Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 305
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Eто това е добра новина!
(На мен пък точно Мъглороден, Мъглороден - 300 години по-късно и Възмездителите най-много ми харесаха, от Сандърсън)

# 631
  • София
Прочетох "Никога, никъде, никой" на Геймън  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Стахотна и вече любима. Май ми е една от най-най негови, ужасно съм доволна, че се напънах да си намеря и купя Crazy Laughing

Разглеждайки в ГР другите му неща изведнъж забелязах, че "Момчетата на Ананси" се водели като книга две от серията "Американски богове"... изобщо нямах представа, нито, че е серия, нито, че момчетата са част. Твърдо съм решила обаче да се опитам да дам втори шанс на Боговете. А видях, че има и някаква междинна кратка история между двете... ще гледам и на нея да й обърна внимание.

Понеже бях на хартиени книги последните дни, успях да стигна и на Пурпурната гвардия до 40%, честно казано продължава да ми е леко мъчителна, но може би още набира скорост. Не знам. Знам, че Есълмонт за мен го бива да пише малко по-камерни, не така мащабни истории. Нощ на ножове беше по-стегната, а книгата за Котильон и императора беше чудесна. Тази гвардия не знам... Не мога да определя защоми е така тегава. Обаче ме дразни и огромния брой герои, които въвежда, все едно Ериксън не ни засипа със стотици, та и той да прибавя още толкова.
Интересни са ми Пътника и Ерико, но аз към Пътника по принцип хранех симпатии.
Интересни са ми Хо, Силк, Смоуки, Мара и Лис, иска ми се да науча какво се е случило, че в крайна сметка са свършили така разделени, всеки на напълно различен фронт... съмнявам се, че в тази поредица, обаче ще се разкрие миналото им.
И май това ми е общо взето всичко интересно от книгата... може би историята на Кайл донякъде и какво ще се случи с него...

Както и да е ще гледам да я докарам до края малко по малко, ще си я чета с поредната на Несбьо, пък може и след средата изведнъж да ме грабне повече, кой знае. Whistling

И последно някой с мнение за тези тийн книжлета:
https://www.helikon.bg/author/%D0%9B%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B8%20% … %8A%D1%80_106635/

# 632
  • Майничка
Приключих първите две от серията "Алкатраз" на Сандерсън на руски - даже Пърси Джаксън е по-добре! Хейтърска история отвсякъде, все едно е хванал идеята на филмите "Библиотекарят" и я е обърнал с хастара наопаки.Laughing
И едно разказче ли, повест ли, пак от него, "Мразя дракони" - много симпатична работа, с чернеещ хумор, чак на Пратчет ми избиваше на моменти.

# 633
От Брандън Санддерсън съм чела само "Легион" и ми хареса. Другите му неща обаче ми идват твърде обемни и не знам дали изобщо ще стигна до тях.

# 634
  • София
Обемите са си нещо характерно за фентъзито Simple Smile

# 635
  • Вестерос
Легион да не е , по който ще правят сериал?

# 636
  • София
Не, не е. И аз в началото като чух сериал Легион и ми мина през ума, но не. Поне официално не се прави такава връзка, а пише, че сериала е по  комикси. Обаче, да, главния герой има сходства... от друга страна името е различно, освен Сандерсън да е черпел вдъхновение от комиксите за тази си творба...
https://www.book.store.bg/p193121/legion-brandyn-sandersyn.html това е 74 странички, има я и в читанка, чете се на един дъх Wink

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 09:54 от Angel_Dust

# 637
Прочетох "Библията на дявола", която много ми хареса макар, че не съм фен на историческите книги и пак съм на фентъзи вълна. Подвоумих се между Майкъл Дж. Съливан и Дейвид Едингс. И двете поредици ги имам на четеца, но незнайно защо "Белгариада" съм я свалила до 3-та книга. Заблудих се, че е трилогия и реших, че ми се чете нещо по-кратко и ще е тя. Тази заблуда много бързо се разсея Grinning, но не съжалявам. Историята е малко клиширана, традиционна за този жанр, но ми харесва. Сирак, магьосници, тайни и загадки, група съзаклятници тръгващи да спасяват света. Какво повече му трябва на човек?

# 638
Не ги бъркайте - сериалът "Легион" е за мутант , чийто прякор е Легион - син на професор Х от Х мен. В сериала, обаче, няма да му бъде син, заради някаква неразбория с авторските права. Все пак, ще се придържат към комиксите, доколкото е възможно.

# 639
  • София
Но реално  до колкото разбирам и двата героя са с някакъв вид шизофрения да го наречем, с множество аспекти/паралелни личности... и двамата заради това носят прякора Легион - нали... до тук вероятно спират приликите, но само по себе си това е прекалено голяма прилика, за да се чуди човек. (Обаче не познавам изобщо Легион на Марвел, може всъщност и да са коренно различни) Wink

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 11:17 от Angel_Dust

# 640
  • София
Легион имаше и филм с Пол Бетъни, май по него направиха Доминиън после, обаче не знам дали е по книга, май не.

На Сандерсън най-любима ми е Мъглороден.

# 641
  • София
Не, не... филмът с Пол Бетани е за ангели, съвсем нищо общо няма, ни с Марвел, ни със Сандерсън.

# 642
  • София
Да де да, просто с чудех римейк ли беше, или нещо друго.

# 643
  • София
Не съм чувала да е по книга, аз между другото сега чак разбрах, че доминион се явявало продължение на Легион, честно нищо общо не видях.

# 644
 Мъглороден е един път. Но там силата на тази поредица е най-вече в първата книга, после Сандърсън се е отплеснал в някакви абстракции, докато в първата част е изградил невероятен образ на Келсайър.

Възмездителите са далеч по-интересни.

Белгариада мога да кажа само добри думи за нея, особено за моя любимец мошеника Силк, както и за щуравата Се'недра. В много отношения ми напомниха за Мат Каутон и Елейн от КнВ като образи.

Общи условия

Активация на акаунт