променяте гласове. Twisted Evil

обратно - мисля, че ако някой види, че дадена книга няма шанс може масово да се гласува за друго заглавие. Например засега ЕРиксън вървеше рамо до рамо с имена като Пратчет и Сандърсън, а като излязоха номинациите, си мисля, че Ериксън ще "излети силно напред". Приветствам идеята, да не се вижда как са гласували другите.

# 563
  • София

Ооо - да, за това съм адски съгласна, адски се дразня, като почнат да се сменят гласове, за да натежат към някого.

А не , не мисля, че всички ще гласуват за собствените си номинации, но и не мисля, че ще има огромни отклонения при водещите.

# 564
Принципно има време, може и в края на темата да го пуснеш.

принципно това ми бе идеята, но след като вече излязоха имената (не по моя идея), на водачите, нека поне се знаят нещата и ако има грешки - да се изчистята иначе до края на темата ще се коментира кой как е гласувал и колко гласа за някого стават с неговия.

Затова утре ще пусна два списъка - на хората които са гласували и на точките които съм дал и можем спокойно да коментираме.
 Wink

# 565
  • София
А, ти и точки даваш. hahaha

Добре, ама после щом си се заел с тази задача, добавяй другите, макар че тя Тифани също прави някакви списъци, но твоите са други, доколкото разбирам.

# 566
  • София
Е Тиф прави списъците, по които ще се гласува после. Поне така разбрах в началото.

# 567
  • София
А той какво прави? Thinking

# 568
  • София
Дам и аз така разбрах Simple Smile Аз си броя за лично удоволствие, без претенции за абсолютна точност. Wink

Джон си брои автори. hahaha

Явно всички обичаме списъци Joy

# 569
  • София
 newsm78 Миии не знам. Брои си по някакви негови критерии и ще си има някакъв негов победител? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт